România a învins Insulele Feroe cu 31-21, miercuri seara, în deplasare, și a urcat pe locul 2 în Grupa 2 preliminară, unul de calificare la Euro 2022. Tricolorele au profitat și de faptul că Danemarca a spulberat Austria cu 38-22 la Graz.
Înaintea ultimelor meciuri din grupă, Danemarca este calificată deja la turneul final, în timp ce România și Austria sunt la egalitate de puncte. Selecționata condusă de Adrian Vasile are un golaveraj mai bun.

Cum se califică România la Campionatul European de handbal feminin din noiembrie

Handbal
Minaur a ratat medaliile de bronz în EHF European League la aruncările de la 7 metri!
ACUM O ZI
Cele două reprezentative se înfruntă duminică, de la ora 18:00, într-un joc decisiv la Rm. Vâlcea. Iar România are două opțiuni din trei pentru a merge la turneul final programat în noiembrie, în Muntenegru, Macedonia de Nord și Slovenia, victoria și egalul. În partida tur, scorul a fost 33-33. Bianca Bazaliu a egalat atunci la ultima fază.
Două lucruri merită reținute. Tricolorele au avut un drum de 19 ore până în Feroe și revin abia la noapte acasă. Așadar, recuperarea după această deplasare dificilă va fi probabil cel mai important aspect în tabăra României.
Apoi, înfrângerea Austriei cu Danemarca la o diferență de 16 goluri poate fi înșelătoare. Echipa lui Herbert Muller a lăsat-o mai moale din momentul în care a simțit că nu poate mai mult contra Danemarcei, preferând să-și salveze energia pentru partida din România.
"Ne-am menținut bine în prima repriză până la scorul de 4-5, apoi nu am mai fost sută la sută în atac și Danemarca ne-a pedepsit pentru asta. Iar în apărare nu am fost suficient de compacte. Cele 38 de goluri sunt prea multe. Cu toate acestea, dacă rămâneam lângă eledupă startul de joc, atunci povestea arată foarte diferit. Era clar că vom pierde cu Danemarca. Ceea ce mi-a plăcut a fost primul sfert de oră din a doua repriză.
Handbal
Dinamo face eventul! Finală extrem de palpitantă în fața Stelei
ACUM O ZI
Handbal
Minaur ratează finala EHF European League. Va juca doar pentru locul 3
IERI LA 18:04