Naționala de handbal feminin a României a cedat cu 22-34 în fața Suediei, la Campionatul Mondial din Japonia. La pauză, nordicele au avut un avantaj de 5 goluri, 14-9. Tricolorele nu au avut nicio șansă în fața Suediei. Adversarele au condus pe toată durata meciului, singurul moment în care naționala noastră a fost la același nivel s-a înregistrat la mijlocul primei reprize, la 6-6.
Ulterior, Suedia s-a distanțat la 5 goluri și a păstrat diferența. În partea a doua, diferența s-a mărit, iar pe finalul meciului s-a ajuns la o diferență de 12 goluri. România înregistrează al doilea eșec din Main Round și e pe ultimul loc în Grupa 2, cu 0 puncte. În ultimul meci din Main Round, România întâlnește Japonia. Partida este programată miercuri, de la 11:00.

Tomas Ryde: "E țara mea și o felicit"

Campionatul Mondial
Norvegia și Suedia au remizat la CM de handbal! România va "arbitra" lupta pentru sferturi
11/12/2021 LA 21:18
"Vreau să felicit echipa Suediei, este țara mea natală, a făcut un meci foarte bun, a muncit 60 de minute și nu ne-a dat șanse astăzi. Avem foarte multe jucătoare obosite, am făcut multe greșeli, a fost un meci ușor pentru ele. Denisa, care este acum lângă mine, a început foarte bine, dar a fost foarte multă presiune pe umerii ei. Trebuie să mergem acasă, să ne vindecăm rănile și să facem un meci foarte bun mâine, cu Japonia", a spus Ryde la conferința de presă de după meci.

Clasamentul Grupei 2:

  • 1. Rusia – 8 puncte
  • 2. Spania – 7 puncte
  • 3. Suedia – 5 puncte
  • 4. Muntenegru – 4 puncte
  • 5. Japonia – 0 puncte
  • 6. România – 0 puncte
Campionatul Mondial
România a pierdut dramatic cu Olanda, după un meci bun făcut de jucătoarele lui Adi Vasile
09/12/2021 LA 09:09
Campionatul Mondial
Adrian Vasile vede partea plină a paharului după eșecul cu Norvegia! Concluziile selecționerului
07/12/2021 LA 23:04