Hochei pe gheață. Echipa feminină a Statelor Unite ale Americii a câștigat fără drept de apel partida contra reprezentantelor Comitetului Olimpic Rus, scor 5-0. După două partide, hocheistele din SUA se află pe poziția a doua din grupa A, cu 6 puncte, la egalitate cu liderul Canada, în timp ce rusoaicele sunt pe locul 3, cu 3 puncte.
Pentru SUA urmează partida cu Elveția, pe 6 februarie, de la ora 15:10, în timp ce pentru Comitetul Olimpic Rus urmează întâlnirea cu echipa Canadei, pe 7 februarie, de la ora 06:10.
Schi acrobatic. Suedezul Walter Wallberg a cucerit medalia de aur la schi acrobatic, în proba masculină de moguli. Suedezul a obținut cel mai bun scor, 83,23 puncte, devenind noul campion mondial. Medalia de argint i-a revenit canadianului Mikael Kningsbury (82,18 puncte), în timp ce medalia de bronz a fost obținută de japonezul Horishima Ikuma.
Beijing 2022
Beijing 2022: Cum au trăit comentatorii Eurosport cele mai tari momente de la Jocurile Olimpice
23/02/2022 LA 11:05

Walter Wallberg a adus primul aur olimpic al Suediei la Beijing! Evoluție superbă în proba de mogule

Patinaj viteză (short track). China este campioană olimpică în proba pe echipe mixte. Chinezii au câștigat medalia de aur, înregistrând un timp de 2:37.348, în timp ce Italia, medaliata cu argint în această probă, a înregistrat un timp de 2:37.364. Medalia de bronz a fost obținută de Ungaria, cea care a încheiat cursa cu un timp de 2:40.900. Aceasta este prima medalie a țării gazdă la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing.

China, campioană olimpică la short track, în proba pe echipe mixte

China a obținut calificarea în finală după ce SUA au fost descalificate în semifinala a doua. După finalul cursei, arbitrii au revăzut reluările și au considerat că patinatorii americani au blocat patinatorii chinezi.

SUA, descalificare controversată în semifinale la short track. China s-a calificat în finală

Sărituri cu schiurile. Ursa Bogataj este campioana olimpică la sărituri cu schiurile. Sportiva din Slovenia a reușit cele mai bune sărituri în cele două manșe și obține medalia de aur la Beijing. Medalia de argint a fost obținută de Katharina Althaus din Germania, în timp ce medalia de bronz îi revine unei alte sportive din Slovenia, Nika Kriznar.
Daniela Haralambie, reprezentanta României, a încheiat competiția pe locul 25.

Ursa Bogataj este campioană olimpică la sărituri cu schiurile! Daniela Haralambie, pe locul 25

Sărituri cu schiurile. În manșa a doua a concursului individual feminin de sărituri cu schiurile, reprezentanta României, Daniela Haralambie, a avut o săritură de 79,5 metri, prestație care a poziționat-o pe locul 7 în clasamentul provizoriu. Cu o corecție de pentru vânt de -3,8, ea a acumulat 73,2 puncte.

Dana Haralambie, prestație onorantă pentru România la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing

Sărituri cu schiurile. Prima manșă a concursului individual de sărituri cu schiurile s-a încheiat. Pe primul loc se află Katharina Althaus, din Germania, urmată de reprezentantele Sloveniei, Ursa Bogataj și Nika Kriznar.
Reprezentanta României, Daniela Haralambie, a încheiat prima manșă pe poziția a 19-a.
Sărituri cu schiurile. Prestație foarte bună a Danei Haralambie în calificările probei feminine la sărituri cu schiurile. Sportiva noastră a sărit a 17-a în concurs, și a plecat cu o corecție de -8,5, după ce bara de start a fost urcată cu două poziții și -4,5 puncte, din cauza vântului.
Haralambie a avut o săritură de 88,5 metri, acumulând 83 de puncte, rezultat care a urcat-o până pe locul 2 în clasamentul provizoriu.

Daniela Haralambie, rezultat excelent la Beijing în prima manșă la sărituri cu schiurile

Hochei pe gheață. La ora 10:40 au început două partide din grupa B a turneului olimpic feminin de hochei pe gheață. Cehia, cea care s-a impus în primul meci împotriva Chinei, a câștigat și partida contra Suediei, cu același scor, 3-1. În cealaltă partidă a grupei s-au întâlnit Japonia și Danemarca, cu niponele câștigând fără drept de apel, scor 6-2. După primele două partide, Japonia și Cehia conduc grupa, cu 6 puncte, în timp ce China se află pe locul 3, cu 3 puncte. Clasamentul este completat de Suedia și Danemarca, cu 0 puncte fiecare.
Biatlon. Norvegia este noua campioană olimpică în proba de ștafetă mixtă 4 x 6 km, încheind cursa într-o oră, 6 minute, 45 de secunde și 6 sutimi. Franța a ocupat locul 2, având o întârziere de doar 0,9 secunde, iar echipa Comitetului Olimpic Rus a fost pe locul 3, cu timpul de 1:06:47.1.

Aur pentru Norvegia în ștafeta mixtă la Beijing! Cursă incredibilă câștigată la 9 zecimi de secundă

Patinaj viteză. Irene Schouten (Olanda) a cucerit medalia de aur în proba de 3.000 de metri feminin, stabilind un nou record olimpic, cu timpul de 3 minute, 56 de secunde și 93 de sutimi. Locul 2 a fost ocupat de Francesca Lollobrigida (Italia), care a încheiat cursa cu timpul de 3:58,06, iar Isabelle Weidemann (Canada) a completat podiumul, înregistrând timpul de 3:58,64.

Irene Schouten a stabilit un nou record olimpic și a câștigat aurul în proba de 3.000 de metri

Schi fond. Therese Johaug (Norvegia) a cucerit medalia de aur în proba de skiathlon 7,5 km + 7,5 km, încheind cursa în 44 de minute, 13 secunde și 7 sutimi. Pe locul 2 s-a clasat Natalia Nepryaeva (COR), cu timpul de 44:43.9, iar podiumul a fost completat de Teresa Stadlober, care a terminat cursa în 44 de minute, 44 de secunde și două sutimi.

Therese Johaug s-a impus la skiathlon 7,5km+7,5km și a cucerit prima medalie de aur de la Beijing

Curling. S-au încheiat alte 4 meciuri de dublu mixt programate astăzi. Suedia a învins Canada cu 6-2, Statele Unite ale Americii au trecut de China cu 7-5, Italia s-a impus în fața Australiei cu 3-7, iar Marea Britanie a câștigat duelul cu Cehia cu scorul de 3-8.
Schi fond. A început proba feminină de skiathlon 7,5 km + 7,5 km.

Startul probei de skiathlon 7,5 km de la Beijing 2022

Sărituri cu schiurile. S-a încheiat runda de calificare pe trambulina normală. Marius Lindvik s-a clasat pe primul loc, cu o săritură de 100,5 metri pentru care a fost recompensat cu 116,7 puncte. Robert Johansson a terminat pe locul 2, după o evoluție de 103 metri pentru care a primit 116,6 puncte, iar podiumul a fost completat de Piotr Zyla, care a sărit 102,5 metri, având 112,1 puncte.
Unul dintre marii favoriți la cucerirea medaliei de aur, Ryoyu Kobayashi, a fost abia pe locul 4, reușind să sară doar 99 de metri, evoluție pentru care a primit 111,4 puncte, în timp ce liderul clasamentului mondial, Karl Geiger, a ocupat a 9-a poziție a clasamentului final, cu 103,9 puncte obținute după o săritură de 97,5 metri.

Ryoyu Kobayashi nu a prins podiumul după calificările pe trambulina normală

Cei doi români din competiție, Andrei Cacina și Andrei Feldorean au ocupat locurile 40, respectiv 45, și au obținut calificarea în concursul propriu-zis care va avea loc mâine.
Sărituri cu schiurile. Andrei Cacina, celălalt român de pe lista de start, a reușit o evoluție mai bună decât colegul său. A ajuns la 83,5 metri și a primit 70,9 puncte, fiind pe locul 3 după 12 evoluții. Ambii români s-au calificat în competiția propriu-zisă de mâine!

Andrei Cacina, prestație încântătoare la debutul la Beijing 2022!

Sărituri cu schiurile. Andrei Feldorean, primul român intrat în concurs, a avut o săritură de 76,5 metri, acumulând 55 de puncte.

Evoluția lui Andrei Feldorean, primul român intrat în concurs la Beijing 2022

Hochei pe gheață. Canada s-a impus cu scorul de 11-1 în fața echipei feminine a Finlandei.

Beijing 2022 : Ice Hockey

Hochei pe gheață. La finalul celei de-a doua reprize, Canada și-a mărit semnificativ avantajul în fața Finlandei, conducând acum cu 7-1.
Snowboard. S-au încheiat calificările în proba de slopestyle. Cele 12 sportive calificate în finală sunt: Zoi Sadowski Synnott (86,75), Kokomo Murase (81,45), Enni Rukajarvi (78,83), Anna Gasser (75,00), Jamie Anderson (74,35), Julia Marino (71,78), Laurie Blouin (71,55), Tess Coady (71,13), Hailey Langland (68,71), Annika Morgan (67,63), Reira Iwabuchi (67,00) și Ariane Burri (65,55).
Aceasta din urmă a reușit cea mai bună prestație în manșa secundă, asigurându-și dramatic calificarea.

Ariane Burri a reușit cea mai bună prestație în manșa secundă a calificărilor la slopestyle

Hochei pe gheață. După prima repriză, echipa feminină a Canadei conduce cu scorul de 2-1 în meciul cu reprezentativa Finlandei.
Snowboard. La doar 17 ani, Kokomo Murase a reușit o evoluție foarte bună la prima sa apariție la Jocurile Olimpice de iarnă. Japoneza a dominat prima parte a calificărilor la slopestyle, depășind-o pe Jamie Anderson cu 0,60 de puncte și calificându-se în manșa a doua de pe locul 1.

Kokomo Murase a câștigat calificările la slopestyle. La 17 ani, japoneza e una dintre favorite

Snowboard. Au început calificările în proba de slopestyle feminin. Dubla campioană olimpică Jamie Anderson s-a remarcat drept una dintre favoritele din această iarnă, având o prestație solidă în prima manșă.

Campioana olimpică en-titre, Jamie Anderson, a avut o prestație bună în calificări la Beijing 2022

Curling. Norvegia s-a impus în fața Australiei în proba de dublu mixt cu scorul de 10-4, iar Suedia a trecut cu 6-1 de Elveția.

Suedia a castigat la curling dublu mixt cu Elvetia

Bună dimineața! Începem împreună prima zi plină de competiții la Beijing. Toate evenimentele de astăzi pot fi urmărite în direct pe Eurosport și Eurosport Player.

109 titluri olimpice sunt în joc la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing, care au debutat ieri. Azi, primele șase dintre ele vor fi decernate.
Este vorba de primele întreceri de schi fond, skeleton 7,5 km, patinaj viteză proba de 3.000 de metri feminin, schi acrobatic, întrecerea spectaculoasă de moguli, la masculin, short track - ștafetă mixtă și întrecerea de sărituri cu schiurile a fetelor.
Pe Eurosport și pe platforma Eurosport Player puteți urmări tot ceea ce doriți de la Jocurile Olimpice. Cele trei locații olimpice, Beijing, Yanqing și Zhangjiakou vor fi în permanență în direct.

Patru români deschid balul

România are la Beijing o delegație formată din 21 de sportivi. Primii patru dintre ei vor concura azi. Andrei Feldorean și Andrei Cacina vor fi deschizătorii. Ei vor sari de pe trambulina normal de la Zhangjiakou. Feldorean va fi al șaselea pe bara de start, iar Cacina al 12-lea, între cei 53 de competitori. Concursul începe la 8:20.
https://i.eurosport.com/2022/02/04/3304158.jpg
La feminin, în concursul individual de sărituri cu schiurile (ora 11:45), va lua startul Daniela Haralambie. Ea este a 17-a în concurs din cele 40 de sportive. Liderul Cupei Mondiale, austriaca Marita Kramer va lipsi, fiind depistată pozitiv cu COVID-19.
În aceste condiții, favorite la titlul olimpic rămân japoneza Sara Takanashi, nemțoaica Katharina Althaus, dar și slovenele Ursa Bogataj, Ema Klinec și Nika Kriznar.
Ultimul roman în ziua de sâmbătă va fi Valentin Crețu, la sanie individual (ora 13:10). La Centrul Național din Yanqing, băieții au parte de prima și a doua din cele patru manșe. Românul va porni al 17-lea la start.

Duel încins cu pucul între rivale

Un meci mult așteptat va avea loc și la hochei feminin. Acolo, campioanele olimpice, americancele le vor înfrunta pe rivalele rusoaice. Ambele echipe au debutat cu o victorie în turneu: SUA 5-2 cu Finlanda, Rusia 5-2 cu Elveția. La PyeongChang, echipa Federației Ruse a terminat pe locul 4. Tot în faza grupelor, SUA a trecut de Rusia acum patru ani cu 5-0! SUA are două titluri olimpice, la feminine, la hochei pe gheață (Nagano 1998 și PyeongChang 2018), în timp ce rusoaicele nu au câștigat nicio medalie în istorie.
Și la biathon se anunță o întrecere spectaculoasă. Va fi cursa de ștafetă mixtă. Suedia e considerată mare favorită, pentru nordici urmând să intre în poligon surorile Oeberg, Hanna și Elvira, dar și Martin Ponsiluoma și Sebastian Samuelsson. Suedia se bate clar cu Norvegia care răspunde prezent cu frații Boe, Tarjei și Johannes, dar și cu excelentele trăgătoare Marte Olsbu și Tiril Eckhoff. Franța (Anais Chevalier, Julia Simon, Quentin Fillon Maillet și Emilien Jacquelin) sau Belarus (Dzinara Alimbekava, Hanna Sola, Mikita Labastau și Anton Smolski) sunt și ele de luat în calcul.
https://i.eurosport.com/2016/11/27/1977237.jpg

PROGRAM SÂMBĂTĂ 5 FEBRUARIE

CURLING, preliminarii, dublu mixt
3:05 Elveția-Suedia
3:05 Australia-Norvegia
8:05 China-SUA
8:05 Cehia-Marea Britanie
8:05 Suedia-Canada
8:05 Australia-Italia
SNOWBOARD
4:45 calificări slopestyle feminine
HOCHEI PE GHEAȚĂ, feminin
6:10 Canada-Finlanda
10:40 Cehia-Suedia
10:40 Japonia-Danemarca
15:10 SUA-Comitetul Olimpic Rus
SĂRITURI CU SCHIURILE
8:20 calificări masculin, trambulina normală (Andrei Feldorean, Andrei Cacina)
11:45 finala feminină (Daniela Haralambie)
SCHI FOND
9:45 skiatlon feminin 7,5 km
PATINAJ VITEZĂ
10:30 3.000 metri feminin
BIATLON
11:00 4x6 km ștafetă mixtă
SANIE
13:10 simplu masculin (Valentin Crețu)
SHORT-TRACK
13:00 serii 500 m feminin
13:00 serii 1000 m masculin
13:00 sferturi, semifinale și finale echipe mixt
SCHI FREESTYLE
13:30 Moguls masculin
Beijing 2022
Poveștile impresionante ale Jocurilor Olimpice de la Beijing
21/02/2022 LA 05:21
Beijing 2022
Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing au fost declarate oficial închise
20/02/2022 LA 05:10