Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Finala nordică la mondialul de handbal. Românii țin cu Danemarca!

Ion Alexandru

Actualizat 30/01/2021 la 12:02 GMT+2

Suedia a învins ușor Franța cu 32-26, în timp ce Danemarca a avut mai multe emoții cu Spania, scor 35-33. Finala Suedia - Danemarca se joacă mâine.

Mikkel Hansen a fost din nou motorul danezilor la Campionatul Mondial

Credit imagine: Getty Images

Nordicii au reușit să impună stilul riguros în fața latinilor în ziua semifinalelor de la Mondialul de handbal masculin din Egipt. Francezii erau favoriți în disputa cu Suedia, dar au fost dominați copios. Cea mai glorioasă echipă din istorie, Franța nu a reușit să conducă nici măcar o dată în disputa cu scandinavii. Extrema stângă de la Flensburg, Hampus Wanne a fost devastator. Suedezul a terminat meciul din semifinale cu 11 goluri. Cel mai bun marcator al francezilor a fost Hugo Descat. Fostul dinamovist, acum la Montpellier, a avut 5 reușite. Suedia revine după 20 de ani în finala mondială.
picture

Danemarca este în marș către al doilea titlu mondial

Credit imagine: Getty Images

Danemarca vrea să repete succesul din 2019

Danemarca a muncit mai mult pentru victoria cu Spania. Rezultatul final, 35-33 a fost condiționat de o fază din ultimul minut. Pivotul spaniol Ruben Marchan a nimerit bara și a ratat egalarea. Campioana mondială s-a impus la două goluri și va disputa în premieră o finală mondială împotriva vecinilor suedezi. Ca și în sfertul de finală câștigat dramatic împotriva gazdelor, Mikkel Hansen a fost cel mai bun marcator al danezilor. Vedeta lui PSG a terminat meciul cu 12 goluri.
picture

Jim Gottfridsson a fost unul dintre cei mai buni suedezi la acest Campioonat Mondial

Credit imagine: Getty Images

Suedia poate ajunge la 5 titluri mondiale

Franța are cele mai multe trofee mondaile, 6, iar pe locul 2 se afla România și Suedia. Scandinavii au șansa de a trece de borna celor 4 titluri mondiale. Primul trofeu a fost în 1954 și adăugat încă trei în 1958, 1990 și 1999. Pentru suedezi este însă a 8-a finală. Ei au pierdut de alte trei ori în ultimul act: 1964, 1997, 2001.
România a fost prima echipă națională cu 4 titluri mondiale. Fabuloasă echipă a României s-a impus de 4 ori într-un interval de 13 ani între 1961 și 1974. În drumul către al doilea titlu România a învins în finală chiar Suedia. Naționala trricolră de handbal masculin nu s-a mai calificat la un Campionat Mondial din 1995.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo