Federația Internațională de Handbal i-a acordat Cristinei Neagu premiul pentru cea mai bună jucătoare din anul 2018. Decernarea trofeului a avut loc luni, la Kumamoto, la pauza meciului dintre Congo și Japonia, de la Campionatul Mondial de handbal feminin.
Președintele IHF Dr Hassan Moustafa și Kiyofumi Tamiaki, directorul executiv al sponsorului Molten, i-au acordat lui Neagu premiul pentru cea mai bună handbalistă din 2018 și un cec în valoare de 10.000 de euro. Neagu a fost desemnată cea mai bună jucătoare din 2018 încă din luna martie a acestui an, însă decernarea trofeului a avut loc la Campionatul Mondial din Japonia, unde interul stânga participă alături de România.

Cristina Neagu, la a patra astfel de distincție în acest an

Campionatul European (W)
Cristina Neagu l-a contrat pe președintele FRH pe tema arbitrajelor: "Întrebați-l mai multe!"
17/11/2022 LA 19:28
Prin urmare, Cristina Neagu a ajuns la a patra astfel de distincție în carieră, după ce a fost desemnată cea mai bună jucătoare și în anii 2010, 2015 și 2016. În 2018, românca a fost cea mai bună marcatoare din Champions League, reușind 110 goluri. De asemenea, ea a obținut locul 3 în cea mai importantă competiție europeană, alături de CSM București, fiind numită și în echipa ideală a sezonului.
https://i.eurosport.com/2019/12/02/2728797.jpg
"Fiecare trofeu are însemnătatea lui și sunt bucuroasă că am reușit să-l câștig încă o dată. Aceste ceremonii n-au mai avut loc în anii trecuți, iar trofeele pentru anii 2015 și 2016 nu le-am primit. Mă bucur că l-am primit măcar pe cel din 2018. Sunt fericită că sunt sănătoasă din nou, că pot să joc din nou handbal. Mulțumesc coechipierelor de la club și de la națională, fără ele nu ar fi posibil. Când am aflat această veste, într-un moment foarte greu pentru mine, m-a ajutat din punct de vedere psihic. Văd că oamenii apreciază foarte mult ceea ce fac pe teren și asta mă ajută. Nu încetez să cred că trebuie să muncesc mai mult. Am în continuare lucruri de învățat și vreau să fac asta până la sfârșitul carierei. Îmi doresc trofee cu echipa de club și echipa națională, aceste lucruri sunt mai importante decât cele individuale. Dar sunt mândră, în același timp, atunci când vin și trofee individuale. Am zis-o de multe ori. Nu sunt Messi, nu sunt Ronaldo, vreau să fiu luată ca atare. Cred că nimeni nu-i spune lui Messi că e precum Cristina Neagu. Am identitatea mea și vreau ca lumea să țină cont de acest lucru", a spus Cristina Neagu pentru Gazetă.
În 2018, Neagu a mai câștigat campionatul și Cupa României cu CSM București, iar la Campionatul European a ajutat România să ajungă până în semifinale. De asemenea, în urma parcursului de la turneul final, Cristina a devenit cea mai bună marcatoare din istoria EURO, ajungând la 237 de goluri. În prezent, Cristina Neagu participă alături de România la Campionatul Mondial, care se dispută în Japonia. Tricolorele au început cu un eșec, sâmbătă, contra Spaniei, scor 16-31, însă au continuat cu o victorie, duminică, împotriva Senegalului, 29-24. În următorul meci din grupa C, marți, România va întâlni Kazahstan.
Campionatul European (W)
Cristina Neagu, discurs manifest la adresa arbitrajului de la Euro. Ce a spus românca după eliminare
16/11/2022 LA 17:32
Campionatul European (W)
Cristina Neagu, cea mai bună marcatoare din istoria Europenelor! Recordul uluitor stabilit la EURO
15/11/2022 LA 20:13