Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Beijing 2022 | Accesul spectatorilor la JO de iarnă se va face doar pe bază de invitație! Decizia organizatorilor

Bianca Dumitru

Publicat 17/01/2022 la 15:46 GMT+2

Organizatorii Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing au luat decizia de a nu mai vinde bilete pentru spectatori din cauza cazurilor de Covid-19 care au fost depistate pozitiv în ultimele zile în China.

Winter Olympics, Vancouver, 2010 Simon Ammann, Switzerland, winning Gold in the Ski Jumping Men's LH at Whistler Olympic Park, Whistler, during the Vancouver Winter Olympics. 20th February 2010. Photo Tim Clayton (Photo by Tim Clayton/Corbis via Getty Ima

Credit imagine: Getty Images

Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing (4-20 februarie) a anunțat, luni, că a anulat vânzarea biletelor către marele public din cauza situației epidemice "complicate", promițând totodată să găzduiască spectatori pe bază de invitație.
"Pentru a proteja sănătatea și securitatea personalului și a spectatorilor, noi am decis să ajustăm planul inițial de vânzare a biletelor, iar în loc să organizăm venirea spectatorilor în site-urile de competiție", se arată într-un comunicat.
Numărul cazurilor de Covid-19 în China a atins, luni, cel mai ridicat nivel din martie 2020, în momentul în care autoritățile de la Beijing au lansat o ofensivă pentru eradicarea variantei Omicron, cu trei săptămâni înainte de debutul Jocurilor Olimpice de iarnă din capitala Chinei.
Luni, 223 de cazuri noi au fost semnalate în China, dintre care 80 în orașul portuar Tianjin (nord), afectat de un focar epidemic de o săptămână.
Citește și:
Provincia Guangdong (sud), care are drept capitală orașul Guangzhou, se confruntă la rândul ei cu cazuri ale tulpinii Omicron.
Provinciile Zhuhai, la frontiera cu Macao, și Henan (centru) au semnalat, de asemenea, cazuri de coronavirus, iar autoritățile au decis carantină parțială și teste de depistare în masă pentru milioane de rezidenți.
Cu trei săptămâni înaintea debutului Jocurilor Olimpice de iarnă (4-20 februarie), în capitala Beijing a fost depistat primul caz cu tulpina Omicron, virusul fiind descoperit pe o scrisoare primită din Canada de către persoana infectată.
Sursa: AGERPRES
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo