Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Xavi Pascual, discurs realist, după ce Dinamo a pierdut clar contra lui Kiel: "Suntem departe de ei"

Nicu Savin

Actualizat 22/03/2023 la 22:49 GMT+2

Dinamo a pierdut la 13 goluri diferență contra lui THW Kiel, în manșa tur a optimilor Champions League și calificarea în sferturi este compromisă. Xavi Pascual a recunoscut că nemții sunt cu totul la un alt nivel și momentan Dinamo nu poate avea pretenții mai mari în handbalul european.

Xavier Pascual, selecționerul naționalei de handbal masculin a României

Credit imagine: Eurosport

Dinamo a jucat în această seară ultimul meci de acasă în Champions League. Echipa lui Xavier Pascual a pierdut clar în fața celor de la THW Kiel, scor 28-41, în turul optimilor de finală și returul se va juca practic doar pentru palmares.
Diferența dintre cele două echipe a fost evidentă, nemții arătând că au o valoare net superioară campioanei României. Acest lucru a fost admis și de antrenorul Xavier Pascual, care a fost resemnat la finalul partidei, punctând că echipa sa nu putea aspira la mai mult.

Xavi Pascual: "În Europa sunt 8-9 echipe cu care nu ne putem bate la ora actuală"

Antrenorul iberic a scos în evidență jocul bun al cvaruplei campioane a Europei și consideră că acest gen de echipă este mult mai greu de înfruntat în fazele eliminatorii din Champions League decât în faza grupelor.
"Echipa a încercat să facă tot, dar ei sunt mult mai buni ca noi. Una e când jucăm cu Kiel, Veszprem, Barcelona sau Kielce în faza grupelor și alta e într-o fază eliminatorie. Da, aici s-a oprit Dinamo, dar asta e realitatea. Sunt echipe mai bune decât noi. Nu am avut nici jumătate de șansă. Au jucat mai bine, s-au apărat incredibil, au alergat. E foarte dificil să jucăm împotriva lor. Individual, sunt mult mai buni. În acest moment suntem foarte, foarte departe de ei.
În acest moment asta e realitatea. În Europa sunt 8-9 echipe cu care nu ne putem bate la ora actuală. Obiectivul a fost atins (n.r. optimile Champions League), dar nu e suficient. Anul trecut nu am ajuns aici, anul viitor poate vom obține mai mult. Eu sunt mândru de jucătorii mei. Au încercat totul, dar nu au putut mai mult. Avem nevoie să ne gândim ce e de făcut pentru a fi puțin mai aproape de ei", a spus Pascual.
Returul dintre Kiel și Dinamo va avea loc în Germania, joia viitoare, de la ora 19:45, dar e clar că meciul va fi doar unul de palmares și formația germană se gândește deja la meciurile din sferturi cu PSG, în care miza va fi accederea în Final 4.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo