Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Minunea" continuă la Campionatul European de handbal! Ungaria, învinsă Austria, după ce a condus la 4 goluri

Nicu Savin

Actualizat 18/01/2024 la 21:24 GMT+2

Campionatul European de handbal masculin continuă să ofere surprize cu fiecare zi care trece. Astăzi au fost programate primele meciuri din grupa principală 1, iar ziua a început cu o victorie dramatică a Austriei în fața Ungariei, scor 30-29. În al doilea meci, Franța s-a impus cu greu în fața Croației, scor 34-32, meci în care Nikola Karabatic a scris o pagină în istoria competiției.

Markus Mahr și Adrian Sipos (Austria - Ungaria 30-29, Campionatul European de handbal 2024)

Credit imagine: Eurosport

Campionatul European de handbal din Germania pare o competiție mai imprevizibilă ca niciodată. Surprizele au apărut încă din prima fază a grupelor, cea mai mare fiind eliminarea Spaniei, finalistă la ultimele 3 ediții. Echipa care i-a trimis acasă pe iberici a fost Austria, care a izbutit încă un rezultat uriaș și în primul meci din Main Round.
Austria, care a învins România în startul turneului, a avansat în grupele principale cu un singur punct și a jucat primul meci contra Ungariei, care obținuse victorii pe linie în prima fază a competiției. Maghiarii au început furibund și în minutul 11 conduceau cu 8-4, dar nivelul lor a scăzut după aceea, iar Austria a reușit să revină treptat și la pauză s-a intrat la egalitate (17-17).

Austria continuă să uimească la Campionatul European de handbal

În prima parte a reprize secunde, tot Ungaria a stat mereu în față, însă nu s-a distanțat la mai mult de două goluri. În ultimele 20 de minute, echilibrul a fost aproape perfect, iar finalul extrem de palpitant. Meciul a fost decis cu 20 de secunde înainte de final, când austriacul Nikola Bilyk a marcat golul victoriei, scor 30-29.
Bilyk a fost cel mai bun marcator al partidei (8 goluri), dar premiul de omul meciului l-a primit goalkeeperul Constantin Mostl, care a avut 11 parade și a terminat meciul cu un procentaj de 32%.
Odată cu succesul din această seară, Austria a urcat pe locul doi în grupa principală 1 și speră la semifinale. O asemenea performanță ar fi cu adevărat fabuloasă pentru naționala lui Ales Pajovic, în contextul în care cea mai bună clasare la un EURO a fost locul 8, acum 4 ani. Progresul făcut de Austria în ultima vreme a fost de-a dreptul fantastic. La Mondialul de anul trecut nu s-a calificat, iar acum a învins deja două forțe ale handbalului masculin (Spania și Ungaria) și a remizat cu Croația. Ca o comparație, Ungaria a ajuns până în sferturile de finală la Mondialul din 2023. Austria e neînvinsă în cele 4 jucate la acest EURO, cea mai lungă serie pozitivă din istoria sa la turneele finale.

Nikola Karabatic a scris istorie la Campionatul European de handbal

În al doilea meci al zilei de la EURO, Franța și Croația au oferit un spectacol deosebit. Deși balcanicii au făcut un meci bun, reprezentativa din Hexagon și-a respectat statutul de favorită și s-a impus cu 34-22.
Cel mai bun marcator al francezilor a fost Dika Mem (6 goluri), desemnat omul meciului, dar performerul serii a fost legendarul Nikola Karabatic. Autor a 5 goluri, starul 39 de ani a devenit cel mai bun marcator din istoria Campionatului European. El a ajuns la 289 de goluri marcate la turneul continental, doborând recordul deținut până azi de Gudjon Valur Sigurdsson (288 de goluri).
În urma acestui rezultat, Franța e prima în grupă, cu 4 puncte, urmată de Austria cu 3 și Ungaria cu două. În ultimul meci al serii se vor întâlni Germania și Islanda, gazdele având neapărată nevoie de victorie pentru a mai spera la semifinale, deoarece au intrat în Main Round cu zero puncte.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo