Portarul suedez Robin Lehner, 30 ani, de la Las Vegas Golden Knights, a declinat participarea la turneul olimpic de hochei pe gheaţă de la Jocurile Olimpice de iarnăBeijing 2022, din cauza unor probleme de sănătate mintală.
Lehner a precizat că a fost o decizie greu de luat pentru căaceste întreceri reprezintă o oportunitate unică în viaţă, dar Jocurile din Beijing i-ar putea afecta sănătatea mintală.

Robin Lehner nu participă la Jocurile Olimpice Beijing 2022 din cauza coronavirusului

Beijing 2022
Beijing 2022 | Americanii mizează la hochei pe gheaţă pe jucători de la cluburi europene
14/01/2022 LA 11:49
Jocurile de iarnă de la Beijing se vor desfăşura în condiţii foarte stricte contra COVID-19 şi fără spectatori străini în arenele olimpice, în timp ce sportivii şi antrenorii vor fi supuşi zilnic testelor contra noului coronavirus.
''Realitatea este că ceea ce s-a spus că urmează să se întâmple nu este ideal pentru sănătatea mea mintală. Mi-a luat mult timp să iau decizia alături de psihiatrul meu şi familia mea. Bunăstarea mea vine pe primul loc şi să fiu blocat, fără să ştiu ce se întâmplă dacă eşti testat pozitiv, reprezintă un risc prea mare pentru mine'', a scris Lehner pe Twitter.
Lehner urma să concureze cu Jakob Markstrom pentru un loc în echipa de start a Suediei, după ce Henrik Lundqvist, dublu medaliat olimpic, s-a retras la începutul acestui an.
Suedia are două titluri olimpice în 1994 şi 2006 la hochei pe gheaţă, iar la ultima olimpiadă albă, în 2018 la PyongChang, a fost eliminată în faza sferturilor.
Naționala Suediei face parte din Grupa C la Jocurile Olimpice, alături de Finlanda, Slovacia și Letonia. Din Grupa A fac parte Canada, SUA, Germania și China, iar Grupa B este compusă din Rusia, Cehia, Elveția și Danemarca.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Sursa: Agerpres
Beijing 2022
Reluarea meciurilor din NHL, amânată o zi! Care este motivul
25/12/2021 LA 14:32
Beijing 2022
Responsabilii Jocurilor Olimpice din 2022 regretă că jucătorii din NHL nu vor fi prezenţi la Beijing
23/12/2021 LA 11:13