Eurosport

Cristina Neagu a primit premiul pentru cea mai bună handbalistă a anului 2018 din partea IHF

Cristina Neagu a primit premiul pentru cea mai bună handbalistă a anului 2018 din partea IHF

02/12/2019 la 12:59Actualizare 02/12/2019 la 13:25

Cristina Neagu a reușit pentru a patra oară în carieră să câștige premiul pentru cea mai bună handbalistă a anului, din partea IHF.

Federația Internațională de Handbal i-a acordat Cristinei Neagu premiul pentru cea mai bună jucătoare din anul 2018. Decernarea trofeului a avut loc luni, la Kumamoto, la pauza meciului dintre Congo și Japonia, de la Campionatul Mondial de handbal feminin.

Președintele IHF Dr Hassan Moustafa și Kiyofumi Tamiaki, directorul executiv al sponsorului Molten, i-au acordat lui Neagu premiul pentru cea mai bună handbalistă din 2018 și un cec în valoare de 10.000 de euro. Neagu a fost desemnată cea mai bună jucătoare din 2018 încă din luna martie a acestui an, însă decernarea trofeului a avut loc la Campionatul Mondial din Japonia, unde interul stânga participă alături de România.

Cristina Neagu, la a patra astfel de distincție în acest an

Prin urmare, Cristina Neagu a ajuns la a patra astfel de distincție în carieră, după ce a fost desemnată cea mai bună jucătoare și în anii 2010, 2015 și 2016. În 2018, românca a fost cea mai bună marcatoare din Champions League, reușind 110 goluri. De asemenea, ea a obținut locul 3 în cea mai importantă competiție europeană, alături de CSM București, fiind numită și în echipa ideală a sezonului.

Neagu

În 2018, Neagu a mai câștigat campionatul și Cupa României cu CSM București, iar la Campionatul European a ajutat România să ajungă până în semifinale. De asemenea, în urma parcursului de la turneul final, Cristina a devenit cea mai bună marcatoare din istoria EURO, ajungând la 237 de goluri. În prezent, Cristina Neagu participă alături de România la Campionatul Mondial, care se dispută în Japonia. Tricolorele au început cu un eșec, sâmbătă, contra Spaniei, scor 16-31, însă au continuat cu o victorie, duminică, împotriva Senegalului, 29-24. În următorul meci din grupa C, marți, România va întâlni Kazahstan.