Naționala masculină de hochei pe gheaţă a Statelor Unite pentru Jocurile Olimpice Beijing 2022 are în componenţă 15 jucători din campionatul universitar şi 8 de la cluburile europene pe lista de 25 de hocheişti selecţionaţi pentru a juca la turneul olimpic.
Chiar înainte de Crăciun, Liga profesionistă nord-americană (NHL) a refuzat să permită jucătorilor săi să participe la JO 2022 (4-20 februarie), pentru a asigura derularea campionatului deja perturbat de numeroase cazuri pozitive la Covid-19.
Beijing 2022
Reluarea meciurilor din NHL, amânată o zi! Care este motivul
25/12/2021 LA 14:32
Fără posibilitatea de a apela la cei mai buni jucători, la fel ca în 2018, la JO de la Pyeong Chang, unde SUA au ocupat locul şapte, iar titlul olimpic a revenit Rusiei, antrenorul John Vanbiesbrouck a fost nevoit încropească o echipă din jucători universitari şi din ligile europene, dar a rămas optimist: ''Suntem încântaţi de efectivul pe care l-am construit. Avem şansa unui rezervor profund de talente şi suntem nerăbdători să ne batem pentru medalia de aur la Beijing''.

Cei mai mulți jucători americani din Europa provin din KHL

Din lotul pentru JO 2022, un singur jucător a participat şi la turneul olimpic de acum patru ani, Brian O'Neill, care evoluează la clubul finlandez Jokerit din Liga continentală (KHL), care reuneşte echipe europene şi asiatice. Kenny Agostino, de la Torpedo Nijni Novogorod, tot în KHL, a fost de asemenea convocat.
Printre jucătorii chemaţi de la cluburile europene, cu experienţă în NHL, se mai numără Nick Shore (Sibir Novosibirsk/Rusia), Steven Kampfer (Ak Bars Kazan/Rusia), în timp ce titularul din poartă va fi Strauss Mann (AIK Stockholm).
Din rândul jucătorilor universitari se remarcă Nathan Smith (Minnesota), golgheterul ligii universitare, Matthews Knies, Ben Meyers, Sean Farrell, Nick Abruzzese, toţi de la Havard, Matty Beniers şi Brendan Brisson, ambii de la Michigan.
Selecţionata Statelor Unite va debuta la turneul olimpic de la Beijing contra Chinei pe 10 februarie. SUA au câştigat doar de două ori titlul olimpic la hochei pe gheaţă masculin, în 1960 şi 1980.
Sursa: Agerpres
Beijing 2022
Responsabilii Jocurilor Olimpice din 2022 regretă că jucătorii din NHL nu vor fi prezenţi la Beijing
23/12/2021 LA 11:13
Beijing 2022
Vești triste înaintea turneului olimpic de hochei: jucătorii din NHL nu mai merg în China
21/12/2021 LA 18:50