În diferite sporturi, sportivi care provin din țări cu un număr foarte mare de talente obișnuiesc să reprezinte alte țări în competițiile internaționale. La ediția din acest an a Jocurilor Olimpice de Iarnă, China, țara gazdă, va alinia un lot extrem de interesant.
Din cei 25 de jucători care vor evolua la Beijing pentru China, doar 6 sunt chinezi. Țara gazdă va avea în lot 11 jucători din Canada, 7 din Statele Unite ale Americii și unul din Rusia. Toți acești jucători au evoluat și la echipa chineză Kunlun Red Star, echipă care participă în Kontinental Hockey League (KHL), iar unii dintre ei au și experiența meciurilor din National Hockey League (NHL).
Printre aceștia se numără și Jack Chelios, fiul lui Chris Chelios, de trei ori câștigător al Cupei Stanley. "Nu mă așteptam la acest lucru", a spus Chelios când a fost întrebat dacă s-a gândit vreodată că va juca la Jocurile Olimpice, îmbrăcând tricoul Chinei. "De când suntem aici, de peste trei ani, am început să ne simțim mult mai apropiați de China. Am mâncat mâncare chinezească, am trăit în cultura chineză, așa că vom lupta pentru a câștiga pentru ei", a mai spus acesta, potrivit Reuters.
Beijing 2022
Beijing 2022 - Finland vs ROC - Hochei pe Gheaţă – Rezumate de la Olimpiadă
20/02/2022 LA 07:14

China, grupă de foc la Jocurile Olimpice de la Beijing

China va avea o misiune extrem de dificilă în turneul olimpic de hochei pe gheață. Țara gazdă se află într-o grupă cu Statele Unite, Canada și Germania, vicecampioana olimpică din 2018. Echipa olimpică a Chinei poate profita de absența celor mai buni hocheiști din lume, după ce NHL a anunțat în luna decembrie că jucătorii din cel mai bun campionat al lumii nu vor merge la Beijing.
Chiar și în aceste condiții, misiunea Chinei va fi una dificilă. Anul trecut, federația internațională (IIHF) și-a exprimat îngrijorarea în ceea ce privește competitivitatea echipei. China s-a calificat automat, din postura de țară gazdă, în turneul care va avea la start 12 echipe naționale.
Printre cele mai notabile nume din lotul Chinei sunt Brandon Yip, care are 174 de meciuri în NHL, portarul Jeremy Smith, care are 10 meciuri pentru Colorado Avalanche și Jack Chelios, care a prins 5 partide în NHL pentru Detroit Red Wings, dar și cu o foarte mare experiență în AHL, a doua ligă din punct de vedere valoric din SUA.
Turneul olimpic de hochei pe gheață începe pe 9 februarie.
Jocurile Olimpice de Iarnă se desfășoară la Beijing între 4 și 20 februarie și vor putea fi urmărite în direct pe Eurosport sau pe platforma Eurosport Player.
Beijing 2022
Bucurie de nedescris a finlandezilor, după ce au luat primul aur din istorie la hochei masculin
20/02/2022 LA 06:27
Beijing 2022
Finalanda, în avantaj în finala olimpică, după golul marcat de Hannes Bjorninen
20/02/2022 LA 05:56