Sportul în America are miraj aparte, o savoare și o puritate inexplicabilă pentru noi. Finala campionatului de fotbal american, SuperBowl este un eveniment de familie și este cel mai vizionat meci din an chiar dacă în teren sunt foarte popularele Dallas Cowboys și New England Patriots sau echipe cu mai puțini fani la nivel național ca Baltimore Ravens sau Kansas City Chiefs. Dorința americanilor de a "consuma" sport este incredibilă, iar show-ul este asigurat indiferent de meci sau nivel la care se joacă.
https://i.eurosport.com/2020/01/29/2764967.jpg
În toate sporturile americane nu există un sistem de promovare/retrogradare și de aceea ligile inferioare sunt doar o anticameră pentru cei care nu au reușit încă să pătrundă în NFL, NBA, MLB sau NHL. Am fost în weekend, alături de o parte a familiei, la unul dintre meciurile din liga a doua la hochei. Aproximativ 7 mii de oamenii au venit în sala din Springfield într-o sâmbătă seară ca la un spectacol de gală pentru a susține echipa locală, Thunderbirds. Meciul e de fapt și un pretext pentru o seară cu pizza, hotdog și bere. Tradiții americane!
NHL
Tampa Bay Lightning, pentru al doilea an la rând câștigătoarea Cupei Stanley
08/07/2021 LA 09:51

Sport + Show = Succes

Am mai asistat la un meci din NBA, acum doi ani, dintre cele mai bune echipe din istorie, Boston Celtics și Los Angeles Lakers, și într-un mod inexplicabil pentru orice fan din Europa atmosfera de la Springfield a fost asemănătoare. E clar că în Boston Garden au fost de 4 ori mai mulți oameni, dar "construcția" showului a fost la fel. Fanii din Springfield s-au bucurat de hochei ca și cum echipa lor din orașul de doar 200 de mii de locuitori ar putea promova (este pe locul trei în această serie care reunește echipe din nordest) și în sezonul viitor în micuța lor sală (comparativ cu NHL) de 7700 de locuri ar putea veni Montreal Canadiens, Detroit Red Wings sau Boston Bruins. Evident că își doresc ca Thunderbirds să câștige și orgoliul joacă un rol important, dar pasiunea pentru sport este mai pură.

Spectacolul

Orice pauză, și la hochei sunt multe, este umplută de un sponsor. Orice moment este speculat la maxim. Cam 30-35% dintre fani sunt copii, iar aceștia primesc o atenție deosebită. Ei sunt viitorul! Mascota echipei intră deseori pe gheață și aruncă tricouri în tribună, iar momentul savurat din plin de cei mici este atunci când, de ziua de naștere, numele lor este pe tabelă. În pauzele dintre reprize se întâmplă cele mai interesante lucruri. Într-una din aceste pauze, mașini de poliție, pompieri și paramedici au intrat pe gheață, iar toți cei 7 mii de oameni au aplaudat în picioare.
https://i.eurosport.com/2020/01/29/2764984.jpg
Emoția este uneori mai importantă decât competiția în sine!

Sportul

Sunt un iubitor al hocheiului, fără să mă consider un specialist. Cu toate astea, am remarcat nivelul excelent de joc al celor două echipe din care făceau parte și jucători din Finlanda, Japonia, Coreea de Sud și evident Canada. Toți speră ca echipa la care este afiliat fiecare club din AHL (Springfield Thunderbirds are, spre exemplu, o înțelegere cu Florida Panthers) să aibă la un moment dat nevoie de ei. Aceste meciuri sunt de fapt o probă continuă pentru un salariu milionar, iar au fost câțiva băieți sâmbătă seară care au calități pentru a juca în NHL. Le-am purtat noroc localnicilor, iar Springfield s-a impus cu 6-2 în fața lui Bridgeport Sound Tigers.
Un lucru e sigur, au mai câștigat un fan, poate primul din România.
GO TBIRDS!
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
NHL
Festival de goluri în NHL! S-au marcat 17 goluri în Los Angeles Kings - Seattle Kraken
30/11/2022 LA 12:10
Hochei pe Gheaţă
Ștefan Ionescu, antrenorul de legendă al hocheiului românesc, a încetat din viață!
30/10/2022 LA 13:20