Cristina Neagu a anunțat prin intermediul jurnalistului Cătălin Striblea, pentru BRD, că se gândește să ia cel puțin ”o pauză” de la echipa națională de handbal feminin a României. Dezamăgirea ratării calificării la a patra Olimpiadă a cântărit mult, iar România ar putea rămâne, iată, după 14 ani, fără cea mai bună handbalistă din istoria țării noastre, desemnată de patru ori cea mai bună handbalistă a lumii (un record absolut).
În vârstă de 32 de ani, Cristina Neagu a spus încă dinainte de turneul preolimpic de la Podgorica că simte că aceasta este ultima ediție la care participă. Cristina spera că va obține calificarea la Tokyo și va deveni a doua jucătoare de handbal din România cu trei prezențe la Jocurile Olimpice, după Aurelia Brădeanu. Cristina Neagu a participat alături de echipa națională la două ediții ale Jocurilor Olimpice: Beijing 2008 și Rio de Janeiro 2016.
Întrebată dacă s-a gândit vreun moment la despărțirea de echipa națională, Cristina răspunde: „Da, m-am gândit, mai ales după ce am ratat calificarea la Olimpiadă, că poate ar fi bine să fac o pauză. Nu neapărat să mă retrag de la echipa națională, dar că ar fi bine să fac o pauză. Există această posibilitate, ca în viitorul apropiat să fac o pauză de la echipa națională.”
Liga Campionilor
Dinamo-PPD Zagreb 27-27! "Dulăii" au ratat in-extremis victoria, dar rămân cu șanse reale la optimi
IERI LA 19:31
Cristina se vede, însă, și revenind: „Echipa asta națională face parte din mine și cel mai frumos sentiment pe care îl pot trăi pe terenul de handbal este atunci când joc la echipa națională.”
De asemenea, Cristina a evaluat starea handbalului românesc din prezent, prin comparație cu adversarele tradiționale ale României la handbal: „Talent a fost mereu în România, problema e la mentalitate, la cât de foame ne e de rezultate (...) și, bineînțeles, la nivel de pregătire.”

Interviu eveniment cu Cristina Neagu. Ce a declarat despre viitorul ei la națională

Cristina Neagu, căpitanul de aur al României

Drumul Cristinei Neagu la naționala României a început în 2007, atunci când a fost convocată de Gheorghe Tadici. La acel moment, Cristina a evoluat alături de tricolore la Campionatul Mondial din Franța, unde România s-a clasat pe poziția a patra. La doar trei ani distanță, Cristina cucerea medalia de bronz la Campionatul European de Handbal alături de naționala de handbal feminin a României.
În 2015, Cristina Neagu cucerea medalia de bronz la Campionatul Mondial de Handbal alături de echipa națională a României. Cu doar un an mai târziu, Cristina Neagu este desemnată căpitan al echipei naționale. Din păcate, ratarea calificării la Jocurile Olimpice din 2021 a fost greu de acceptat.

Ratarea calificării la Jocurile Olimpice de la Tokyo, picătura care poate umple paharul

România a învins Muntenegru în ultima partidă a turneului preolimpic la handbal feminin, dar a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo din cauza golaverajului, lucru care a convins-o pe Cristina Neagu să ia în calcul să facă un pas în spate. Tricolorele au învins selecționata Muntenegrului, scor 28-25, dar au ratat calificarea la Tokyo, ediția 2021, din cauza a doar două goluri lipsă în dreptul nostru.
Pentru calificare, România avea nevoie de o victorie la cinci goluri. Muntenegru s-a calificat, alături de Norvegia, la cel mai așteptat eveniment sportiv din acest an. România a pierdut, primul joc cu Norvegia, scor 24-29. Naţionala României a mai participat de patru ori în istoria sa la Jocurile Olimpice, cu următoarele clasări: locul 4- în 1976, locul 7 - 2000, locul 7 - 2008, locul 9 - 2016.Cristina Neagu, căpitanul naţionalei tricolore, a participat la ediţiile JO din 2008 şi 2016.
Handbal
Războiul Gabi Szabo-Nicușor Dan continuă! I s-a desfăcut contractul de muncă de la CSM!
05/12/2022 LA 19:09
Handbal
Anunţul făcut de Cristina Neagu după ce i-a dat 14 goluri lui Ferencvaros, în Liga Campionilor
04/12/2022 LA 19:16