Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Portarul naționalei Suediei a consultat psihiatrul înainte de a decide să nu participe la Jocurile Olimpice

Andrei Nicolae

Publicat 06/12/2021 la 19:22 GMT+2

Robin Lehner nu va reprezenta naționala de hochei a Suediei la Jocurile Olimpice Beijing 2022 de teama unor probleme de sănătate mintală.

Robin Lehner

Credit imagine: AFP

Portarul suedez Robin Lehner, 30 ani, de la Las Vegas Golden Knights, a declinat participarea la turneul olimpic de hochei pe gheaţă de la Jocurile Olimpice de iarnăBeijing 2022, din cauza unor probleme de sănătate mintală.
Lehner a precizat că a fost o decizie greu de luat pentru căaceste întreceri reprezintă o oportunitate unică în viaţă, dar Jocurile din Beijing i-ar putea afecta sănătatea mintală.

Robin Lehner nu participă la Jocurile Olimpice Beijing 2022 din cauza coronavirusului

Jocurile de iarnă de la Beijing se vor desfăşura în condiţii foarte stricte contra COVID-19 şi fără spectatori străini în arenele olimpice, în timp ce sportivii şi antrenorii vor fi supuşi zilnic testelor contra noului coronavirus.
''Realitatea este că ceea ce s-a spus că urmează să se întâmple nu este ideal pentru sănătatea mea mintală. Mi-a luat mult timp să iau decizia alături de psihiatrul meu şi familia mea. Bunăstarea mea vine pe primul loc şi să fiu blocat, fără să ştiu ce se întâmplă dacă eşti testat pozitiv, reprezintă un risc prea mare pentru mine'', a scris Lehner pe Twitter.
Lehner urma să concureze cu Jakob Markstrom pentru un loc în echipa de start a Suediei, după ce Henrik Lundqvist, dublu medaliat olimpic, s-a retras la începutul acestui an.
Suedia are două titluri olimpice în 1994 şi 2006 la hochei pe gheaţă, iar la ultima olimpiadă albă, în 2018 la PyongChang, a fost eliminată în faza sferturilor.
Naționala Suediei face parte din Grupa C la Jocurile Olimpice, alături de Finlanda, Slovacia și Letonia. Din Grupa A fac parte Canada, SUA, Germania și China, iar Grupa B este compusă din Rusia, Cehia, Elveția și Danemarca.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Sursa: Agerpres
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo