Liliana Venancio (26 de ani) are 1,91 m și va veni de la echipa Primeiro de Agosto (Angola). Liliana a participat la Campionatul Mondial de handbal feminin din 2015 din Danemarca, la Jocurile Olimpice de vară din 2016 de la Rio și din 2020 de la Tokyo cu naționala Angolei. Venancio a cucerit trei titluri de campioană a Africii cu Angola, 2016, 2018 și 2021.
Liliana da Silva Venancio nu este străină publicului brăilean, ea participând în anul 2019 la Trofeul Carpați, câștigat de naționala Angolei în Sala Polivalentă din Brăila.
Jucătoarea a semnat un contract pe o perioadă de 12 luni, cu posibilitate de prelungire.
Handbal
S-au decis primele două calificate pentru Final 4 în Liga Campionilor. Dinamo le-a învins pe ambele
ACUM 3 ORE
''Sunt foarte bucuroasă că am ocazia de a mă alătura echipei din Brăila în sezonul viitor și să vin în Europa pentru a mă dezvolta mai departe în carieră. Aștept cu nerăbdare să descopăr liga românească, pe care o știu puternică și să întâlnesc toți fanii și oamenii din jurul clubului din Brăila.
Voi face tot posibilul pentru a obține rezultate bune la club și abia aștept să îndeplinesc obiective mari cu noile mele coechipiere'', a declarat Liliana da Silva Venancio.
Citește și:
Pe 1 februarie, Dunărea Brăila anunța transferul altui pivot angolez, Ruth Joao (Paris 92), valabil tot din vară.
Dunărea a perfectat și alte transferuri pentru sezonul viitor, interul stânga brazilian Giulia Guarieiro și interul dreapta sârb Jelena Lavko (Minaur Baia Mare). De asemenea, extrema dreaptă Aneta Udriștioiu și extrema stângă braziliană Larissa Fais Munhoz Araujo și-au prelungit contractele până în 2023.
Sursa: AGERPRES
Handbal
Ce ar schimba Viorel Mazilu dacă ar avea puterea la handbal: "Aș arde tot și aș construi de la zero"
IERI LA 18:09
Handbal
Neagu, Broch și Amorim, nominalizate pentru echipa ideală a Ligii Campionilor
IERI LA 17:29