Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dinamo, victorie uriașă în Champions League, contra danezilor de la GOG! "Dulăii" speră la locul 4

Nicu Savin

Publicat 23/02/2023 la 21:14 GMT+2

Dinamo a obținut a 5-a victorie în actuala ediție din Champions League, după ce a trecut acasă de danezii de la GOG, scor 30-27. Acest succes îi oferă campioanei României speranțe pentru ocuparea locului 4 în grupă, unul care i-ar aduce o adversară mai facilă, cel puțin pe hârtie, în optimile de finală.

Ante Kuduz

Credit imagine: Eurosport

Dinamo era calificată matematic în optimile Champions League, ceea ce i-a permis să abordeze cu o mai mare lejeritate ultimul meci de acasă, din grupe, contra danezilor de la GOG. Scandinavii veneau după 3 victorii succesive și Dinamo avea neapărată nevoie de două puncte pentru a mai spera la locul 4 în grupă.
Într-o atmosferă senzațională în Sala Polivalentă, echipa lui Xavi Pasqual a făcut un meci mare și s-a impus cu 30-27. "Dulăii" au preluat conducerea de la început și nu au mai cedat-o până la finalul partidei, chiar dacă danezii au rămas mereu aproape. La pauză a fost 14-13 pentru Dinamo, care în startul părții secunde s-a distanțat decisiv și oaspeții nu au mai putut reveni.

Dinamo - GOG 30-27 | "Dulăii" au șanse să termine grupa pe locul 4

Victoria dinamoviștilor s-a datorat în bună măsură prestației excelente între buturi a lui Saeid Heidaridad, care a terminat partida cu un procentaj de 34,15% la mingile apărate. Cel mai bun macator al lui Dinamo a fost Ante Kuduz, care a înscris 9 goluri.
În urma acestui succes, Dinamo visează cu ochii deschiși la locul 4 în grupă. În acest moment, campioana României a egalat-o pe GOG la numărul de puncte (13), dar dacă situația va fi la fel după ultimele partide "dulăii" vor fi în față, grație avantajului din meciurile directe (în turul din Danemarca a fost egal, 38-38).
În ultima etapă, Dinamo joacă în deplasare cu Magdeburg, iar cei de la GOG primesc vizita croaților de la PPD Zagreb. Dinamo trebuie să obțină măcar același rezultat ca și GOG pentru a termina grupa pe locul 4 și a avea un adversar mai accesibil în optimile de finală. Dacă va termina pe 4, echipa lui Xavi Pasqual va juca cel mai probabil cu Aalborg, un oponent de preferat nemților de la Kiel, pe care Dinamo îi va întâlni dacă va termina grupa pe poziția a 5-a.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo