Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

S-a retras cel mai mare jucător european de hochei! Povestea fabuloasă a lui Jaromir Jagr

Dani Morar

Actualizat 19/02/2024 la 21:45 GMT+2

Jaromir Jagr a decis să pună capăt unei cariere senzaționale, la capătul căreia a devenit al doilea cel mai bun jucător din NHL, raportându-ne la contribuțiile sale la gol. El s-a întors pe terenul lui Pittsburgh Penguins, acolo unde a scris istorie între 1990 și 2001, echipă care îi va retrage și tricoul cu numărul 68.

Visszavonultatta a kétszeres Stanley Kupa-győztes cseh Jaromir Jagr 68-as számú mezét az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Pittsburgh Penguins.

Credit imagine: AFP

Jaromir Jagr, legenda celor de la Pittsburgh Penguins, s-a retras oficial din hochei, la vârsat de 52 de ani. Cehul s-a întors acasă, pe trenul celor de la Pittsburgh Penguins, acolo unde și-a petrecut cea mai mare parte a carierei și unde a avut parte de cele mai frumoase amintiri.
"Nu există îndoieli. Pe oricine ai întreba, din lume, din Cehia sau din Europa, cred că atunci când aud de Jaromir Jagr, vor spune Pittsburgh Penguins, indiferent de câte echipe au mai existat în cariera mea", și-a început acesta discursul.
Jagr a evoluat la Penguins în perioada 1990-2001, fiind primul ceh care a jucat vreodată în NHL. După mai multe aventuri la o mulțime de echipe, Jagr s-a întors acasă pentru meciul de retragere.
El a fost prezent pe teren la încălzirea dinaintea partidei dintre Pittsburgh Penguins și Los Angeles Kings. Toți jucătorii lui Penguins au ieșit pe teren cu tricoul cu numărul 68, cel purtat de Jagr aici, dar care va fi retras de club.
Jaromir nu a mai evoluat în NHL din 2017, dar a jucat ocazional în Extraliga din Cehia, pentru Kladno, echipa din orașul său natal. El a contribuit la 1921 de puncte în NHL (766 de goluri și 1155 de assisturi), aflându-se pe locul 2 într-un clasament all time.
11 din cele 24 de sezoane din NHL au fost petrecute de Jagr la Penguins, câștigând Stanley Cup în 1991 și 1992, trofeul pentru cel mai bun jucător al sezonului în 1998-1999, dar și trofeul Art Ross pentru că au condus clasamentul în 5 rânduri.

Jaromir Jagr, discurs emoționant la final de carieră

"Am auzit o mulțime de huiduieli. Fanii din Pittsburgh, oamenii de aici, din prima și până în ultima zi după ce am plecat. Ați făcut ca totul să fie mai ușor pentru mine. Aici au fost cei mai buni ani din viața mea, așa că vă mulțumesc.
E o onoare să fiu aici cu voi. Nici măcar nu a trebuit să marchez. E superb și e o onoare. Îmi amintesc că primul meu antrenor îmi spunea că azi e o zi bună pentru hochei. O să folosesc asta, dar o să o schimb puțin și o să spună: "azi e o zi bună pentru mine".
Sunt onorat deoarece Pittsburgh Penguins și conducerea acestui club au decis să retragă tricoul meu, cel cu numărul 68. Conexiunea dintre mine și Pittsburgh a început acum mult timp. Eu am crezut tot timpul în Dumnezeu și mereu am crezut că ceea ce îți dorești se va întâmpla.
Când eram tânăr mă uitam la TV și un tip domina jocul. Mi-am dorit să fiu ca el și să joc alături de el. Da, a fost Mario Lemieux. S-a întâmplat în 1990, când am ajuns la Penguins, iar pentru asta voi rămâne veșnic recunoscător", a fost o parte din discursul lui Jagr.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo