Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Vești triste înaintea turneului olimpic de hochei: jucătorii din NHL nu mai merg în China

Andrei Nicolae

Publicat 21/12/2021 la 20:50 GMT+2

NHL și Asociația Jucătorilor din campionatul nord-american s-au pus de acord ca hocheiștii ligii să nu participe la Jocurile Olimpice din 2022, pe fondul creșterii cazurilor de COVID-19 și a pauzei competiționale, care afectează programul sezonului 2021/22.

Fox és McAvoy (Fotó: NHL.com)

Credit imagine: Other Agency

Turneul de hochei pe gheață masculin din cadrul Jocurilor Olimpice este unul dintre cele mai așteptate evenimente din cadrul întrecerilor Beijing 2022. Sau cel puțin era pânăde curând, până când a apărut informația că jucătorii din NHL nu vor participa la acest întreceri.
Informația a fost oferită de jurnalistul american Frank Seravalli, citat de Bleacher Report. Un anunț oficial ar putea veni în această săptămână, a adăugat sursa citată.

Jucătorii din NHL nu au evoluat nici la Jocurile Olimpice din 2018

Mai multe echipe și-au suspendat deja activitatea din cauza unei creșteri a cazurilor de COVID-19 în rândul jucătorilor, iar NHL a fost întrerupt până pe 26 decembrie.
Asta înseamnă căliga are nevoie de cele două săptămâni libere din programul din februarie, care ar fi fost folosite pentru a permite jucătorilor să participe la Jocurile Olimpice, pentru a recupera jocurile pierdute.
Potrivit lui Greg Wyshynski de la ESPN, NHLPA (Asociația Jucătorilor din NHL) a declarat săptămâna trecută că jucătorii au fost precauți cu privire la participarea la Jocurile Olimpice Beijing 2022, deoarece nu au primit răspunsuri despre protocoalele COVID-19 pentru aceste întreceri.
Conform restricțiilor chineze, sportivii ar putea fi forțați să se plaseze în carantină timp de cel puțin 21 de zile dacă sunt testați pozitiv pentru COVID-19 în timpul Jocurilor Olimpice. Durata carantinei a fost o mare îngrijorare pentru jucătorii care ar fi putut rămâne blocați în China pentru o perioadă de timp incertă.
Jucătorii din NHL nu au participat nici la Jocurile Olimpice de la Pyeongchang din 2018, după ce liga nu a ajuns la un acord cu Comitetul Olimpic Internațional cu privire la acoperirea asigurării jucătorilor și a altor locuri de cazare.
Înainte întrecerilor din 2018, NHL a participat la toate Jocurile Olimpice din 1998. La Jocurile Olimpice de la Soci din 2014, Canada a obținut medalia de aur, având în lot jucători precum Drew Doughty. Shea Weber și portarul Carey Price. Suedia a câștigat argintul în 2014, iar Finlanda au luat bronzul.
Sportivii olimpici din Rusia au câștigat Jocurile Olimpice de iarnă din 2018.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo