CSM București a ratat calificarea în turneul Final Four al Ligii Campionilor și este pe cale să piardă și titlul în Liga Națională. Pe plan intern, formația pregătită de Adrian Vasile este pe locul 2, cu trei etape înainte de final, și nu mai depinde doar de propriile rezultate pentru a deveni din nou campioană. Rapid București este în pole-position pentru a cuceri titlul la finalul acestui sezon.
Situația la vârf în Liga Națională și programul până la final:
Handbal
CSM București a câștigat Cupa României, a 5-a din vitrina clubului
ACUM 4 ORE
Rapid București (60 de puncte)
 • Gloria Bistrița (acasă)
 • SCM Craiova (acasă)
 • SCM Rm. Vâlcea (deplasare)
CSM București (56 de puncte)
 • CSM Slatina (deplasare)
 • Dacia Mioveni (acasă)
 • HC Zalău (deplasare)
 • Minaur Baia Mare (acasă)
Ultima etapă în Liga Națională este programată pe data de 28/29 mai.

România, două echipe în Liga Campionilor la handbal feminin?

În cazul în care pierde titlul, CSM București va fi nevoită să solicite un wildcard pentru a evolua în sezonul următor în Liga Campionilor. A mai apelat la o astfel de situație în alte două cazuri în trecut, în 2019, când a terminat pe locul 2 după SCM Rm. Vâlcea, și în 2020, când Liga Națională nu s-a putut încheia din cauza pandemiei. De fiecare dată, EHF a oferit un răspuns favorabil, astfel că România a avut două reprezentante în Liga Campionilor în edițiile 2019/20 și 2020/21.
Înaintea acestui sezon, Minaur Baia Mare a solicitat la rândul ei un wildcard pentru Liga Campionilor, dar EHF a respins cererea, astfel că România a fost reprezentată doar de CSM București. Ce ne spun, de fapt, aceste două precedente? În cazul în care Rapid câștigă titlul, sunt șanse bune ca România să revină cu două echipe în principala competiție europeană în sezonul următor. În schimb, dacă Rapid va încheia după CSM, atunci șansele sunt mai reduse pentru două formații în Liga Campionilor.
De altfel, CSM București nici nu-și închipuie că ar putea să evolueze în European Handball League în sezonul următor. "Avem un grup extraordinar. Poate o să avem puțin noroc, dar cel mai important este să mai câștigăm meciurile noastre. Ne dorim să câștigăm din nou Liga Campionilor. Pentru mine și pentru echipă rămâne obiectivul de a ajunge în Final Four. Dacă o să fie să se întâmple, nu pot să spun că nu m-ar bucura, aș fi ipocrită, o să fiu bucuroasă să primesc acest trofeu. Mi-e dor de Final Four-ul Ligii Campionilor", a declarat Cristina Neagu.

Poate Rapid să facă față în Liga Campionilor? Cum a răspuns clubul

Acum, întrebarea se pune și altfel. Poate Rapid să facă față în Liga Campionilor, după foarte mulți ani în care nu a mai jucat la acest nivel? După parcursul din acest sezon, oficialii clubului giuleștean s-au pregătit pentru acest moment, prin câteva achiziții importante. Antrenorul Carlos Viver va avea la dispoziție 19 jucătoare pentru sezonul următor, un lot echilibrat pe posturi, astfel încât va putea să facă și bună rotație.
Pentru ediția 2022/23, Rapid București a efectuat deja șapte transferuri importante, toate jucătoarele fiind componente ale echipelor naționale, astfel:
 • Lorena Ostase (pivot, CSM Slatina / România),
 • Jennifer Gutierrez (extremă stânga, BVB Dortmund / Spania)
 • Orlane Kanor (inter stânga, Metz / Franța),
 • Alexandra Lacrabere (inter dreapta, Chambray / Franța)
 • Ivana Kapitanovic (portar, Metz / Croația)
 • Irene Espínola (inter dreapta, Neckarsulmer SU / Spania)
 • Isabel Guialo (centru, Fleury / Angola)
O parte dintre aceste jucătoare au deja experiență în Liga Campionilor. Mai mult, în echipă vor reveni Denisa Dedu și Marta Lopez, care au lipsit în acest sezon.
Handbal
Minaur Baia Mare a pierdut prima bătălie cu Naerbo în finala EHF European Cup
IERI LA 16:55
Handbal
Thriller la Mioveni. Vâlcea a avut nevoie de 80 de minute pentru a trece de Rapid în Cupa României!
IERI LA 15:44