Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing (4-20 februarie) a anunțat, luni, că a anulat vânzarea biletelor către marele public din cauza situației epidemice "complicate", promițând totodată să găzduiască spectatori pe bază de invitație.
"Pentru a proteja sănătatea și securitatea personalului și a spectatorilor, noi am decis să ajustăm planul inițial de vânzare a biletelor, iar în loc să organizăm venirea spectatorilor în site-urile de competiție", se arată într-un comunicat.
Numărul cazurilor de Covid-19 în China a atins, luni, cel mai ridicat nivel din martie 2020, în momentul în care autoritățile de la Beijing au lansat o ofensivă pentru eradicarea variantei Omicron, cu trei săptămâni înainte de debutul Jocurilor Olimpice de iarnă din capitala Chinei.
Beijing 2022
Beijing 2022: Cum au trăit comentatorii Eurosport cele mai tari momente de la Jocurile Olimpice
23/02/2022 LA 11:05
Luni, 223 de cazuri noi au fost semnalate în China, dintre care 80 în orașul portuar Tianjin (nord), afectat de un focar epidemic de o săptămână.
Citește și:
Provincia Guangdong (sud), care are drept capitală orașul Guangzhou, se confruntă la rândul ei cu cazuri ale tulpinii Omicron.
Provinciile Zhuhai, la frontiera cu Macao, și Henan (centru) au semnalat, de asemenea, cazuri de coronavirus, iar autoritățile au decis carantină parțială și teste de depistare în masă pentru milioane de rezidenți.
Cu trei săptămâni înaintea debutului Jocurilor Olimpice de iarnă (4-20 februarie), în capitala Beijing a fost depistat primul caz cu tulpina Omicron, virusul fiind descoperit pe o scrisoare primită din Canada de către persoana infectată.
Sursa: AGERPRES
Beijing 2022
Poveștile impresionante ale Jocurilor Olimpice de la Beijing
21/02/2022 LA 05:21
Beijing 2022
Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing au fost declarate oficial închise
20/02/2022 LA 05:10