De MARIAN URSESCU
Reprezentativa feminină de hochei pe gheață a Comitetului Olimpic Rus (ROC) a fost lovită de un nou caz de COVID-19. Antrenorul principal Evgeniy Bobariko a recunoscut că jucătoriele săle sunt pregătite să joace cu măști în meciul contra Elveției, dacă acest lucru li se va cere.
Maria Pechnikova este ultimul caz apărut în lot și va rata disputa cu Elveția, din sferturile de finală. Potrivit agenției oficiale de știri a Rusiei TASS, Bobariko a spus că Pechnikova era asimptomatică, dar a fost dusă la un hotel pentru izolare. Tehnicianul a spus pentru aceeași sursă că Oleg Sosina și Ekaterina Nikolaeva, care au fost testate pozitiv la sosirea la Beijing, au iețit din carantină după ce au raportat cazuri negative.
Beijing 2022
Beijing 2022 - Finland vs ROC - Hochei pe Gheaţă – Rezumate de la Olimpiadă
20/02/2022 LA 07:14
Multe alte jucătoare au mai avut probleme cu coronavirusul. Diana Farkhutdinova, Angelina Goncharenko, Liana Ganeeva și Lyudmila Belyakova au contractat, de asemenea, COVID-19 înainte de meciul de deschidere al Rusiei împotriva Elveției. Ulterior, a fost raportat că Victoria Kulishova și Elena Dergacheva au fost, de asemenea, testate pozitiv.

40 de minute cu mască, 20 de minute fără!

Jucătorii din Finlanda și Canada au purtat măști atunci când s-au confruntat cu echipa Federației Ruse în tururile preliminare din cauza temerilor pentru infectare. Și echipa rusă a purtat măști în primele două reprize contra Canadei. Le-au scos însă, înaintea ultimelor 20 de minute pentru că sosiră rezultatele întârziate ale testelor COVID-19. Toate erau negative!
https://i.eurosport.com/2022/02/11/3313258.jpg
Dar Bobariko a recunoscut că jucătoarele sale sunt dispuse să-și pună din nou măștile atunci când vor înfrunta Elveția. ”Suntem pregătiți pentru orice situație. La ultimul antrenament am avut 15 jucătoare la pregătire. Am făcut teste peste teste. Trăim în astfel de condiții, dar până la urmă treaba noastră este să jucăm hocjei și asta vom face”, a declarat tehnicianul echipei ruse.

Se cunosc primele două semifinaliste

Rusia a învins Elveția în meciul de debut în turneul olimpic cu 5-2, dar a pierdut apoi următoarele trei partide: 0-5 cu SUA, 1-6 cu Canada, 0-5 cu Finlanda. Și Elveția a avut tot o victorie în grupă: 3-2 cu Finlanda. În rest, numai înfrângeri: 1-12 cu Canada, 2-5 cu Rusia, 0-8 cu SUA.
SUA și Canada sunt primele două echipe calificate în semifinalele turneului olimpic. SUA a trecut cu 4-1 de Cehia, iar Canada a spulberat Suedia cu 11-0. Sâmbătă se mai joacă ultimul sfert de finală, Finlanda-Japonia (ora 10:40).
Beijing 2022
Bucurie de nedescris a finlandezilor, după ce au luat primul aur din istorie la hochei masculin
20/02/2022 LA 06:27
Beijing 2022
Finalanda, în avantaj în finala olimpică, după golul marcat de Hannes Bjorninen
20/02/2022 LA 05:56