Canada-SUA, un nou episod între două mari rivale. Cinci finale olimpice. Urmează a 6-a?

Eurosport
DeEurosport

Publicat 07/02/2022 la 23:36 GMT+2

Canada și SUA se întâlnesc încă din faza grupelor marți dimineața. Indiferent de rezultat, toată lumea e de acord că vecinele se vor întâlni din nou în finala din 17 februarie

USA Canada Ice Hockey

Credit imagine: Getty Images

Canada și SUA au luptat pentru întâietate în hocheiul pe gheață feminin încă din 1990, când au avut loc primele Campionate Mondiale. De altfel, în toată istoria competiției, cele două națiuni s-au întâlnit în finală cu toate ocaziile, cu excepția uneia singure. Echipa SUA a învins Finlanda cu 2-1 în finala campionatelor din 2019, iar Canada a terminat atunci pe locul trei!
Rivalitatea a continuat și la Jocurile Olimpice. Toate finalele Olimpice, cu excepția uneia singure, au fost disputate între cele două națiuni (Torino 2006, când Canada a învins Suedia cu 4-1). Hocheiul pe gheață feminin a fost introdus pentru prima dată în programul olimpic la Jocurile Olimpice de iarnă din 1998 de la Nagano, Japonia.

5 finale olimpice, Canada conduce cu 3-2

Statele Unite s-au impus în acel concurs, la Nagano, cu 3-1, dar Canada avea să-și ia revanșa patru ani mai târziu la Jocurile Olimpice de la Salt Lake City, cu o victorie 3-2 în finală. Și Canada a continuat să câștige, alte trei medalii de aur fiind obținute în fața SUA.
SUA a pus capăt seriei canadiene la PyeongChang, învingându-și dramatic rivala, cu 3-2.
Canada deține avantajul față de SUA în meciurile față în față, atât în jocurile pentru aur (28-20), cât și în competițiile generale (86-67).

Cine va câștiga la Beijing?

Greu de spus. SUA este campioana olimpică și se laudă cu medaliatele cu aur din 2018 Hilary Knight și Kendall Coyne Schofield printre numele ”grele” ale echipei lor.
Canada, pe de altă parte, este campioana mondială în vigoare și,a arătat o formă de invidiat. În primele meciuri până acum a învins Elveția cu 12-1, Finlanda cu 11-1 și echipa Federației ruse cu 6-1! Marie-Philip Poulin,de trei ori medaliată olimpică, Sarah Nurse, medaliată cu argint în 2018, și Jocelyne Larocque, de două ori medaliată olimpică, sunt vedetele echipei.
SUA-Canada va fi în direct la Eurosport de la ora 6:10.
Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022 se desfășoară în perioada 4-20 februarie și pot fi urmărite integral pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo