Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Phil Kessel a doborât recordul de meciuri consecutive în NHL! Când a ratat ultima partidă

Alex Masgras

Publicat 26/10/2022 la 13:52 GMT+3

Phil Kessel a scris istorie noaptea trecută în NHL. Americanul ajuns la 990 de partide consecutive în cea mai puternică ligă de hochei pe gheață din lume. Ultimul meci pe care Kessel l-a ratat a fost pe 31 octombrie 2009, iar seria sa incredibilă a început pe 3 noiembrie 2009.

Phil Kessel

Credit imagine: Twitter

Phil Kessel l-a depășit pe Keith Yandle în topul celor mai multe meciuri consecutive în NHL. Americanul a ajuns noaptea trecută, în partida dintre San Jose Sharks și Vegas Golden Knights, la 990 de partide consecutive în cea mai puternică ligă de hochei pe gheață din lume.
Phil Kessel a început această serie incredibilă pe 3 noiembrie 2009, pe vremea când evolua la Toronto Maple Leafs. De atunci, el a mai jucat la Pittsburgh Penguins și Arizona Coyotes, înainte de a ajunge la echipa din Las Vegas, fără să rateze vreo partidă.
Recordul precedent a fost stabilit de Keith Yandle, care a ajuns la 989 de partide consecutive în NHL. Pe 24 ianuarie 2022, Yandle îl egala pe Doug Jarvis, cel care a deținut recordul pentru 12,813 zile. Recordul lui Jarvis de 964 de partide consecutive a fost stabilit pe 26 decembrie 1984.
"Mereu am vrut să joc. Sunt meciuri pe care le poți rata în cariera ta, dar am fost norocos până acum", a declarat Phil Kessel după meciul cu San Jose Sharks.
"Când te gândești, e un lucru incredibil. Rareori vezi pe cineva care evoluează în toate cele 82 de meciuri dintr-un sezon. Să faci asta atâtea sezoane la rând e impresionant", a spus și Jack Eichel, coechipierul lui Kessel de la Golden Knights.
Pe 8 martie 2022, Kessel a fost foarte aproape de a își încheia seria. În ziua respectivă s-a născut fiica sa, iar pentru a nu rata acest moment, americanul a evoluat doar 30 de secunde în debutul partidei, după care a plecat pentru a asista la nașterea fiicei sale.
Chiar dacă Vegas Golden Knights a jucat în deplasare în seara în care Phil Kessel a ajuns la 990 de partide consecutive în NHL, acesta a fost aplaudat și de fanii echipei gazdă, San Jose Sharks.

Phil Kessel a ajuns și la 400 de goluri marcate în NHL

Partida dintre San Jose Sharks și Vegas Golden Knights va rămâne mult timp întipărită în mintea lui Phil Kessel. Pe lângă doborârea recordului de meciuri consecutive în NHL, Kessel a reușit să înscrie și golul cu numărul 400 al carierei în victoria echipei sale cu 4-2, devenind al 12-lea jucător american care ajunge la borna 400.
Phil Kessel a debutat în NHL în 2006 la Boston Bruins. El a reușit 400 de goluri și 559 de pase decisive în 1212 meciuri. În 96 de meciuri de play-off, el a reușit 34 de goluri și 47 de pase de gol. În 2016 și 2017, pe vremea când evolua la Pittsburgh Penguins, a câștigat Cupa Stanley.
Vara aceasta, Phil Kessel a semnat cu Vegas Golden Knights un contract pe un an în valoare de 1,5 milioane de dolari. El țintește acum să ajungă la 1000 de meciuri consecutive, iar această bornă ar urma să fie atinsă pe 17 noiembrie, atunci când Vegas Golden Knights va primi vizita celor de la Arizona Coyotes, fosta echipă a lui Kessel.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo