Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

JO LIVE BLOG | Suedia elimină Canada la hochei în turneul masculin și merge în semifinale

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 16/02/2022 la 18:43 GMT+2

Jocurile Olimpice de iarnă au ajuns la ziua a 12-a. Finale au fost programate la schi alpin, schi acrobatic, schi fond, biatlon și short-track.

Canada's Tyler Wotherspoon (L) and Eric O'Dell and Sweden's Carl Klingberg (2-L) and Anton Lander vie for the puck during their men's play-off quarterfinal match of the Beijing 2022 Winter Olympic Games ice hockey competition.

Credit imagine: Getty Images

UPDATE | Suedia se califică în semifinalele turneului masculin de hochei pe gheață, după ce a învins Canada, scor 2-0, în ultimul meci al zilei.
picture

Greu fără NHL! După SUA, Canada este eliminată în sferturi. Suedia merge în semifinale

Semifinalele turneului masculin de hochei pe gheață:
  • Finlanda-Slovacia
  • Comitetul Olimpic Rus-Suedia
UPDATE | Rezultatele ultimelor patru partide ale zilei din turneul feminin de curling:
  • Coreea de Sud-Danemarca 8-7
  • Japonia-SUA 10-7
  • Comitetul Olimpic Rus-Suedia 5-8
  • Canada-China 9-11
UPDATE | Finlanda a cucerit medalia de bronz la hochei pe gheață, în turneul feminin. Naționala feminină a Finlandei a învins Elveția în finala mică a turneului olimpic feminin cu scorul de 4-0. Finala mare se va disputa mâine între Statele Unite ale Americii și Canada.
picture

Finlanda a cucerit medalia de bronz la hochei feminin, după ce a învins Elveția în finala mică

UPDATE | Minjeong Choi din Coreea de Sud este campioană olimpică la short track, la 1500 de metri, pentru a doua oară în cariera sa. Medalia de argint a fost obținută de italianca Arianna Fontana, după photofinish, ajunngând la un total de 11 medalii la Jocurile Olimpice. Medalia de bronz i-a revenit lui Suzanne Schulting, din Țările de Jos.
picture

Minjeong Choi, pentru a doua oară campioană olimpică la 1500 de metri

UPDATE | Canada este campioană olimpică în proba de 5000 de metri ştafetă, în cadrul probei de Short-track. Nord-americanii s-au luptat pentru aur cu reprezentanţii Coreei de Sud, dar au avut câştig de cauză. Este a 4-a medalie de aur în această probă pentru Canada, de-a lungul timpului. Ultima treaptă a podiumului a fost ocupată, la mare luptă, de Italia, care a întrecut Comitetul Olimpic Rus.
picture

Canada, campioană olimpică la ștafeta de 5000 de metri

UPDATE | Qi Guangpu (China) a adus ţării gazde a Jocurilor Olimpcie a 7-a medalie de aur. După ce s-a calificat cu emoţii în finala de 6 a probei de Aerials masculin, asiaticul a reuşit un punctaj excelent, 129 de puncte, şi nu a avut emoţii în lupta la vârf. Podiumul a fost completat de Oleksandr Abramenko (Ucraina) şi Ilia Burov (COR). SUA avea aşteptări mari de la această probă, dar a terminat doar pe locurile 5 şi 6.
picture

Qi Guangpu, aur la Aerials! A 7-a medalie de aur pentru China

UPDATE | Finlanda s-a calificat în semifinalele Jocurilor Olimpice, în competiţia de hochei, după 5-1 cu Elveţia. Scandinavii vor evolua pentru un loc în finală contra Slovaciei, care mai devreme au reuşit marea surpriză, trecând în sferturi de SUA. În cealaltă semifinală se vor întâlni ROC - câştigătoarea din duelul Suedia/Canada.
UPDATE | Norvegia și-a salvat ziua în sprintul masculin pe echipe la schi fond. Klaebo și Valnes au câștigat bătălia cu Finlanda și Comitetul Olimpic al Rusiei. Românii Paul Pepene și Raul Popa s-au oprit după semifinale.
picture

Norvegia, aur în sprintul pe echipe la masculin - schi fond

UPDATE | Germania este campioană olimpică la schi fond feminin, în proba de sprint pe echipe, stilul clasic. Katharina Hennig și Victoria Carl au produs una din cele mai mari surprize din istoria acestei discipline la Jocurile Olimpice. Suedia și Comitetul Olimpic al Rusiei au venit pe locurile 2-3.
picture

Gernania a produs surpriza zilei la JO 2022, prin succesul în sprintul pe echipe la schi fond fete

UPDATE | Suedia este noua campioană olimpică la ștafetă feminină 4x6 km – biatlon. Scandinavele au arătat ca o echipă completă, omogenă, iar succesul lor a fost clar. Pe locurile următoare s-au clasat Comitetul Olimpic al Rusiei și Germania.
picture

Suedia a fost o echipă completă și a câștigat clar proba de ștafetă la feminin

UPDATE | S-a stabilit prima semifinală în turneul masculin de hochei pe gheață. Comitetul Olimpic al Rusiei – Slovacia. Rușii au confirmat calcului hârtiei în partida cu Danemarca în al doilea sfert de finală, scor 3-1.
UPDATE | Slovacia este prima semifinalistă în turneul masculin de hochei, după ce a învins SUA cu 3-2, după loviturile de departajare.
picture

SUA, eliminate din turneul masculin de hochei! Slovacia a câștigat lupta nervilor tari

UPDATE | Vis împlinit pentru Alexandru Ștefănescu la Jocurile Olimpice. După proba de slalom uriaș, românul a terminat și la slalom. Tânărul schior s-a clasat pe locul 35.
picture

Vis împlinit pentru Alexandru Ștefănescu. A încheiat și proba de slalom la JO 2022

UPDATE | Claude Noel (Franța) a câștigat medalia de aur la slalom – schi alpin, după o manșă secundă excepțională. El a fost pe locul 6 după prima manșă, dar a fost impecabil printre porți în manșa secundă. Johannes Strolz (Austria) a ocupat locul 2, în timp ce bronzul i-a revenit lui Sebastian Foss-Solevaag (Norvegia). Marele învins a fost norvegianul Henrik Kristoffersen.
picture

Bătălia fascinantă pentru medalii la slalom, încheiată cu victoria francezului Clement Noel

UPDATE | Primele meciuri ale zilei la curling s-au desfășurat în turneul feminin. Canada a obținut o victorie mare asupra Statelor Unite. Rezultatele din sesiunea a 10-a au fost următoarele:
  • Canada – SUA 7-6
  • Elveția – Coreea de Sud 8-4
  • China – Marea Britanie 8-4.
În acest moment, situația la vârf este următoarea: Elveția 7-1, Suedia 5-2, Canada și Japonia 4-3, Marea Britanie și SUA 4-4.
UPDATE | Prima manșă la slalom a ajuns la final. Pe lista de start au fost 88 de sportivi, iar la final s-au clasat 52. Alexandru Ștefănescu a rămas pe locul 39. Johannes Strolz (Austria) a câștigat manșa și este gata să scrie încă o pagină de istorie ceva mai târziu. Manșa secundă este părogramată să înceapă la ora 07:45.
UPDATE | Și-a încheiat evoluția cu bine și românul Alexandru Ștefănescu, la slalom. Aflat la prima prezență la Jocurile Olimpice, sportivul român a avut nr. 64 la start. El a ajuns la final pe locul 39 în clasamentul intermediar, având o întârziere de +07.80 față de austriacul Strolz.
picture

Cursa lui Alexandru Ștefănescu în prima manșă la slalom. Românul s-a bucurat de concurs

UPDATE | Alexander Hall este primul campion olimpic al zilei. Cu 90.01, americanul a câștigat concursul de slopestyle la schi acrobatic. Evoluția de vârf a fost realizată încă din prima manșă din cele trei programate. Pe podium au mai urcat Nicholas Goepper (SUA) – 86.48 și Jesper Tjader (Suedia) – 85.35.
picture

Evoluția cu care americanul Alexander Hall a câștigat medalia de aur la slopestyle

UPDATE | Timpul lui Henrik Kristoffersen a fost învins de austriacul Johannes Strolz, campionul olimpic la combinata alpină. Noul lider la slalom din prima manșă a pornit cu nr. 19 în cursă și l-a depășit pe norvegian cu 0.02 sutimi.
picture

Johannes Strolz a bătut timpul lui Henrik Kristoffersen în prima manșă la slalom

UPDATE | Henrik Kristoffersen a realizat cel mai bun timp al primei manșe la slalom, după ce au evoluat sportivii din prima grupă valorică. Norvegia are primele două licuri, pentru că liderul momentului este urmat la +0.04 de Sebastian Foss-Solevaag.
picture

Henrik Kristoffersen, principal favorit la titlul olimpic la slalom, după o primă manșă solidă

UPDATE | În ziua a 12-a la Jocurile Olinpice au început primele două finale ale zilei, slalom la schi alpin și slopestyle la schi acrobatic.
Articolul inițial
Opt titluri olimpice sunt în joc pe 16 februarie, la Beijing, plus medalia de bronz de la hochei pe gheață, finala mică ce se va disputa între Finlanda și Elveția.
Schiul alpin programează cursa de slalom masculin, una în care toată lumea se întreabă cine va câștiga. Cele șase etape de Cupă Mondială din acest sezon au avut tot atâția câștigători și 14 oameni diferiți pe podium! Un lucru care nu s-a mai întâlnit până acum, înaintea Jocurilor Olimpice.
Este total diferit față de competiția feminină, acolo unde Petra Vlhova și Mikaela Schiffrin câștigaseră toate cele 7 curse ale sezonului.
Una dintre explicații ar putea fi aceea că riscul de abandon este foarte mare în slalom, nimeni nefiind sigur că a terminat cursa decât după ce a trecut linia roșie de la sosire.
Există totuși un lider în Cupa Mondială: norvegianul Lucas Braathen. Acesta a intrat în istoria slalomului, În victoria de la Wegen, din 16 ianuarie, el a intrat în manșa a doua cu al 29-lea timp! A păstrat apoi primul loc până la final în ceea ce a însemnat cea mai incredibilă revenire din istoria Cupei Mondiale. Alexandru Ștefănescu va lua și el startul la slalom, pornind cu numărul de concurs 64.
Cursele de slalom sunt la Eurosport la 4:15 (prima manșă), respectiv 7 (manșa a doua).
A doua cursă cu români va începe la ora 10:15. Este vorba de concursul de schi fond, sprintul pe echipe. România va conta pe Paul Constantin Pepene și pe Raul Popa. Cei doi iau startul în prima semifinală alături de alte 12 echipe, cele mai puternice fiind Norvegia, Finlanda și Franța.

Băieții care sar sus. Sus de tot!

La schi acrobatic, Qi Guangpu și Jia Zongyang vizează a doua lor medalie la Beijing 2022 în proba de sărituri. Nu au obținut aurul, dar o pot face acum. Chinezii s-au calificat cu primul, respectiv al doilea punctaj în finală. Maxim Burov, dublu campion mondial ridică și el pretenții. Mai ales că la PyeonChang a obținut bronzul. Ultimul pe lista marilor favoriți ar putea fi Oleksandr Abramenko din Ucraina. El este campionul olimpic în exercițiu și va încerca să-și apere titlul. La 33 de ani, participă pentru a cincea oară la Jocurile Olimpice, după ce a debutat la 17 ani la Torino 2006.
Ski-Freestyler Qi Guangpu gewinnt in Peking

Se decid semifinalele la hochei

Începe treaba serioasă pe patinuar, la hochei pe gheață. Se joacă deja sferturile de finală. Avantaj pentru echipele care s-au calificat direct și care au avut zi liberă: SUA, Federația Rusă, Finlanda și Suedia.
Cel mai interesant meci pare a fi cel dintre Suedia și Canada. Canadienii, de 9 ori campioni olimpici, au pierdut de două ori în istorie înainte de semifinale: Lake Placid 1980 și Torino 2006. În rest au fost mereu în semifinale. Va reuși Suedia să producă o mare surpriză? Dubla campioană olimpică are toate atuurile.
Rușii au adversarul cel mai la îndemână, la prima vedere, danezii, debutanți la Jocurile Olimpice, obținând deja ceea ce puțini se așteptau. Finlanda-Elveția un nou duel de gală, cu vicecampionii mondiali, totuși, cotați cu prima șansă.

Ultima ștafetă de biatlon

Biatlonul își va derula azi ultimul episod la ștafetă. Va fi proba feminină de 4x6 km, una în care Suedia, Norvegia, Franța și Germania sunt considerate primele favorite. Ambele ștafete disputate până acum au avut același podium, atât la mixt, cât și la masculin. A fost Norvegia, Franța și Federația Rusă. Suedia a fost și ea printre favorite, dar a ratat de fiecare dată.
Acum, surorile Oberg, Elvira și Hanna, dar și Mona Brorsson și Linn Persson nu vor să mai rateze și a treia oară. Julia Simon și Anaïs Chevalier-Bouchet au luat medalii cu ștafeta mixtă, dar vor să le ajute și pe Anaïs Bescond și Justine Braisaz-Bouchet să nu plece cu mâna goală din China.
Pe norvegience nu le poți scoate din calcule când e vorba de biatlon. Mai ales când în ultimul schimb o ai pe senzaționala Marte Olsbu Roiseland, dubla campioană, la sprint și la urmărire. Tiril Eckhoff are și ea mare experiență, dar marile semne de întrebare sunt în primul schimb, respectiv al treilea, acolo unde au fost trimise sportivele cu mai puțină experiență: Karoline Knotten, respectiv Ida Lien.
Un lucru e sigur, la felul cum au arătat și până acum cursele de biatlon, va fi spectacol garantat.
Jocurile Olimpice sunt în direct la Eurosport și pe platforma Eurosport Player între 4 și 20 februarie.
PROGRAM 16 FEBRUARIE
CURLING, feminin
3:05 Canada-SUA
3:05 Elveția-Coreea de Sud
3:05 China-Marea Britanie
14:05 Japonia-SUA
14:05 Federația Rusă-Suedia
14:05 Coreea de Sud-Danemarca
14:05 Canada-China
Masculin
8:05 China-Elveția
8:05 Italia-Danemarca
8:05 Marea Britanie-Federația Rusă
SCHI ACROBATIC
3:30 Masculin, slopestyle, finala
13:00 Masculin, sărituri, finala
SCHI ALPIN
4:15 Masculin, slalom, prima manșă (Alexandru Ștefănescu)
7:00 Masculin, manșa finală
HOCHEI PE GHEAȚĂ
Masculin, sferturi de finală
6:10 SUA-Slovacia
8:00 Federația Rusă-Danemarca
10:40 Finlanda-Elveția
15:30 Suedia-Canada
Feminin, finala mică
13:30 Finlanda-Elveția
SCHI FOND
9:15 Feminin, sprint pe echipe, semifinale
11:15 Feminin, sprint pe echipe, final
10:15 Masculin, sprint pe echipe, semifinale (Paul Pepene, Raul Popa)
11:45 Masculin, sprint pe echipe, finala
BIATLON
9:45 Șteafetă feminin, 4x6km
SHORT TRACK
13:30 Feminin, 1.500 m, sferturi de finală
14:15 Feminin, 1.500 m, semifinale
14:32 Masculin, ștafetă 5.000 m
15:11 Feminin, 1.500 m, finala
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo