Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Drama unui superstar la Beijing: "E un mare șoc. De 2 ani mă feresc de virus, iar acum mă îmbolnăvesc"

Irina Aldea

Publicat 06/02/2022 la 12:00 GMT+2

Superstarul de la combinata nordică, Eric Frenzel, și coechipierul Terence Weber au fost testați pozitiv pentru COVID-19 de două ori la Beijing, ajungând într-un hotel destinat carantinării. Frenzel a vorbit despre drama pe care este nevoit s-o trăiască în China, din cauza coronavirusului.

Eric Frenzel

Credit imagine: Getty Images

Cu 6 medalii olimpice în palmares, Eric Frenzel este unul dintre cei mai buni sportivi la combinata nordică și speră ca la ediția de anul acesta din Beijing să egaleze recordul de 7 medalii, record stabilit de austriacul Felix Gottwald. El este la egalitate cu cei mai buni din istorie în privința medaliilor de aur cucerite, alături de Gottwald, finlandezul Samppa Lajunen și Ulrich Wehling din Germania.
Din păcate pentru Frenzel, el a fost depistat pozitiv cu COVID-19, la 2 ani de la debutul pandemiei de coronavirus în toată lumea. Deși a reușit să se protejeze în tot acest timp, chiar la Beijing a aflat că s-a îmbolnăvit. În exclusivitate pentru Eurosport, Frenzel și-a povestit drama, precizând că pentru el și cei ca el, ajunși la Beijing cu visul unei medalii strălucitoare, această situație este "de-a dreptul enervantă".

Eric Frenzel, despre drama prin care trece la Beijing

"Salutări din carantină. Sunt aici de 2 zile, la hotel. Am tot ce îmi trebuie. Pot să fac ceva sport. Mâncarea este în regulă. Trebuie să am răbdare. Din fericire, rezultatele se îndreaptă în direcția corectă. Așa că sper să plec curând de aici. Cu toate acestea, situația este foarte enervantă. Probabil că timpul se scurge prea repede pentru prima mea competiție. Sper să mai fie suficient timp pentru celelalte competiții. Sper să pot concura și să susțin echipa.
Este enervant că s-a întâmplat. Am făcut tot ce am putut pentru a preveni o astfel de situație. Soția și familia mea au îndurat foarte mult. Am intrat în izolare. Am retras copiii de la grădiniță și de la școală. Depunem mult efort. Deci situația de acum este de două ori mai enervantă. Nu știu ce altceva aș fi putut face. Mai ales că nu este vina familiei mele.
Probabil m-am infectat la Cupa Mondială de combinată nordică de la Seefeld prin intermediul unui alt sportiv. Am sperat să fiu în siguranță acolo. Toți am fost testați. Sportivul care a fost testat pozitiv a fost ulterior testat negativ acolo. Deci nu este nici vina lui. Acest lucru se poate întâmpla tuturor. Virusul este invizibil. Evident, nimeni nu poartă o ștampilă corona pe frunte. Deci este foarte enervant.
De 2 ani fac tot ce-mi stă în putință ca să nu mă infectez și acum călătoresc la Jocurile Olimpice și mi se întâmplă asta. A fost un mare șoc. Dar nu o pot schimba. Vreau să continui să gândesc pozitiv și să rămân puternic. Vreau să rămân în formă. Și dacă mai am șansa de a concura, vreau să o iau și să dau tot ce am să plec din nou cu un sentiment bun de aici", a spus Frenzel la Beijing.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo