Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

O nouă campioană în NHL! Las Vegas Golden Knights a cucerit în premieră Cupa Stanley în finala cu Florida Panthers

Andrei Nicolae

Publicat 14/06/2023 la 11:13 GMT+3

Echipa Las Vegas Golden Knights a cucerit pentru prima oară în istoria sa Cupa Stanley, trofeul rezervat campioanei Ligii profesioniste nord-americane de hochei pe gheaţă (NHL), după ce a reuşit să obţină a patra sa victorie, decisivă, în finala cu Florida Panthers.

Les Las Vegas Golden Knights ont remporté leur première Stanley Cup

Credit imagine: Getty Images

Gruparea din capitala mondială a jocurilor de noroc s-a impus categoric pe propriul patinoar, cu scorul de 9-3, în faţa rivalilor din Florida, joi seară, în cel de-al cincilea meci al finalei, câştigând cu 4-1 la general.
Căpitanul Mark Stone a marcat trei dintre golurile gazdelor, în timp ce Jack Eichen şi Shea Theodore au oferit câte trei pase decisive în partida găzduită de T-Mobile Arena. Echipa din Las Vegas a disputat anul acesta a doua sa finală în Liga nord-americană de hochei, după ce în 2018 s-a înclinat în faţa formaţiei Washington Capitals în lupta pentru trofeu, la primul său sezon în NHL.
Creată în anul 2017, Golden Knights este franciza care a reuşit să câştige cel mai repede trofeul de campioană a NHL, după doar şase sezoane de la înfiinţare.
Recordul de precocitate a aparţinut până acum echipei Philadelphia Flyers, care şi-a trecut în palmares titlul de campioană în cel de-al şaptelea său sezon în Liga nord-americană.
Florida Panthers a eşuat în schimb pentru a doua oară în tentativa de a cuceri Cupa Stanley, după ce în 1996 a fost învinsă în finală de Colorado Avalanche.
Sursa: Agerpres
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo