Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

NHL - Al 30-lea gol al sezonului pentru Auston Matthews! Performanță fantastică în ultimele 8 sezoane

Dani Morar

Publicat 04/01/2024 la 14:54 GMT+2

Auston Matthews a marcat al 30-lea său gol în actuala ediţie a Ligii profesioniste nord-americane de hochei pe gheaţă, în partida pe care echipa sa, Toronto Maple Leafs, a câştigat-o în deplasare, cu scorul de 2-1, după prelungiri, în faţa formaţiei Anaheim Ducks.

TORONTO, CANADA - APRIL 27: Anthony Cirelli #71 of the Tampa Bay Lightning skates to check Auston Matthews #34 of the Toronto Maple Leafs during Game Five of the First Round of the 2023 Stanley Cup Playoffs at Scotiabank Arena on April 27, 2023

Credit imagine: Getty Images

Matthews (26 ani), născut în California, a marcat în minutul 2:12 din "overtime", oferindu-le victoria canadienilor, în ciuda unei prestaţii excelente a portarului gazdelor, cehul Lukas Dostal, care a avut 55 de intervenţii decisive.
De menţionat că hocheistul american a înscris cel puţin 30 de goluri în fiecare dintre cele opt sezoane ale sale în NHL, toate în tricoul lui Toronto Maple Leafs.
Auston Matthews a devenit miercuri primul jucător din istoria francizei din Toronto care înscrie 30 de goluri în 35 de meciuri sau mai puţine, după Frank Mahovlich, care a reuşit o performanţă similară în sezonul 1960-1961.
În celălalt meci programat miercuri seară în NHL, echipa New Jersey Devils a dispus în deplasare, cu scorul de 6-3, de formaţia Washington Capitals. Nico Hischier, Dawson Mercer şi Michael McLeon au marcat câte două goluri pentru învingători, primul oferind şi un assist.
Alex Ovecikin, căpitanul lui Washington Capitals şi cel mai bun marcator în activitate din Liga nord-americană, nu a reuşit să înscrie în acest meci, dar a oferit două pase decisive pentru colegii săi.
Sursa: Agerpres.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo