Cristina Neagu, care a fost inclusă recent pentru a șaptea oară în cariera sa în echipa ideală a sezonului din Liga Campionilor la handbal feminin, a vorbit despre ceea ce se întâmplă în handbalul românesc.
Sportiva în vârstă de 33 de ani a comentat abuzurile verbale și fizice la care sunt supuse handbalistele din România, explicând că a fost martora unor astfel de situații, cunoscând foarte bine toate detaliile.
Interul celor de la CSM București a spus că nu este de acord cu faptul că unele sportive acceptă un astfel de comportament, sfătuindu-le să ia măsuri și să facă totul public, încă de la prima abatere.
Handbal
Cristina Neagu, amendată pentru "declarații tendențioase"! Ce a decis FRH în cazul lui Tadici
08/06/2022 LA 11:28
Cristina Neagu, aleasă de 4 ori handbalista anului în lume, a amintit de conflictul în care a fost implicat Gheorghe Tadici, punctând că acesta nu este un caz singular în handbalul din România.
Citește și:

Cristina Neagu, reacție dură față de abuzurile din handbal

"Am văzut scene de abuz fizic pe teren, violență verbală. Nu au avut nicio finalitate. Cea cu Gheorghe Tadici e cunoscută de toată țara, dar îmi închipui că nu este singurul caz. Gheorghe Tadici este celebru și, fiind filmat, s-a văzut mai repede decât la alții. Dar bănuiala mea este că e un fenomen mai larg, în special în handbalul feminin.
Cred că nicio handbalistă nu ar trebui să accepte un astfel de comportament. Nici verbal, nici fizic. Din păcate, există această percepție, că totuși nu e atât de grav ce se întâmplă. Lumea zice că nu e grav, 'nu s-a întâmplat nimic, e ok, nu vreau să zic nimic despre asta, să nu am probleme mai departe'. Este o acceptare a faptelor. La noi (n.r. CSM București), cel puțin, nu există așa ceva, niciun fel de violență.
Ele nu ar trebui să mai accepte așa ceva. Trebuie să își dea seama că sunt mai bune, că merită mai mult de atât, că pot să meargă în altă parte, unde sunt respectate.
Sincer, eu nu am trăit așa ceva. Când mai mergem pe la echipele naționale, eu mai zic: 'Cum puteți să acceptați? De ce?' Se dă în glumă, se râde și se trece peste. Undeva, la nivel psihologic, lucrul ăsta lasă daune. Chiar dacă se zice că nu e mare lucru", a declarat Cristina Neagu.
Handbal
Prima reacție a Cristinei Neagu după ce și-a prelungit contractul cu CSM București! Ce planuri are
29/12/2021 LA 16:59
Handbal
OFICIAL | Cristina Neagu și-a prelungit contractul cu CSM București pe 2 ani! Ce salariu va avea
29/12/2021 LA 08:43