UPDATE | Așa cum era de așteptat, Norvegia a câștigat destul de clar clasamentul pe medalii. Germania și China au completat podiumul.
https://i.eurosport.com/2022/02/20/3324047.jpg
UPDATE | Finlanda este campioană olimpică pentru prima dată în istorie! Nordicii au rezistat în fața reprezentativei Comitetului Olimpic Rus și au declanșat fiesta pe gheață.
Beijing 2022
Beijing 2022: Cum au trăit comentatorii Eurosport cele mai tari momente de la Jocurile Olimpice
23/02/2022 LA 11:05

Bucurie de nedescris a finlandezilor, după ce au luat primul aur din istorie la hochei masculin

Finlandezii au pus, în sfârșit mâna pe aurul olimpic, după ce eșuaseră în precedentele două finale în care au ajuns, la Calgary (1988), când au pierdut contra URSS, respectiv la Torino (2006), când au fost învinși de Suedia.
UPDATE | Finlanda a trecut în avantaj în finala olimpică de hochei. Hannes Bjorninen a înscris în primele secunde din repriza a 3-a și nordicii sunt cu la pas de aur.
UPDATE | Finlanda a restabilit egalitatea în fiala olimpică de hochei. Ville Pokka a marcat în minutul 4 al reprizei secunde și lupta pentru aur este deschisă oricărui rezultat.

Ville Pokka a restabilit egalitatea pentru Finlanda în finala olimpică

UPDATE | Ultima cursă de schi fond de la Beijing a fost una lipsită de dramatism. Therese Johaug a câștigat detașat cea mai lungă probă feminină (30 de kilometri liber), cu 1 minut și 43 de secunde avans față de americanca Jessica Diggins. Pentru locul 3 a existat o bătălie acerbă, dar bronzul i-a revenit în cele din urmă finlandezei Kerttu Niskanen.

Therese Johaug, cursă perfectă la 30 de kilometri liber

Johaug a ajuns așadar la 3 medalii de aur la această ediție a Jocurilor Olimpice, după cele cucerite în probele de skiathlon și individual clasic.
UPDATE | Finala olimpică de hochei masculin a început fulminant. Reprezentativa Comitetului Olimpic Rus a deschis scorul în minutul 8 al primei reprize, prin Mikhail Grigorenko. Astfel există premisele să avem parte de o luptă spectaculoasă pentru aur.

Mikhail Grigorenko a deschis scorul pentru Comitetul Olimpic Rus în finala împotriva Finlandei

UPDATE | Ultima competiție de bob de la Jocurile Olimpice a ajuns la final. Așa cum era de așteptat, nemții au acaparat cele mai strălucitoare medalii și în concursul de bob 4 persoane. Pilotul Francesco Friedrich l-a întrecut pe conaționalul său cu doar 37 de sutimi la capătul celor 4 manșe. Friedrich a luat astfel al 4-lea aur olimpic din carieră, după ce a repetat performanța de acum 4 ani, când s-a impus cu bobul de 2 și de 4 persoane. Bronzul a revenit canadienilor conduși de pilotul Justin Kripps.

Ultima evoluție românească de la Beijing! Manșa a 4-a a echipajului de bob 4 persoane

Așadar, Germania a luat tot aurul pus în joc la concursurile de bob, cu excepția celui de la monobob feminin, unde s-a impus americanca Kaillie Humphries. De altfel, canalul de ghață de la Yanqing a fost dominat categoric de germani, care au câștigat toate probele de la sanie și skeleton.
Datorită acestor performanțe, Germania încheie această ediție a Jocurilor Olimpice pe locul doi în clasamentul pe medalii, cu 12 medalii de aur, 10 de argint și 5 de bronz. Dintre medaliile de aur, 9 au fost obținute la bob, sanie și skeleton, celelalte 3 venind de la biathlon, combinata nordică și schi fond.
UPDATE | Finala olimpică de la curling feminin a fost una fără istoric. Marea Britanie a trecut cu 10-3 de Japonia și a devenit pentru a 2-a oară în istorie campioană olimpică.
Prima dată, britanicile s-au impus acum 20 de ani, la Salt Lake City, când au trecut în finală de Elveția. Marea Britanie mai are și un bronz în această probă, la Sochi, în 2014.
UPDATE | Evoluțiile românești la Jocurile Olimpice de la Beijing s-au terminat! Echipajul de bob 4 persoane a terminat cu bine ultima manșă și nu poate cădea mai jos de locul 13.

Ultima evoluție românească de la Beijing! Manșa a 4-a a echipajului de bob 4 persoane

UPDATE | Austria este campioană olimpică la slalom paralel pe echipe, după o finală incredibilă contra Germaniei. Scorul la duelurile directe a fost egal, 2-2, dar austriecii s-au impus grație timpilor cumulați mai buni.
Johannes Strolz s-a duelat cu Alexander Schmid în ultima coborâre, iar austriacul și-a pierdut un băț imediat după start. Acesta nu a renunțat și a dus cu bine cursa la final, iar Austria a devenit campioană olimpică.

