Producția regizorului chinez Zhang Yimou pentru ceremonia de deschidere din a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing va avea ca scop încurajarea populației în aceste vremuri dure în care pandemia de coronavirus continuă să facă ravagii în toată lumea.
Potrivit presei din China, aproximativ 3.000 de interpreți sunt așteptați să prezinte trei teme majore pentru spectacolul nocturn din 4 februarie, care va avea loc pe același stadion care a găzduit și ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de vară din 2008.
"În urma pandemiei, lumea are nevoie de o viziune nouă și consolidată, potrivit căreia oamenii din toată lumea se unesc pentru a face față dificultăților și a aștepta cu nerăbdare un viitor luminos", a declarat regizorul.
Beijing 2022
4.000 de participanți au fost prezenți la o repetiție pentru deschiderea JO de la Beijing
ACUM O ORĂ
Zhang Yimou va pune în scenă un spectacol de circa 100 de minute, având ca teme dorința Chinei pentru pace mondială, motto-ul olimpic "mai rapid, mai înalt, mai puternic și solidar" și sloganul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, "împreună pentru un viitor comun".
Tehnologia folosită la ceremonia de deschide va face spectacolul să pară "sensibil și romantică", subliniind frumusețea naturii, a umanității și a sportului, inspirând în același timp încredere în viitor pentru o lume devastată de pandemie.
Citește și:
Zhang, care a regizat filme clasice precum Raise The Red Lantern, Hero, House of Flying Daggers și Curse of the Golden Flower, s-a folosit de aproximativ 15.000 de interpreți pentru Jocurile Olimpice din 2008, uimind publicul prin măreția producției sale.
El a fost, de asemenea, creierul din spatele momentelor în care s-a făcut predarea ștafetei de organizare a Jocurilor Olimpice în 2018 din Coreea de Sud în Beijing și din Atena (2004) în Beijing.
Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing se desfășoară în perioada 4-20 februarie 2022 și vor fi transmise pe Eurosport și Eurosport Player.
Beijing 2022
Fără cazuri de COVID-19 în rândul sportivilor străini care au ajuns în China!
ACUM 2 ORE
Beijing 2022
Povestea Jocurilor Olimpice de iarnă din 1980, care au avut loc în SUA, la Lake Placid
IERI LA 16:02