Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tampa Bay Lightning, pentru al doilea an la rând câștigătoarea Cupei Stanley

Eurosport
DeEurosport

Publicat 08/07/2021 la 12:51 GMT+3

Tampa Bay Lightning este din nou campioană în NHL după ce a învins-o în 5 meciuri pe Montreal Canadiens în finala Cupei Stanley.

The Tampa Bay Lightning celebrate after defeating the Montreal Canadiens 1-0 in Game Five to win the 2021 NHL Stanley Cup Final at Amalie Arena on July 07, 2021 in Tampa, Florida

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Alex Masgras
Meciul cu numărul 5 al finalei a adus trofeul pentru al doilea an la rând în Florida. După ce Montreal a reușit in extremis să câștige meciul cu numărul 4 în prelungiri și să retrimită seria în Tampa, meciul din noaptea trecută a fost cel mai echilibrat al finalei, scor 1-0. Singurul gol al partidei a fost marcat de Ross Colton în repriza a doua a meciului care nu a făcut altceva decât să trimită pucul în poartă după ce a fost găsit excelent în fața porții de David Savard.
Pentru prima oară într-o finală de Cupa Stanley din 1993, Montreal Canadiens nu a reușit să își adauge în palmares cea de a 25-a Cupă Stanley. Cu toate acestea, echipa canadiană a depășit așteptările tuturor cu această calificare în finală, după ce aproape toți specialiștii considerau divizia canadiană ca fiind cea mai slabă din acest sezon și nimeni nu dădea vreo șansă în playoff echipelor venite de acolo.
Trofeul Conn Smythe, acordat pentru cel mai bun jucător din playoff, i-a fost acordat lui Andrei Vasilevskiy, portarul celor de la Tampa Bay Lightning. Ultima dată când un portar a primit acest titlu a fost în 2012, când Jonathan Quick reușea să câștige Cupa Stanley cu Los Angeles Kings.
După ce anul trecut a câștigat trofeul într-o arena goală la mii de kilometri depărtare de casă, Tampa Bay Lightning reușește în acest an să câștige Cupa Stanley pe propria arenă, în fața a peste 16.000 de fani. Aceasta este cea de a treia Cupă Stanley pentru echipa din Florida, care a reușit să câștige pentru prima oară trofeul în anul 2004.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo