Mondialul din Spania a fost marcat și de Shaghayegh Bapiri. Dată inițial dispărută, sportiva a cerut azil politi, nedorind să mai fie supusă la tratamentul pe care l-a îndurat până acum la Teheran.
Femeile sunt tratate cu dispreț în Iran și nu au nici pe departe drepturi egale cu bărbații, într-o țară în care libertățile individului sunt de multe ori călcate în picioare.

Episod incredibil după România - Iran

Handbal
Naționala României U20 a terminat pe locul 18 la Campionatul Mondial de tineret
ACUM 18 ORE
Pentru a înțelege la ce orori sunt supuse femeile în Iran, Shaghayegh Bapiri a povestit un episod petrecut chiar în partida cu România, câștigat de tricolore cu un categoric 39-11.
"Eu am refuzat să mă întorc în Iran, pentru că acolo se întâmplă nişte lucruri atât de rele, încât nu pot să le accept. Vreau să merg undeva... Uitaţi, să vă povestesc ceva despre primul nostru meci la Mondiale, cu România.
O adversară, fără să vrea, în timpul jocului, mi-a tras vălul de pe cap. Nici nu puteţi imagina cum s-a purtat apoi cu mine supervizorul echipei... Dar, una peste alta, nu mai pot să accept să fiu tratată în felul acesta. De aceea, am şi rămas în Spania", a povestit Shaghayegh Bapiri.
Sportiva de 30 de ani vrea să studieze în Spania și, în paralel, să își continue cariera în handbal.
Handbal
CSM București a oficializat un alt transfer de top. Cvartet din naționala Franței în lot
ACUM 21 ORE
Handbal
Numele uriașe cu care Dinamo București va juca în Liga Campionilor la handbal, sezonul 2022/23
IERI LA 09:56