Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Live Blog JO 2022 | Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing au fost declarate oficial deschise

Andrei Nicolae

Actualizat 04/02/2022 la 17:06 GMT+2

Jocurile Olimpice de iarnă 2022 din Beijing încep oficial vineri seara (începând de la ora 14:00 în România), cu Ceremonia de deschidere. Raluca Strămăturaru și Paul Pepene sunt purtătorii de drapel al delegației tricolore.

A general view the Birds Nest stadium, the venue for opening and closing ceremonies for the 2022 Winter Olympics at Beijing Olympic Tower

Credit imagine: Getty Images

Dinigeer Yilamujiang și Zhao Jiawen au aprins flacăra olimpimpică la Beijing, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă.
picture

Momentul aprinderii flăcării olimpice la Beijing, la ceremonia de deschidere a JO de iarnă

Update / Președintele Chinei, Xi Jinping, a declarat deschise Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing.
picture

Președintele Chinei, Xi Jinping, a declarat deschise Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing

Update / A venit rândul țării gazdă să defileze pe stadionul Cuib de Pasăre. Delegația Chinei este ultima țară care își face apariția, în cadrul Ceremoniei de Deschidere a JO de Iarnă de la Beijing.
picture

Defilarea delegației Chinei, la Ceremonia de Deschidere a JO de Iarnă de la Beijing

Update / Delegația Italiei are una dintre cele mai interesante prezențe în cadrul Ceremoniei de Deschidere a Jocurilor Olimpice de la Beijing.
picture

Defilarea delegației Italiei, la Ceremonia de Deschidere a JO de Iarnă de la Beijing

Update / Este rândul delegației Germaniei să defileze pe stadionul Cuib de Pasăre din Beijing, la Ceremonia de Deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă 2022.
picture

Defilarea delegației Germaniei, la Ceremonia de Deschidere a JO de Iarnă de la Beijing

Update / Delegația Statelor Unite ale Americii, formată din 223 de sportivi, intră pe stadionul Cuib de Pasăre din Beijing.
picture

Defilarea delegației SUA, la Ceremonia de Deschidere a JO de Iarnă de la Beijing

Update / A 45-a delegație care își face apariția pe stadionul Cuib de Pasăre din Beijing este cea a României. Raluca Strămăturaru (sanie) și Paul Pepene (schi fond) sunt port-drapelul României.
picture

Defilarea delegației României, la Ceremonia de Deschidere a JO de Iarnă de la Beijing

Update / Delegația Canadei, una dintre cele mai importante țări în sporturile de iarnă, își face și ea apariția pe stadionul olimpic din Beijing.
picture

Delegația Canadei, una dintre cele mai importante națiuni ale sporturilor de iarnă

Update / Ghana se află la a treia participare la Jocurile Olimpice de Iarnă. Ghanezii sunt reprezentați de un singur sportiv, Carlos Mader, la schi alpin.
picture

Defilare Ghana

Update / Una dintre cele mai mici delegații este cea a Nigeriei, reprezentată la schi fond de Samuel Ikpefan. Nigeria se află la a doua participare la Jocurile Olimpice de Iarnă, după ce a debutat în 2018.
picture

Defilarea delegației Nigeriei, reprezentată de Samuel Ikpefan, la schi fond

UPDATE / A început defilarea delegaților fiecărei țări participante la Jocurile Olimpice de Iarnă, în frunte cu delegația Greciei.
UPDATE / A început Ceremonia de Deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing.
Primele competiții din cadrul Jocurile Olimpice de iarnă 2022 au debutat deja în Beijing, dar Ceremonia de Deschidere este încăla câteva ore distanță. Sportivii din întreaga lume se pregătesc săparticipe la un eveniment care se anunțăspectaculos.
Jocurile Olimpice revin în scenă la aproximativ jumătate de an distanțădupă întrecerile de vară de la Tokyo. Distanța mică între cele două evenimente a survenit ca urmare a faptului că întrecerile de vară au fost amânate cu un an din cauza pandemiei de coronavirus la nivel mondial.
Beijing intră în istoria olimpismului, pentru că devine prima gazdă care a organizat atât Jocurile de vară (în 2008), cât și cele de iarnă. La prima competiție organizată, Ceremonia de Deschidere ce a avut loc pe aceeași arenă, "Cuib de Pasăre", a fost fascinantă. Arena are o capacitate de 80.000 de locuri.
Ceremonie de Deschidere Beijing 2008
Evenimentul de vineri din China începe la ora locală20:00 (ora 14:00 în România) și va fi transmis integral pe Eurosport 1.

Cele mai importante momente ale Ceremoniei de Deschidere

Printre momentele tradiționale ale ceremoniei de deschidere se numără Parada Națiunilor, ridicarea drapelului națiunii gazdă și intonarea imnului național al Chinei.
Un alt eveniment așteptat este aprinderea torței olimpice. Torța din 2022 nu a făcut călătoria convențională de la Olympia (Grecia), în Beijing, din cauza pandemiei de COVID-19. Flacăra olimpică a fost aprinsă pe 18 octombrie 2021, înainte de a ajunge în capitala Chinei pe 20 octombrie. În timp ce torța olimpică pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 a avut o călătorie de 121 de zile prin Japonia, ștafeta torței olimpice pentru Jocurile Olimpice Beijing 2022 a început în această săptămână.
În ceea ce privește aprinderea flăcării din acest an, regizorul chinez Zhang Yimou, care a fost omul cheie și la ceremonia din 2008, intenționează să aducă ceva inovație.
"Cred că este total inovator și oamenii vor fi surprinși", a declarat oficialul pentru agenția de știri Xinhua. Întreg evenimentul va dura aproximativ 100 de minute, din cauza pandemiei de COVID-19 și a vremii reci.

Raluca Strămăturaru și Paul Pepene, purtătorii de drapel ai României

Purtătorii de drapel al delegației României vor fi Raluca Strămăturaru și Paul Pepene. Iar Haiti și Arabia Saudită sunt cele două națiuni care vor participa în premierăla întrecerile de iarnă.
Raluca Stramaturaru Paul Pepene
La a 24-a ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă vor participa 2.878 de sportivi la 15 sporturi. În total vor fi 109 probe.
Jocurile se vor derula în trei locații: Beijing, Yanqing și Zhangjiakou. Zona Beijing va găzdui sporturile pe gheață, cum ar fi patinaj artistic, patinaj viteză, short-track, hochei pe gheață și curling. În zona Yanqing vor avea loc evenimentele de schi alpin, bob, sanie și skeleton. În fine, Zhangjiakou vom urmări concursurile de la schi freestyle, snowboard, schi fond, sărituri cu schiurile, combinată nordică și biatlon.
România are la aceste întreceri o delegație formată din 21 de sportivi.
Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022 pot fi urmărite în direct și integral pe Eurosport și pe platforma Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo