Articol scris de Alex Masgras
Meciul cu numărul 5 al finalei a adus trofeul pentru al doilea an la rând în Florida. După ce Montreal a reușit in extremis să câștige meciul cu numărul 4 în prelungiri și să retrimită seria în Tampa, meciul din noaptea trecută a fost cel mai echilibrat al finalei, scor 1-0. Singurul gol al partidei a fost marcat de Ross Colton în repriza a doua a meciului care nu a făcut altceva decât să trimită pucul în poartă după ce a fost găsit excelent în fața porții de David Savard.
Pentru prima oară într-o finală de Cupa Stanley din 1993, Montreal Canadiens nu a reușit să își adauge în palmares cea de a 25-a Cupă Stanley. Cu toate acestea, echipa canadiană a depășit așteptările tuturor cu această calificare în finală, după ce aproape toți specialiștii considerau divizia canadiană ca fiind cea mai slabă din acest sezon și nimeni nu dădea vreo șansă în playoff echipelor venite de acolo.
NHL
Cel mai lung meci al anului! 6 ore și 5 reprize de prelungiri pentru o partidă de hochei din NHL
12/08/2020 LA 09:18
Trofeul Conn Smythe, acordat pentru cel mai bun jucător din playoff, i-a fost acordat lui Andrei Vasilevskiy, portarul celor de la Tampa Bay Lightning. Ultima dată când un portar a primit acest titlu a fost în 2012, când Jonathan Quick reușea să câștige Cupa Stanley cu Los Angeles Kings.
După ce anul trecut a câștigat trofeul într-o arena goală la mii de kilometri depărtare de casă, Tampa Bay Lightning reușește în acest an să câștige Cupa Stanley pe propria arenă, în fața a peste 16.000 de fani. Aceasta este cea de a treia Cupă Stanley pentru echipa din Florida, care a reușit să câștige pentru prima oară trofeul în anul 2004.
Hochei pe Gheaţă
Așa ceva nu se va întâmpla niciodată în România
29/01/2020 LA 14:15
Beijing 2022
Beijing 2022 | Americanii mizează la hochei pe gheaţă pe jucători de la cluburi europene
14/01/2022 LA 11:49