Danemarca s-a recuperat mai bine decât Spania dupăînfrângerile din semifinale și a reușit să domine această bătălie pentru locul 3 în primul rând din punct de vedere fizic. Reprezentativa iberică nu a mai avut forța să se apere așa cum a făcut-o cu late ocazii, drept dovadă că adversara a atins pragul de 30 de goluri cu aproximativ 10 minute înainte de final.
Danemarca a fost foarte aproape de finala mare, dupăevoluția cu Franța (22-23), iar această medalie de bronz nu a venit deloc întâmplător. Selecționata condusă de Jesper Jensen a avut un joc complet, cu apărare, poartă și un atac variant, cu soluții inclusiv în jocul pozițional.

Danemarca nu a avut probleme să se desprindă de Spania

Campionatul Mondial
Spania, a doua națională calificată în semifinale la CM de Handbal! Ibericele, victorie cu Germania
14/12/2021 LA 21:11
Spania i-a rezistat Danemarcei doar până la 10-10, în minutul 20. La acest scor, nordicele au marcat patru goluri consecutive, iar de aici nu le-au mai oferit nicio speranță adversarelor. Spania a riscat totulș în tentativa de a reveni în joc, dar a făcut și multe erori, iar Danemarca s-a desprins fără probleme, ajungând să aibă o diferență maximă de 9 goluri în minutul 47, scor 28-19. La final, naționala scandinavă a câștigat cu 35-28 și a pus mâna pe medalia der bronz. După 8 ani, Danemarca este din nou pe un podium la un turneu final. În 2013 s-a clasat tot pe locul 3 la Mondialul din Serbia.
Sandra Toft a fost desemnată MVP-ul finalei mici și are toate șansele să fie nominalizată și în echipa turneului final.
https://i.eurosport.com/2019/12/11/2734342.jpg
Danemarca a terminat pe podium și se anunță a treia mare națională pentru următorii ani, care se va bate pentru trofee, alături de Norvegia și Franța, care au dominat handbalul feminin în ultima perioadă. Danemarca este și adversara României în calificările pentru Euro 2022, cele două reprezentative urmând să se afle față în față în primăvara anului viitor. Din grupă mai fac parte Austria și Insulele Feroe, iar la turneu final se califică primele două clasate.
Finala mare dintre Franța și Norvegia se va desfășura azi, de la ora 18:30, tot la Granollers
Campionatul Mondial
Danemarca e prima semifinalistă la Campionatul Mondial de Handbal! Victorie cu Brazilia în sferturi
14/12/2021 LA 18:21
Campionatul Mondial
Danemarca și Spania au câștigat grupele C și D de la CM de handbal! Se știu primele două sferturi
12/12/2021 LA 21:07