De MARIAN URSESCU
CSM București are încă un sezon ratat în Liga Campionilor. Echipa antrenată de Adrian Vasile nu a reușit să învingă în Danemarca pentru a ajunge în careul de ași. A controlat jocul timp de 45 de minute, dar pe final și-a pierdut din luciditate și danezele sunt cele care merg în premieră la Budapesta.

Joc colectiv excelent, avantaj pe tabelă

Handbal
CSM București a câștigat Cupa României, a 5-a din vitrina clubului
ACUM 4 ORE
Primă repriză excelentă făcută de CSM București în meciul decisiv de la Esbjerg. După ce gazdele au condus cu 4-2 în minutul 8, CSM a trecut la control. A marcat de trei ori consecutiv și a pus un gol avans pe tabelă. Toate jucătoarele au luptat din greu, s-au bătut în apărare și nu au mai apărut acele ratări de 1 la 1 cu portarul, ca în meciul tur.
CSM s-a desprins la 9-6, apoi 11-9 și a intrat la cabine în avantaj, 14-12. Danezele au trăit doar din aruncările de la distanță ale interului Kristine Breistol, care a marcat jumătate din golurile echipei. Starul Henny Reistad a fost de nerecunoscut, greșind foarte multe baloane.

10 minute de cădere și adio calificare

În repriza a doua, CSM a rămas în avantaj: 15-13, 18-16, 19-17. A urmat apoi o cădere inexplicabilă. Danezele au marcat de trei ori consecutiv și au trecut prima dată în avantaj, după mult timp: 20-19.
Adi Vasile a cerut imediat time-out. Degeaba, Neagu a ratat singură cu Eckerle, iar danezele au marcat încă o dată: 21-19. Mai erau 13 minute de joc.
CSM era acum sub presiune. Și precipitarea s-a văzut imediat în jocul româncelor. Henny Reistad nu poate face două reprize proaste. Starul norvegian și-a dat drumul, a marcat, a pasat decisiv. Esbjerg a pus trei lungimi avans: 24-21, 25-22. E 27-24, ce se mai poate întâmpla?
Nemțoaica Dinah Eckerle, portarul celor de la Esbjerg, e incredibilă între buturi. Apără față în față cu Neagu, cu Carmen Martin și cu Dembele.
Esbjerg joacă la trecerea timpului. CSM marchează de două ori, mai recuperează o minge dar ce mai e de făcut. Malin Aune egalează în utlima secundă, dar danezele fac deja hora bucuriei la mijlocul terenului.
Cât a contat acel gol luat în ultima secundă, la București? Un nou sezon lamentabil pentru campioana României. În ciuda unui lot valoros, împănat cu vedete, CSM București a terminat doar pe locul 5 grupa de calificare, apoi a avut noroc că a trecut de ȚSKA Moscova la masa verde. Dar nu a mai putut profita de șansă în dubla cu Esbjerg.
Din 2018 CSM nu mai reușeșete să ajungă în Final Four, deși an de an este considerată una dintre favorite.

Final Four stabilit

Metz Handball, Gyor Audi Eto și Vipers Kristiansand sunt celelelate echipe calificate în Final Four-ul Ligii Campionilor de la Budapesta, din 4/5 iunie. Surprinzător sau nu, toate au făcut parte din aceeași grupă preliminară. Gyor a eliminat în sferturi pe Brest, campioana Franței, iar în actualul sezon al Ligii a înregistrat 14 victorii, un rezultat de egalitate și o singură înfrângere.
Vipers Kristiansand este campioana în exercițiu, norvegiencele trecând în ”sferturi” de Krim Ljubljana, scor general concludent: 65-49. După ce a trecut de Borussia Dortmund, în ”optimi”, Metz a avut noroc și s-a calificat direct în carul de ași. Ar fi trebuit să joace în sferturi cu rusoaicele de la Rostov Don, eliminate din competiție. De când se joacă în sistem Final 4, ediția 2013-2014, Gyor a lipsit o singură dată din Final Four. A câștigat competiția de patru ori și a mai jucat o finală. CSM Nu a mai ajuns din 2018 în Final 4, după ce la chiar sezonul de debut, în 2016, câștigase trofeul! Vipers Kristiansand este la a treia prezență consecutivă, nordicele câștigând trofeul sezonul trecut. Metz a mai participat doar în 2019, dar a terminat pe 4.
Echipele din Final 4
Gyor 6 apariții în Final 4, câștigătoare în 2014, 2017, 2018, 2019
Metz, o prezență
Vipers 2 prezențe, câștigătoare în 2021
Esbjerg debutantă
Handbal
Minaur Baia Mare a pierdut prima bătălie cu Naerbo în finala EHF European Cup
IERI LA 16:55
Handbal
Thriller la Mioveni. Vâlcea a avut nevoie de 80 de minute pentru a trece de Rapid în Cupa României!
IERI LA 15:44