CSM București este rănită în orgoliu după rezultatele din ultimii ani și caută să-și alcătuiască o echipă cu care să nu mai rateze turneul Final Four al Ligii Campionilor. De 4 ani nu a mai ajuns la acest nivel, deși investițiile au rămas constante.
Grace Zaadi, Crina Pintea și Laura Glauser sunt trei dintre numele de top care vor sosi în această vară la CSM București. Toate cele trei jucătoare au evoluat în weekend în turneul Final Four din Budapesta. Gyor a anunțat la începutul acestei săptămâni că atât Crina Pintea, cât și Laura Glauser își reziliază contractul cu clubul de comun acord.
Handbal
Naționala României U20 a terminat pe locul 18 la Campionatul Mondial de tineret
ACUM 7 ORE
"Contractul Crinei Pintea va fi reziliat la cererea jucătorului cu efect de la 30 iunie 2022. A trebuit să luăm o decizie dificilă, după ce am luat în considerare rațiuni profesionale sportive pe de o parte și factori umani, pe de altă parte...
Laura Glauser nu a fost mulțumită de minutele pe care le-a avut în sezoanele precedente, ceea ce este poate firesc dacă are nume precum Amandine Leynaud și Silje Solberg în aceeași poziție. Solicitarea ei de plecare a fost în sfârșit acceptată, ea poate schimba clubul în schimbul unei taxe de transfer", a declarat președintele de la Gyor, Anita Gorbicz.
Pe lângă cele trei jucătoare, CSM București a confirmat deja alte trei achiziții: Evelina Eriksson (portar, Vipers), Marina Sudakova (extremă dreapta, CSKA Moscova), Kalidiatou Niakate (inter stânga, Brest Bretagne). Un singur post a rămas neacoperit, cel de inter dreapta. Iar a juca din nou cu improvizații pentru postul de inter dreapta, nu pare a fi o soluție acceptată, decât în caz de maximă necesitate.

CSM București negociază pentru un transfer bombă în handbalul feminin!

Pentru postul de inter dreapta este un interes major în Europa din partea cluburilor mari pentru două jucătoare: Ana Gros și Anna Vyakhireva. CSM București s-a interesat de ambele, la fel ca și... Gyor. Interul din Rusia este însă și pe lista echipelor Krim Ljubljana și Vipers Kristiansand. Și din informațiile culese de Eurosport, MVP-ul ultimelor două ediții ale Jocurilor Olimpice pare mai tentat de Vipers din două motive. Campionatul intern al Norvegiei nu este la fel de solicitant pentru cele din România și Ungaria. Apoi, acolo ar putea ajunge și Darya Dmitrieva. Faptul că Vipers a câștigat în urmă cu 2 zile și Liga Campionilor este acum un argument în plus.
Așadar, semnarea interului Ana Gros ascute o luptă între Gyor și CSM București. Ambele grupări și-au dorit-o și ceva mai devreme. În momentul în care slovena s-a despărțit de Brest Bretagne, Gyor a ofertat-o, dar pretențiile ei financiare ar fi fost peste ce i-ar fi putut da clubul, astfel că a ajuns la CSKA Moscova. Înainte de a ajunge în martie la CSKA, CSM București a vrut la rândul ei să o transfere, dar Ana Gros a semnat cu Krim pentru restul de 3 luni rămase din sezon.
Surse Eurosport spun că gruparea bucureșteană ar avea o șansă să semneze acum cu interul dreapta din Slovenia, mai ales că ea se află într-o relație de prietenie cu Grace Zaadi și Laura Glauser. Venirea jucătoarelor din Franța în România ar putea fi un argument și pentru Gros să le urmeze. Bineînțeles, Gyor are orgoliul rănit după ce a ratat Liga Campionilor și la rândul ei forțează din nou să o transfere pe slovenă.
În cazul în care CSM București o va aduce pe Ana Gros, atunci va avea o linie de 9 metri de vis, care le va mai include în prima linie pe Cristina Neagu și Grace Zaadi, iar în spatele acestora pe Kalidiatou Niakate, Emilie Hegh Arntzen și Elizabeth Omoregie. Jucătoare cu care și-ar permite să atace câștigarea Ligii Campionilor.
În cazul în care clubul nu va ajunge însă la un acord cu Ana Gros, ar mai avea două variante pe care le studiază, Antonina Skorobogatchenko și Valeriia Maslova.
Handbal
CSM București a oficializat un alt transfer de top. Cvartet din naționala Franței în lot
ACUM 10 ORE
Handbal
Numele uriașe cu care Dinamo București va juca în Liga Campionilor la handbal, sezonul 2022/23
ACUM 14 ORE