România a fost învinsă dramatic la Campionatul Mondial de Handbal din Japonia de către Muntenegru, scor 26-27. Cristina Neagu a prins o nouă zi foarte bună, însă nu a fost de ajuns pentru a asigura calificarea înainte de meciul de vineri cu Ungaria, o partidă crucială în vederea grupelor principale de la Campionatul Mondial. România va disputa meciul cu Ungaria vineri, la Yatsushiro General Gymnasium, Yatsushiro, de la ora 12, ora României. Primele trei clasate se vor califica în Grupele Principale ale Campionatului Mondial.
Tomas Ryde a declarat după înfrângerea cu Muntenegru că este mulțumit de cum au evoluat elevele sale, menționând faptul că naționala României începe să arate din ce în ce mai bine. "Sigur că nu pot fi mulţumit cu rezultatul, dar sunt satifăcut de ce au făcut jucătoarele mele, trebuie să ne revenim ca să pregătim întâlnirea contra Ungariei", a declarant suedezul.

Tomas Ryde, nemulțumit de rezultat

Handbal
Tomas Ryde dă în judecată Federația Română de Handbal: "Demitere în mod abuziv"
09/01/2020 LA 18:16
"Am făcut un meci mai bun, începem să arătăm din ce în ce mai bine, nu avem o structură de echipă atât de bine pusă la punct încât să fie capabilă să joace atât în superioritate, cât şi în inferioritate la fel de bine, nu am profitat de astfel de momente şi asta a înclinat balanţa în favoarea lor. Toată lumea a arătat spirit de luptă astăzi, a fost un joc foarte frumos pentru spectatorii neutri. Sigur că nu pot fi mulţumit cu rezultatul, dar sunt satifăcut de ce au făcut jucătoarele mele, trebuie să ne revenim ca să pregătim întâlnirea contra Ungariei", a declarat Tomas Ryde, după înfrângerea cu Muntenegru.
În același context, Aurelia Brădeanu a explicat și ea motivul pentru care situația a degenerat pe finalul partidei dintre România și Muntenegru: "Din momentul în care Cristina Neagu a fost om la om, n-am avut o jucătoare care să liniștească echipa sau să facă în așa fel încât atacul să fie consistent. S-au făcut multe greșeli. Cristina s-a autodepășit, dar atât a putut, ținând cont că a fost luată om la om", a spus Aurelia Brădeanu la Digi Sport.

Clasamentul grupei C:

  • 1. Spania 8p (4 meciuri)
  • 2. Muntenegru 8p (4 meciuri)
  • 3. România 4p (4 meciuri)
  • 4. Ungaria 2p (3 meciuri)
  • 5. Senegal 0p (3 meciuri)
  • 6. Kazahstan 0p (4 meciuri)
Handbal
Tomas Ryde, prima reacţie după ce a fost demis de la naţionala României
07/01/2020 LA 15:03
Campionatul Mondial
"Are dureri mari la genunchi!" Anunțul lui Ryde despre starea Cristinei Neagu
08/12/2019 LA 10:47