Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dinamo și-a aflat posibilele adversare din Final 4-ul European League. Misiune infernală pentru "dulăi"

Maria Olteanu

Publicat 01/05/2024 la 00:16 GMT+3

Echipa masculină de handbal a celor de la Dinamo a reușit marți seara să se califice în Final Four-ul European League, la 10 ani distanță de când HCM Constanța era ultima echipă de handbal băieți din România care ajungea în această fază a competiției. Mai departe, în careul de ași, Dinamo va avea lângă ea trei formații din Germania.

Dinamo handbal masculin

Credit imagine: Getty Images

Dinamo București a reușit o calificare absolut fabuloasă în careul de ași din European League, după ce s-a impus și în meciul retur cu formația daneză Skjern.
În prima manșă, la București, elevii lui Pascual câștigaseră la un gol diferență, 28-27, iar marți seara au fost net superiori adversarilor, într-o atmosferă de vis, creată de fanii români care au făcut deplasarea în Danemarca.
Dinamo a condus 20-12 la pauză și nimic nu s-a mai putut întâmpla în partea a doua a partidei, când adversara a dat câteva semne de revenire. S-a terminat până la urmă 38-34 pentru Dinamo, care merge în Final Four-ul European League, fiind a doua echipă românească masculină care ajunge în Final Four-ul unei cupe europene, după performanța celor de la HCM Constanța, în sezonul 2013-2014, în Cupa EHF, așa cum se numea atunci actuala competiție.

Dinamo și-a aflat posibilele adversare din Final Four-ul European League

Ultima dată când România a avut o echipă în această fază a competiției se întâmpla în urmă cu un deceniu. Atunci, dobrogenii au jucat cu Montpellier (32-26) în semifianale, iar partida a avut loc la Berlin. Dinamo, ajunsă în careul de ași, va juca acum tot în Germania, dar la Hamburg, acolo unde are loc Final Four-ul din acest an, în perioada 25-26 mai.
În semifinalele competiției europene au mai ajuns și nemții de la Flensburg-Handewitt, care au trecut cu 69-59 la general cu Savehof.
În celelalte manșe din sferturi, Fuchse Berlin a depășit-o pe Nantes, după ce a câștigat returul, 37-30, după egalitate la 33 în primul meci, din Germania.
Ultima echipă calificată în Final Four este tot o echipă din Germania, Rhein-Neckar, care, deși a pierdut returul cu Sporting Lisabona s-a calificat mai departe cu 60-58 la general.
Așadar, în cadrul Final Four-ului organizat în Germania, vor fi nu mai puțin de trei formații din țara gazdă, Dinamo fiind singura echipă din afara țării care va concura cu gândul la un rezultat cât mai bun în meciurile care vor avea loc la finele acestei luni, la Hamburg.
Misiunea românilor va fi însă una infernală, urmând ca indiferent de tragerea la sorți să întâlnească una dintre echipele care joacă în cel mai puternic campionat din lume.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo