Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dinamo, victorie uriașă pentru handbalul românesc. Succes epocal și calificare în sferturile European League

Maria Olteanu

Actualizat 02/04/2024 la 21:19 GMT+3

Echipa de handbal masculin Dinamo București a câștigat și meciul retur din play-off-ul pentru sferturile EHF European League, scor 27-24, în deplasare, pe terenul lui Silkeborg, la capătul unui meci pe care l-a dominat autoritar. În urma acestui succes, bucureștenii s-au calificat în următoarea fază a competiției.

Dinamo, handbal masculin

Credit imagine: facebook

Dinamo București a reușit în această seară o calificare absolut magică în sferturile de finală ale EHF European League, după ce a bifat o victorie extrem de importantă și în manșa tur a barajului, în fața formației Bjerringbro Silkeborg.
În urmă cu o săptămână, la București, campioana României reușise un succes absolut fabulos, după un meci dramatic și o revenire de senzație. În tur, gazdele s-au impus cu 37-34 și au luat o opțiune serioasă pentru calificarea în faza următoare a competiției.
Cu un parcurs foarte bun până în acest punct, bucureștenii avuseseră un început mai greu de meci, dar s-au dezlănțuit în parte a doua, petru a-și securiza succesul.
Cu 3 goluri avans după prima manșă, Dinamo s-a deplasat în Danemarca cu un moral foarte bun, știind însă că are o misiune extrem de dificilă la meciul retur.
Gazdele de la Silkeborg au fost însă de nerecunoscut, iar Dinamo a defilat în primele 30 de minute ale confruntării, perioadă în care și-a securizat calificarea în faza următoare a competiției.

Dinamo, succes fabulos în EHF European League

Dinamo București a început perfect meciul din Danemarca și a deschis scorul. După doar 8 minute de joc, "Dulăii" aveau un avans de 3 goluri, 4-1, la capătul unor faze ofensive foarte bine lucrate.
În poartă, Cupara a făcut minuni, iar scorul a început să capete proporții. După un sfert de oră de joc, bucureștenii conduceau cu 7 goluri echipa gazdă, 9-2, făcând o repriză de vis, care să îi ducă tot mai aproape de calificarea în sferturile competiției.
Akimenko a avut o evoluție stelară și a dat gol după gol în poarta danezilor, năuciți de o prestație absolut magică a elevilor lui Xavier Pascual.
În minutul 22, diferența dintre cele două echipe a ajuns la 9 goluri, 13-4, iar la cabine bucureștenii au intrat cu un avans de 8 goluri, 16-8, ultima reușită a oaspeților fiind semnată de Cindric, un gol absolut superb.
Citește și:

Dinamo, victoria anului în handbalul românesc

Începutul reprizei a doua le-a aparținut gazdelor, care au ieșit mult mai montate de la vestiar și care au încercat să strângă scorul și să revină în meci.
Chiar dacă danezii au reușit câteva goluri, iar în minutul 45 veniseră la trei lungimi în spatele lui Dinamo, după golul reușit de Lauge, scor 16-19, Dinamo nu a avut emoții în ultimele minute ale dublei manșe, fiind și la adăpostul celor trei goluri din manșa tur.
Gazdele au marcat mult mai mult decât în prima parte, dar a fost insuficient, pentru că și Dinamo a reușit să își fructifice atacurile și să își țină adversara la o distanță de 3-4 goluri.
Până la urmă meciul din Danemarca s-a terminat cu succesul bucureștenilor, scor 27-24, care avansează în sferturile de finală ale competiției.
Acolo, Dinamo se va întâlni tot cu o echipă din Danemarca, Skjern.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo