România avea nevoie de o victorie la 5 goluri diferență în fața Muntenegrului pentru a ajunge la Olimpiada de la Tokyo. Tricolorele au condus pe aproape toată dureata partidei, dar nu au reușit decât pe final să se distanțeze la 3 goluri.
Au fost multe momente în care puteam să punem presiune mai mare pe adversar, dar neispirația la finalizare și intervențiile portarului Nenezic au făcut ca diferența să rămână una liniștitoare pentru Muntenegru. Cristina Neagu a marcat 12 goluri, dar nu a fost suficient pentru a duce din nou națioanala la competiția supremă din sportul mondial.
Marea diferență s-a făcut la nivelul porții, Denisa Dedu și Yulia Dumanska neavând replică în fața aruncărilor muntenegrencelor până spre finalul întâlnirii. Așadar, România ratează șansa de a participa pentru a 2-a oară consecutiv la Jocurile Olimpice din cauza golaverajului. Acest lucru este cu atât mai frustrant, deoarece atât în meciul cu Norbegia cât și în cel cu Muntenegru au fost multe momente în care fetele noastre au arătat că se pot bate de la egal la egal cu marile forțe ale handbalului mondial.
Handbal
România nu mai are echipă de Liga Campionilor în sezonul viitor, la masculin!
ACUM O ORĂ

Alexandru Dedu, un car de nervi după eliminare: ”Să le fie rușine!”

Președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu, a oferit declarații la revenirea în țară.
”Este greu, este greu. Este trist să câştigi, cum a fost astăzi, şi să nu te califici”, a afirmat el.
”Este o competiţie normală, avem jucătoare cu mare experienţă, care au mai trecut prin astfel de momente, nu astăzi a fost, ieri s-a pierdut calificarea, noi nu am făcut un joc reuşi, dar nu vreau să ma antepronunţ, trebuie să facem o analiză a arbitrajului de alaltăieri, fiindcă mie mi s-a părut că ceva nu a fost ok. În cazul în care ceea ce cred că am văzut se adevereşte, o să analizăm asta într-un colectiv de profesionişti, vom face o adresă către IHF apropo de acest lucru”, a adăugat Dedu.
Dedu a vorbit și de acuzațiile venit din Norvegia înainte de meciul României cu Muntenegru, nordicele sugerând că ar putea avea loc o înțelegere între cele două părți.
Să le fie ruşine! Să le fie ruşine. De la oamenii din nord ne aşteptăm să aibă un anumit tip de comportament. După arbitrajul pe care le-au avut, au curajul să vorbească în felul ăsta? Să le fie ruşine!
Dedu a vorbit și despre o posibilă participare la Jocurile Olimpice din 2024 pentru Cristina Neagu: ”Cristina este un exponent de valoare al handbalului din totdeauna, dar nu este suficient. Sunt convins, sunt convins de asta (n.r că va participa). Cristina are un vis şi să dea Dumnezeu să şi-l îndeplinească.”
Handbal
"Mi-e scârbă și îmi ajunge! Pentru mine astăzi s-a încheiat munca de jos în folosul handbalului!"
ACUM 7 ORE
Liga Campionilor
CSM București termină la egalitate cu Bietigheim și rămâne neînvinsă în Liga Campionilor
25/09/2022 LA 17:17