CSM București este în luptă directă cu Rapid pentru câștigarea titlului în Liga Florilor, dar se pregătește intens și de sferturile Champions League, unde o va înfrunta pe Esbjerg. "Tigroaicele" ar fi trebuit să o înfrunte în optimi pe CSKA Moscova, car excluderea echipelor rusești din toate competițiile a scurtat drumul formației lui Adi Vasile spre Final Four.
Faptul că nu a mai jucat cu CSKA nu este singurul avantaj al campioanei României în contextul războiului din Ucraina. Oficialii echipei s-au mișcat repede după ce EHF a emis un comunicat prin care toate jucătoarele străine care evoluau în Rusia, Ucraina și Belarus pot să semneze gratis cu orice altă formație și i-au oferit un contract pe două luni braziliencei Eduarda Amorim, una dintre cele mai bune handbaliste din lume în ultima decadă.
Eduarda Amorim juca la Rostov Don, dar a profitat de noile reglementări ale EHF pentru a pleca din Rusia. Conform VG.no, ceasta a fost dorită în egală măsură de Kristiansand, dar Federația Norvegiană nu permite echipelor să înregistreze jucătoare noi nici măcar după decizia EHF, susținând că nu ar fi corect pentru competiția internă.
Handbal
Minaur a ratat medaliile de bronz în EHF European League la aruncările de la 7 metri!
ACUM 14 ORE
HANDBALUL MASCULIN, ÎN CRIZĂ PROFUNDĂ CU NAȚIONALA. "ÎNCEPEM SĂ CAM DISPĂREM DE PE HARTA EUROPEI"

Eduarda Amorim va juca la CSM București până în vară

Interesant este că deși brazilianca va semna gratis cu CSM, gruparea bucureșteană trebuie să facă un efort financiar însemnat pentru a-i înregistra contractul. Fiind vorba de o jucătoare străină, CSM va trebui să plătească spre FRH suma de 28.000 de € ca taxă de transfer. Amorim devine astfel cea de-a 15-a jucătoare străină care joacă la CSM București în acest sezon.
Eduarda Amorim nu mai are nevoie de nicio prezentare, ea fiind o jucătoare consacrată, aflată însă pe final de carieră. Ajunsă la 35 de ani, interul stânga a semnat cu Rostov Don în vara anului trecut, dar a cunoscut gloria supremă în handbalul european în tricoul lui Gyor. Amorim a ajuns în Europa în 2006, la Kometal Skopje, iar în 2009 a semnat cu Gyor. În cei 12 ani petrecuți la formația maghiară, a cucerit de 5 ori trofeul Champions League (2013, 2014, 2017, 2018 și 2019) și a jucat alte două finale (2012 și 2016).
La nivel de echipă națională, Eduarda Amorim a fost principalul motor al echipei Braziliei devenită campioană mondială în 2013. De altfel, aceasta a fost aleasă cea mai bună handbalistă de la acel turneu final, găzduit de Serbia. În 2014, Eduarda Amorim a fost desemnată cea mai bună handbalistă a lumii.
Handbal
Dinamo face eventul! Finală extrem de palpitantă în fața Stelei
ACUM 15 ORE
Handbal
Minaur ratează finala EHF European League. Va juca doar pentru locul 3
IERI LA 18:04