Marea vedetă a lui CSM Bucureşti şi a naţionalei României s-a simţit rău la finalul săptămânii trecute, anunţă Gazeta Sporturilor. A avut febră şi a decis să îşi facă testul de COVID-19, iar acesta a ieşit pozitiv anunţă sursa citată.
Jucătoarea s-a izolat şi, din fericire, în ultimele zile nu a intrat în contact cu vreo altă colegă. Ea primise derogare de la naţională (selecţionerul Burcea a pregătit un cantonament la Craiova pentru tricolore) pentru a rămâne în Bucureşti şi a se recupera după operaţia suferită la umăr, urmând ca în această săptămână să facă joncţiunea cu lotul lui CSM. Lucru care evident nu se va mai întâmpla, Cristina trebuind să stea acum două săptămâni izolată.
Campioana României urmează să evolueze în Champions League, la finalul acestei săptămâni, cu Vipers Kristiansand, iar absenţa Cristinei Neagu va cântări decisiv. CSM București a început cu dreptul noul sezon din Champions League și a câștigat fără probleme împotriva lui Metz, 31-26, iar Neagu a fost declarată jucătoarea meciului.
Handbal
Dinamo a făcut scor cu Potaissa Turda! 43 de goluri marcate de alb-roșii!
ACUM 16 ORE

Cristina Neagu, cea mai bună din lume, un model de urmat

Considerată cea mai bună jucătoare de handbal din lume, Cristina Neagu este singura sportivă din istorie care a câștigat de patru ori titlul de ”Cea mai bună jucătoare din lume” în clasamentul IHF. Cristina s-a îndrăgostit de sport încă din copilărie, arătând de la o vârstă fragedă că are aptitudinile potrivite pentru a face performanță. Spunea mai demult, într-un interviu, că-i plăcea să joace fotbal, însă handbalul a fost dragostea ei cea mai mare. Mai mult, ea a fost descoperită întâmplător de antrenoarea Maria Covaci. Neagu a ajuns să joace pentru echipa de junioare a României și în 2005 a fost desemnată prima oară "cea mai valoroasă jucătoare a lumii".
Cristina provine dintr-un cartier modest al Bucureștiului și a știut că trebuie să dea totul pentru a ajunge cea mai bună, obiectiv pe care și l-a setat încă de când era doar un copil. Au existat sacrificii importante, dar toate eforturile s-au dovedit a fi răsplătite în final. Cristina a reușit să se transforme dintr-o tânără speranță în jucătoarea genială pe care o știm astăzi. Ambiția și determinarea pe care le-a demonstrat de-a lungul anilor au adus-o pe Cristina în postura de model pentru generația tânără, fie că este vorba de fani ai handbalului sau de copii care se pregătesc să scrie istorie în handbal.
Handbal
Liga Florilor a trimis cele mai multe jucătoare la Euro 2022: 31 de ”straniere” și 18 românce!
IERI LA 16:18
Handbal
Cristina Neagu, nominalizată la titlul de cea mai bună jucătoare a anului
25/11/2022 LA 18:29