Echipa națională de handbal feminin a României a învins cu emoții echipa Kazahstanului, marți, la Yatsushiro, scor 22-20, în runda a treia din grupa C a Campionatului Mondial care se dispută în Japonia.În prima parte a meciului, România a părut să controleze jocul, conducând chiar și la șase goluri, scor 11-5. La pauză, tricolorele au intrat în avantaj, 14-11.
În partea secundă, Kazahstan s-a apropiat foarte mult de egalare, având doar un gol mai puțin în minutul 59. În cele din urmă, tricolorele s-au impus, scor 22-20.Cea mai bună marcatoare a României a fost Crina Pintea, cu cinci reușite. Cristina Neagu a fost odihinită în această partidă. Prin urmare, România a urcat pe locul 3 în grupa C, având patru puncte. Lider rămâne Spania, cu șase puncte.

România, dependentă de Cristina Neagu

Campionatul European (W)
Cristina Neagu l-a contrat pe președintele FRH pe tema arbitrajelor: "Întrebați-l mai multe!"
17/11/2022 LA 19:28
"Consider că ne-am făcut noi meciul greu. La acest nivel nu mai contează dacă bați la 2 sau la 10 goluri diferență. Trebuie să ne bucurăm de victorie și să ne pregătim pentru meciul de mâine care va fi foarte important pentru noi. Pe mine nu mă interesează ce se întâmplă în grupă. Muntenegru are o echipă foarte bună și sperăm să ne iasă nouă meciul Eu mă bucur foarte mult pentru fetele tinere, au jucat foarte bine, chiar dacă pe final emoțiile și-au spus cuvântul. Am încedere în această echipă, știm foarte bine ce ne dorim. Suntem dependente de Cristina Neagu, dar trebuie să învățăm să o odihnim", a spus Patricia Vizitiu pentru Gazetă.
Tomas Ryde a comentat și el pe marginea rezultatului pentru aceeași sursă: "Am menajat-o pe Cristina Neagu. Am încercat să iau unele decizii inteligente în alcătuirea echipei, să folosesc jucătoarele doar un anumit număr de minute. Nu ne-au ieșit aruncările, trebuie să lucrăm la asta. Extremele au făcut unele lucruri bune azi. Va fi un meci greu. Sunt multe jucătoare care se cunosc între ele, iar antrenorii Muntenegrului cunosc bine jucătoarele noastre. Sper să putem aborda jocul într-o formă bună mâine. Muntenegru joacă după stilul celor de la Buducnost. Cristina Neagu cunoaște foarte bine acest stil, așa că ne cunoaștem bine unii pe ceilalți. Combinațiile celor de la Buducnost sunt aceleași cu cele de la echipa națională a Muntenegrului. Cristina Neagu va juca în duelul de mâine. Sper să fie bine".

Clasamentul grupei C:

  • 1. Spania - 6 puncte
  • 2. Muntenegru - 6 puncte
  • 3. România - 4 puncte
  • 4. Ungaria - 2 puncte
  • 5. Senegal - 0 puncte
  • 6. Kazahstan - 0 puncte
România va mai disputa două meciuri în grupa C: miercuri, contra celor din Muntenegru, şi vineri, împotriva Ungariei.
Campionatul European (W)
Cristina Neagu, discurs manifest la adresa arbitrajului de la Euro. Ce a spus românca după eliminare
16/11/2022 LA 17:32
Campionatul European (W)
Cristina Neagu, cea mai bună marcatoare din istoria Europenelor! Recordul uluitor stabilit la EURO
15/11/2022 LA 20:13