Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dinamo-PSG | Starurile parizienilor s-au impus cu 39-31 în Sala Polivalentă din București

Alex Masgras

Actualizat 03/03/2022 la 21:24 GMT+2

Dinamo a pierdut partida de pe teren propriu cu Paris Saint-Germain din grupele Ligii Campionilor la handbal, scor 39-31.

Echipa de handbal Dinamo București. Sursa: Sport Pictures

Credit imagine: facebook

Dinamo a fost învinsă în partida de pe teren propriu contra celor de la Paris Saint-Germain, scor 31-39 . Elevții lu Xavi Pascual au început bine partida și au luptat de la egal la egal în prima repriză contra vedetelor pariziene. Dinamo s-a aflat la conducere de trei ori în debutul partidei și a menținut echilibrul și în ciudcelor două eliminări din prima parte. Spre finalul primei părți însă, PSG s-a distanțat, iar la vestiare a intrat cu un avantaj de 4 goluri (16-20).
În repriza a doua, valoarea lotului lui PSG și-a spus cuvântul, iar Dinamo nu a mai putut ține ritmul. Parizienii s-au desprins, iar spre finalul partidei au ținut distanța la 7-8 goluri de echipa lui Xavi Pascual. În cele din urmă, francezii s-au impus cu 39-31 și trec pe locul al doilea în grupa B, fiind în acest moment peste Barcelona, echipă cu care este la egalitate de puncte (16).
După 12 partide, Dinamo se află pe ultimul loc în grupa B, cu 8 puncte, cu șanse mici de calificare în optimile de finală. În ultima etapă, Dinamo va merge la Kielce, echipă pe care a învins-o la București. Tot în ultima etapă, FC Porto, echipa de pe locul 6, ultimul loc care duce în optimi, ar trebui să joace cu ucrainenii de la Motor. Din cauza războiului din Ucraina, în acest moment nu se știe ce se va întâmpla cu acea partidă. Porto are, după 13 partide, 9 puncte, după ce a terminat la egalitate seara trecută pe terenul lui Flensburg, 26-26.

Știre inițială
Dinamo joacă în această seară o partidă extrem de importantă pe teren propriu. Paris Saint-Germain, echipa cu cel mai mare buget din handbalul mondial, a venit la București cu toate vedetele. La fel ca Dinamo, parizienii au mare nevoie de puncte, fiind în luptă directă cu Barcelona pentru locul al doilea al grupei, ultimul loc care duce direct în sferturile de finală ale Ligii Campionilor.
Pentru sezonul 2021/22, Paris Saint-Germain are un buget incredibil de 17,8 milioane de euro, potrivit Ligii Naționale de Handbal din Franța, la mare distanță de celelalte echipe din hexagon. Montpellier și Nantes, alte două echipe cu tradiție și potente financiar, au câte 7,8 milioane de euro în acest sezon.
În ciuda sumelor uriașe de care dispune PSG, trofeul Ligii Campionilor la handbal, la fel ca la fotbal, este un vis interzis. Echipa care a luat naștere în 1941 nu a reușit să câștige niciodată în istoria sa cel mai important trofeu continental din handbal . Cel mai aproape a fost în sezonul 2016/17, atunci când a pierdut finala în fața celor de la Vardar Skopje, scor 23-24. În afară de finala din 2017, PSG a mai încheiat de trei ori pe locul 3 în Final 4, în 2018, 2020 și 2021.
Și în acest sezon, PSG este considerată una dintre favoritele la trofeu. La București, parizienii au adus toate vedetele handbalului mondial: Nikola și Luka Karabatic, Mikkel Hansen, Luc Steins, Dainis Kristopans sau Toft Hansen.
În acest moment, PSG se află pe locul 3 în grupa B, cu 14 puncte, la două puncte de Barcelona, dar are un meci mai puțin disputat decât echipa catalană. Primele două locuri duc direct în sferturile de finală, în timp ce locurile 3-6 asigură prezența în optimile Ligii Campionilor.
Citește și:

Calculele de calificare ale lui Dinamo, complicate de egalul lui Porto la Flensburg

Miercuri seară, Porto a obținut un rezultat de egalitate pe terenul celor de la Flensburg, scor 26-26, iar situația lui Dinamo s-a complicat. În acest moment, Dinamo se află pe ultimul loc al grupei B, cu 8 puncte, în timp ce lusitanii se află pe locul 6, cu 9 puncte.
În ultima etapă, Porto ar fi trebuit să joace cu Motor, dar în acest moment nu se știe ce se va întâmpla cu partida respectivă, din cauza războiului din Ucraina.
Astfel, Dinamo are nevoie de o victorie în această seară în Sala Polivalentă. În partida tur, echipa lui Xavi Pascual a pierdut la Paris, scor 30-41, dar prestația de pe teren propriu cu Barcelona și victoria din ultima etapă de la Porto le dau speranțe în continuare dinamoviștilor pentru un rezultat istoric în această seară.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol