Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

LIVE BLOG JO | Germania a luat aurul la skeleton prin Hannah Neise și termină ziua în fruntea ierarhiei pe medalii

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 12/02/2022 la 17:44 GMT+2

Ziua a 8-a la Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022 au adus în prim-plan șase finale olimpice, dar și jocuri interesante la curling și hochei.

Hannah Neise liegt vor dem letzten Lauf auf Goldkurs im Skeleton der Damen

Credit imagine: Getty Images

Am ajuns la jumătatea întrecerilor olimpice de la Beijing. Din cele 109 titluri, s-au decernat până acum 52 de medalii de aur. Mai sunt în joc alte 57. Șase dintre acestea le vom afla azi.

Germania, pe locul 1 în clasamentul pe medalii la sfârșitul primei jumătăți de întreceri

Germania și Norvegia au o medie de un titlu pe zi după prima jumătate de întreceri la Jocurile Olimpice de iarnă. Germania este însă în frunte pentru că are cu două medalii de argint în plus. Iată cum arată Top 10 după primele 8 zile:
Clasamentul pe medalii la JO 2022, după 8 zile de întreceri

Meci de hochei cu 11 goluri la Cehia – Comitetul Olimpic al Rusiei

Cehia – Comitetul Olimpic al Rusiei a fost probabil cel mai spectaculos meci de hochei pe gheață de până acum la Jocurile Olimpice. Cehii au câștigat cu 6-5, după prelungiri, dar rușii au câștigat Grupa B și s-au calificat direct în sferturi. Într-o altă partidă, Danemarca a învins Elveția cu 5-3 și a terminat pe locul 2 în aceeași grupă. Cehia și Elevția merg într-un polay-off, în timp ce danezii așteaptă să vadă dacă se califică direct în sferturi sau vor avea și ei un play-off.

Principalii favoriți la dansul pe gheață sunt lideri după prima zi

Gabriella Papadakis și Guillaume Cizeron (Franța) au terminat pe primul loc concursul de dans pe gheață – programul de dans ritmic, cu 90.83. Programul liber de dans, la finalul căruia se acordă și medaliile, are loc luni, de la ora 03:15.

Toate rezultatele zilei la curling

Fanii curlingului au avut azi alte 11 meciuri la Jocurile Olimpice. Au fost două sesiuni la feminin și una la masculin.
Selección de Suecia de Curling en los Juegos Olímpicos de Invierno de Pekín 2022
Rezultatele au fost următoarele:
  • Feminin. Sesiunea 4: Suedia – Canada 7-6, Coreea de Sud – Comitetul Olimpic al Rusiei 9-5, Japonia – Danemarca 8-7; Sesiunea 5: Comitetul Olimpic al Rusiei – Japonia 5-10, Danemarca – Elveția 5-8, Marea Britanie – SUA 10-5, Suedia – China 6-9
  • Masculin. Sesiunea 5: Italia – China 9-12, Canada – Suedia 4-7, Danemarca – Elveția 6-8, SUA – Norvegia 6-7.

Hannah Neise este campioană olimpică la skeleton

Germania nu lasă nimic pe canalul de gheață Yanqing National Sliding Centre. A câștigat medalia de aur și în proba feminină de skeleton, prin Hannah Neise. Australia este pe podium, prin Jaclyn Narracott, care a fost pe locul 2. Medalia de bronz a fost câștigată de Kimberly Bos.
Așadar, după ultima finală a zilei, Germania este lider în ierarhia pe medalii, cu 8 titluri olimpice. Norvegia are tot 8 medalii de aur, dar are doar 3 de argint, față de 5 trecute în contul Germaniei.

Marius Lindvik a zburat spre titlul olimpic pe trambulina mare

Marius Lindvik a câștigat medalia de aur pe trambulina mare la sărituri cu schiurile, după un concurs de foarte bună calitate. Norvegianul a sărit și în manșa a doua 140 de metri, față de rivalul Ryoyu Kobayashi– 138 metri, care a luat medalia de argint. Karl Geiger a urcat pe locul 3. Luni este ultimul concurs de sărituri, proba pe echipe pe trambulina mare.
picture

Marius Lindvik l-a învins pe Ryoyu Kobayashi pe trambulina mare la Jocurile Olimpice

Finlanda, ultima semifinalistă la hochei feminin

Finlanda a învins Japonia cu 7-1 în sferturile de finală la hochei pe gheață, în turneul feminin, astfel că în acest moment avem tabloul complet al fazei finale. Cele două semifinale programate pe 14 februarie sunt Canada – Elveția și SUA – Finlanda.
Finlanda

Ryoyu Kobayashi, lider după prima manșăpe trambulina mare

Concursul de sărituri cu schiurile pe trambulina mare este la un nivel extraordinar. Pe un K125 s-a sărit și peste 140 de metri. Ryoyu Kobayashi este lider după prima manșă, cu 147 de puncte. Niponul a sărit 142 de metri. El se va bate pentru titlul olimpic, în principal, cu Marius Lindvik – 144.8 puncte (140,5 metri), al doilea după prima manșă. Românul Andrei Cacina a terminat pe locul 46, dar zborul lui de 119 metri trebuie remarcat.
picture

Ryoyu Kobayashi a câștigat prima manșă a finalei pe trambulina mare la sărituri cu schiurile

Evoluție curajoasă pentru Daniel Cacina pe trambulina mare, în prima manșă

picture

Săritura curajoasă a lui Daniel Cacina pe trambulina mare, în prima manșă a finalei

Daniel Cacina a avut un zbor mai lung decât în calificări. S-a oprit după 119 metri, în apropiere de punctul de construcție al trambulinei. Românul a fost al doilea pe lista de start.

China a ajuns la patru medalii de aur

Tingyu Gao (China) este campion olimpic la patinaj viteză, în proba de 500 de metri. Cu timpul de 34.32 a stabilit un nou record olimpic. Min Kyu Cha (Coreea de Sud) și Wataru Morishige (Japonia) s-au clasat pe locurile următoare.
picture

Gao Tingyu a doborât recordul olimpic la 500 de metri, iar China a obținut o altă medalie de aur

China și-a trecut în cont a patra medalie de aur la aceste Jocuri Olimpice.

Moment inedit la biatlon! Doi frați au urcat pe podium în aceeași probă

Frații Johannes Thingnes Boe și Tarjei Boe oferă una dintre poveștile frumoase ale Jocurilor Olimpice de iarnă Beijing 2022. Ei au urcat împreună pe podium la biatlon, în proba de sprint – 10 km. Fratele mai mic, Johannes Thingnes, a câștigat medalia de aur, în timp ce Tarjei a sosit pe locul 3. Între cei doi norvegieni s-a intercalat Quentin Fillon Maillet, francezul campion olimpic la 20 km. De remarcat faptul că Johannes Thingnes Boe și Quentin Fillon Maillet au fost pe podium la toate cele trei probe de până acum. Românul George Colțea a terminat doar pe locul 89, din 94 de concurenți la start.
picture

Poveste superbă la biatlon! Frații Boe au urcat pe podiumla 10 km. Johannes a luat aurul

Florin Spulber, antrenorul coordonator al săriturilor cu schiurile din România, vine de la ora 11:00, la #OlympicTalks, o emisiune zilinică prezentată de Eurosport România pe pagina de Facebook. Discutăm inclusiv despre finala lui Daniel Cacina, de la ora 13:00.

Medalia de aur la ștafetă feminină - schi fond merge în Rusia

Comitetul Olimpic al Rusiei a avut o cursă de aur cu ștafeta feminină la schi fond. Germania a avut la rândul ei o prestație superbă și a încheiat pe locul 2, în timp Suedia a prins bronzul, în urma unui sprint mai bun la final în fața Finlandei.
picture

Comitetul Olimpic al Rusiei are cea mai puternică ștafetă feminină: aur la 4x5 km

Canada - SUA 2-4, după un meci tensionat de hochei masculin

Derby-ul american de la Beijing a început în forță cu un gol rapid al canadienilor, dar Andy Miele, jucător în Rusia la Nizhny a egalat după mai puțin de un minut.
picture

Beijing 2022 | Hochei CAN-SUA, golul americanului Andy Miele

Americanii s-au impus cu 4-2 și sunt pe primul loc în Grupa A, din care mai fac parte Germania și China. Cele două echipe nu s-au menjat deloc, chiar dacă a fost un mdeci din faza grupelor.
picture

Beijing 2022 | Bătaie la meciul de hochei dintre Canada și SUA

Mikaela Shiffrin, o nouă prestație dezamăgitoare

Forma slabă a Mikaelei Shiffrin continuă. Superstarul echipei americane la Jocurile Olimpice de la Beijing a terminat pe 9 în primul antrenament de la coborăre. Schioarea de 26 de ani are deja 2 titluri olimpice, la Soci în 2014 și la Pyeonchang în 2018, dar la această ediție nu se regăsește. Shiffrin a terminat pe aceeași poziție, 9, în finala de Super G câștigată în urmă cu 4 ani în Coreea de Sud. Priska Nufer din Elveția a fost cea mai rapidă în antrenamentele de coborâre de la Beijing.
picture

Beijing 2022 | Mikaela Shiffrin, doar pe locul 9 în antrenametele de la coborâre

Continuă povestea fantastică a americancei Lindsey Jacobellis. Al doilea aur de la Beijing!

Veteranii Lindsey Jacobellis și Nick Baumgartner au împreună 76 de ani! Cei doi americani au reușit însă minunea. Aurul olimpic în proba de Snowboard Mixt cross echipe a venit după o evoluție incredibilă. Pentru Lindsey Jacobellis este a doua medalie de aur de la această ediție de Jocuri Olimpice de iarnă. Genting Snow Park din Zhangjiakou i-a purtat noroc și lui Nick Baumgartner, care a câștigat prima medalie olimpică la 40 de ani și acum se poate retrage.
picture

Beijing 2022 : SUA reușește o victoria fantastică la Mixed Cross pe echipe, după final electrizant

În ziua a 9-a la Beijing se vor decerna titluri la biatlon, schi fond, partinaj artistic, proba de dans, skeleton, sărituri cu schiurile, patinaj viteză și snowboard.
În ceea ce-i privește pe români, dor vor lua azi startul. Daniel Cacina la sărituri cu schiurile și George Colțea în cursa de biatlon, sprint pe 10 kilometri. Dar să detaliem câteva dintre cele mai spectaculoase probe de sâmbătă:

Aurul vine de la 136 metri înălțime

Granerud, Stoch, Prevc, Ryoru, Kraft sunt doar câteva dintre vedetele de la sărituri cu schiurile care vor lupta sâmbătă pentru aurul olimpic pe trambulina mare de la Zhangjiakou. Trambulina olimpică are o înălțime impresionantă de aproape 136 de metri, cu pâlnia de aterizare direct pe un teren folosit pentru meciuri de fotbal vara.
Cei mai buni 50 de săritori cu schiurile se află la start. Între ei și românul Daniel Cacina, care va porni de pe bara de start al doilea. Norvegianii Marius Lindvik și Havlor Egner Granerud au ocupat primul și, respectiv, al doilea loc în calificări, iar proaspăt încoronat medaliat cu aur pe echipe mixte, Peter Prevc, locul al treilea.
Feldorean & Cacina

Artiștii gheții

Proba de dans pe gheață este una dintre cele mai spectaculoase și mai așteptate de la Jocurile Olimpice. De patru ori campioni mondiali, medaliați cu argint la PyeongChang 2018, francezii Gabriella Papadakis și Guillaume Cizeron sunt favoriți pentru a câștiga aurul la Beijing. Specialiștii văd duo-ul francez favorit la titlu, dar marea problemă este că revin în competiție după un an și jumătate de pauză. Campionii mondiali, rușii Victoria Sinitsina și Nikita Katsalapov sunt principalii adversari, dar și ultimii care i-au învins pe francezi, la Europenele din 2020. Alte șase echipe sunt cotate cu șanse la podiumul olimpic, între acestea Madison Hubbell și Donohue Zachary sau Madison Chock și Evan Bates, ambele din SUA.

O cursă extrem de spectaculoasă

O altă probă extrem de așteptată pentru sâmbătă este ștafeta de la ski fond feminin, pe distanța de 5 kilometri. Fetele din Comitetul Olimpic Rus (Yulia Stupak, Natalia Nepyaeva, Tatiana Sorina și Veronika Stepanova) sunt văzute drept favorite, urmate de suedeze (Maja Dahlqvist, Ebba Andersson, Frida Karlsson, Jonna Sundling) și finlandeze (Anne Kylloenen, Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen și Krista Parmakoski). Din lupta pentru medalii nu pot fi scoase însă niciodată nrvegiencele sau chiar americancele. SUA câștiga sprintul pe echipe feminin la PyeongChang, echipa fiind condusă de Jessie Diggins, cea care a fost portdrapelul echipei olimpice la festivitatea de închidere.

Duel Johannes Thingnes Bo-Quentin Fillon Maillet

O luptă mult așteptată și în sprintul de azi al biatloniștilor, pe distanța de 10 km. Campionul olimpic de la individual, francezul Quentin Fillon Maillet, și medaliatul cu bronz, norvegianul Johannes Thingnes Bo sunt cei mai îndreptățiți la victorie. Rusul Alexander Loginov, neamțul Benedikt Doll sau Tarjei Bo, fratele lui Thingnes, intră și ei la socoteală.
Românul George Colțea ia și el startul între cei 94 de biatloniști prezenți la start, cursă urmând să fie transmisă în direct de Eurosport de la ora 11:00.
picture

Clasamentul pe medalii după 7 zile de competiții la Beijing 2022

Credit imagine: Eurosport

PROGRAM 11 FEBRUARIE
CURLING, feminin
3:05 Japonia-Danemarca
3:05 Suedia-Canada
3:05 Coreea de Sud-Federația rusă
14:05 Danemarca-Elveția
14:05 Federația rusă-Japonia
14:05 Marea Britanie-SUA
14:05 Suedia-China
Masculin
8:05 Italia-China
8:05 Canada-Suedia
8:05 Danemarca-Elveția
8:05 SUA-Norvegia
SNOWBOARD
4:00 Snowboard cross, mixt
HOCHEI PE GHEAȚĂ, feminin
6:10 Federația rusă-Elveția
10:40 Finlanda-Japonia
Masculin
15:10 Federația Rusă-Cehia
15:10 Elveția-Danemarca
SCHI FOND
9:30 Ștafetă feminin, 4x5 km
PATINAJ VITEZĂ
10:00 Feminin, urmărire în echipă
10:53 Masculin, 500 m
BIATLON
11:00 Masculin, sprint 10 km (George Colțea)
PATINAJ ARTISTIC
13:00 Proba de dans pe gheață
SĂRITURI CU SCHIURILE
13:00 Masculin, invividual, prima rundă (Daniel Cacina)
14:00 Masculin, individual, runda finală
SKELETON
14:20 Feminin, individual, manșa 3
15:55 Feminin, individual, manșa 4
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo