Căpitan al naţionalei de handbal feminin, Cristina Neagu, este hotărâtă să-și dea încă o dată sufletul pe teren pentru îndeplinirea obiectivului principal, acela de a obține calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Cristina a mărturisit că simte că "ar fi ultima ediție la care ar participa". România va întâlni sâmbătă şi duminică echipele Norvegiei şi Muntenegrului, pentru doar două locuri calificante la Jocurile Olimpice din grupa 3.
Desemnată de patru ori cea mai bună handbalistă a lumii, singura din istorie care a obținut atâtea titluri, Cristina Neagu are acum șansa de a deveni a doua jucătoare de handbal din România cu trei prezențe la Jocurile Olimpice, după Aurelia Brădeanu. Cristina Neagu traversează o formă de jox excelentă înaintea turneului preolimpic. Căpitanul naționalei de handbal feminin a marcat 24 de goluri în "dubla" cu SCM Rm. Vâlcea din optimile de finală ale Ligii Campionilor.

Încep emoțiile pentru naționala de handbal feminin! Ce spune Cristina Neagu

Handbal
Prima reacție a Cristinei Neagu după ce și-a prelungit contractul cu CSM București! Ce planuri are
29/12/2021 LA 16:59
"Nu ştiu dacă e un avantaj pentru noi că nu sunt fani în tribune, dar sigur e un dezavantaj pentru Muntenegru. E prima oară când mă bucur că jucăm fără spectatori, pentru că nu jucăm acasă, cred că lucrul acesta contează, pentru că, inevitabil, fanii te împing de la spate. Se joacă, practic, pe teren neutru. Îmi doresc foarte mult să ajung la încă o ediţie a Jocurilor Olimpice, pentru că simt, aşa, că ar fi ultima la care aş participa. Sigur că există presiune dintotdeauna, însă cred că cheia acestui turneu este echipa. Felul în care fetele se vor mobiliza şi vom avea spirit de învingător. Sunt convinsă că vom avea acest lucru.
Mă motivează în continuare să obţin o medalie cu România, sunt doar două meciuri, suntem motivate la maximum să obţinem calificarea. Acum nimic nu mai contează, doar cele două meciuri pe care le avem în faţă, cu doi adversari foarte puternici. Avem şansa noastră, totul pleacă de la zero, există o şansă de calificare şi eu cred în ea, la fel şi fetele. Norvegia este o echipă pe care în ultimii ani am mai şi învins-o, este favorită, dar calculele hârtiei se mai pot şi schimba. Muntenegru nu consider că este peste România, dar are ceva special, o nebunie, pe care am simţit-o şi eu când am jucat acolo. E atu-ul lor, dar nu trebuie să ne lăsăm acaparate de spiritul lor. Eu nu plec învinsă dinainte la nicio partidă.
Sunt bine din toate punctele de vedere, s-a adunat oboseală la echipa de club, dar mă simt bine, în plenitudinea forţelor. Contează toată echipa, un minut, două, 10, important este să dăm totul, fiecare. La un astfel de turneu nu vor exista surprize tactice, ci forma de moment şi cine gestionează presiunea. Sper să gestionăm noi mai bine. În meciul de astăzi (între Muntenegru şi Norvegia - n.r.) mizez pe Norvegia. Sper că toţi cei de acasă ne ţin pumnii, vrem să simţim această energie şi să dea Dumnezeu să fim bucuroşi la final. Ar fi o bucurie pentru toţi românii", a declarat Cristina Neagu.
Handbalistele noastre au ajuns în cursul zilei de joi la Podgorica, acolo unde vor juca, sâmbătă şi duminică, în compania echipelor Norvegia şi Muntenegru. Primul meci al României este programat sâmbătă, 20 martie, de la ora 20:30, împotriva Norvegiei. Ziua următoare, de la ora 17:00, se va juca partida decisivă România - Muntenegru. Întâlnirea Norvegia - Muntenegru are loc vineri, în prima zi a turneului preolimpic. Primele două clasate din grupa de la Podgorica se vor califica la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

#ETalks Interviu cu Vasiliu Bogdan | Fetele de la handbal se luptă pentru calificarea la Jocurile Ol

Handbal
OFICIAL | Cristina Neagu și-a prelungit contractul cu CSM București pe 2 ani! Ce salariu va avea
29/12/2021 LA 08:43
Handbal
Cristina Neagu își prelungește contractul cu CSM București! Ce salariu va încasa handbalista
08/12/2021 LA 16:01