Uluitor! Strolz a adus aurul Austriei la slalom paralel pe echipe, chiar dacă a coborât fără un băț

Astfel, Johannes Strolz a devenit singurul sportiv de la schi alpin care pleacă acasă cu două medalii de aur de la această ediție, după ce s-a impus surprinzător și în proba de combinată alpină. Singurul schior care mai are două medalii la Beijing este norvegianul Aleksander Aamold Kilde, care a luat argint la Super G și bronz la combinata alpină.
UPDATE | Norvegia a învins SUA și a cucerit bronzul la slalomul paralel pe echipe. Astfel, Mikaela Shiffrin, care a pierdut și de această dată duelul direct (cu Thea Stjernesund), va pleca acasă fără nicio medalie de al această ediție a Jocurilor Olimpice. Marea vedetă americană a ratat complet în probele individuale la care a participat (slalom uriaș, slalom și combinata alpină) și nu a putut să-și ajute echipa prea mult nici în concursul de slalom paralel pe echipe.
Scorul finalei a fost 2-2, dar scandinavii au avut un timp cumulat mai bun, în ciuda ratării lui Timon Haugan din ultima coboorâre.

Shiffrin, fără medalie la Beijing! SUA au pierdut lupta pentru bronz la slalom paralel pe echipe

UPDATE | Manșa a 3-a a competiției de bob 4 persoane, ultima de la această ediție a Jocurilor Olimpice, a ajuns la final. Echipajul pilotat de germanul Francesco Friedrich este în continuare lider, având 20 de sutimi avans față de cel al conaționalului Johanne Lochner.
Românii Mihai Tentea, Ciprian Daroczi, Raul Dobre și Cristian Radu sunt pe locul 13 înaintea ultimei runde și au nevoie de o coborâre bună pentru a spera la un top 10 la finalul concursului.
UPDATE | Germania a învins SUA cu 3-1 și e în finala concursului de slalom paralel pe echipe. Mikaela Shifrin nu și-a găsit forma nici de această dată și a pierdut duelul direct cu Lena Duerr, iar colegii de echipă nu au mai putut-o ajuta.

Mikaela Shiffrin a pierdut duelul cu Lena Duerr, iar SUA au ratat calificarea în finală la slalom

UPDATE | Austria este prima finalistă a concursului de slalom paralel pe echipe. Scorul în semifinala cu Norvegia a fost egal, 2-2, dar austriecii au avansat în ultimul act datorită timpilor cumulați mai buni. Astfel, Katharina Truppe, Katharina Liensberger, Stefan Brennsteiner și Johannes Strolz vor schia pentru aur cu învingătoarea din a 2-a semifinală, SUA - Germania

Austria e prima finalistă a concursului de slalom paralel pe echipe

UPDATE | Echipajul românesc de bob 4 persoane (Mihai Tentea, Ciprian Daroczi, Raul Dobre și Cristian Radu) a dus cu bine la capăt manșa a 3-a. Sportivii noștri au mai pierdut câteva poziții în clasament și sunt pe locul 13 în clasamentul provizoriu, unde vor rămâne, cel ami probabil, înaintea ultimei manșe.

Echipajul românesc de bob 4 persoane, coborâre bună în manșa a 3-a

UPDATE | S-au stabilit semifinalele competiției de slalom paralel pe echipe. Austria va întâlni Slovenia, iar SUA va da piept cu Germania. Mikaela Shiffrin a pierdut duelul direct cu Marta Bassino, dar colegii săi au câștigat cursele și SUA va lupta pentru o medalie.

Mikaela Shiffrin a pierdut duelul cu Marta Bassino, dar SUA sunt în semifinale la slalom pe echipe

UPDATE | Cu puțin timp în urmă s-au terminat optimile de finală ale probei de slalom paralel pe echipe. SUA a dat piept cu Slovacia, iar Mikaela Shiffrin a dus cu bine cursa la final, învingând-o pe adversara sa directă, Rebeka Jankova și a contribuit la calificarea echipei sale în sferturile de finală.
Sferturile de finală
  • Austria - Slovenia
  • Franța - Norvegia
  • SUA - Italia
  • Germania - Eveția
UPDATE | Ultimul concurs de la schi alpin este cel de slalom paralel pe echipe. Competiția ar fi trebuit să se dispute ieri, dar a fost reprogramată din cauza vremii nefavorabile. 16 națiuni luptă pentru medalii, din fiecare echipă făcând parte câte doi băieți și câte două fete.
Știrea inițială
Din cele 109 finale olimpice, programate la începutul Jocurilor Olimpice, cinci se vor disputa în ultima zi. E vorba de slalomul paralel pe echipe, finala feminină de curling, cea masculină de hochei pe gheață, proba fetelor de la ski fond de 30 km, stilul liber și finala de la bob patru persoane.

Ultima cursă a Mikaelei Schiffrin

Concursul de slalom paralel pe echipe ar fi trebui să se dispute în penultima zi de întreceri, la Beijing, dar a fost amânat din cauza condițiilor meteo. Vântul le-a dat mari bătăi de cap organizatorilor și s-a decis amânarea. Toată lumea așteaptă ultima evoluție a Mikaellei Schiffrin, americanca selecționată în echipa SUA. Schiffrin a ratat toate cele trei curse individuale în care a luat startul la actuala ediție a JO. Nu a terminat niciuna, abandonând de fiecare dată!
Shiffrin va reprezenta echipa SUA alături de AJ Hurt, Paula Moltzan, Tommy Ford, River Radamus și Luke Winters. Fiecare echipă poate include până la șase schiori, dar doar patru vor concura în fiecare duel, două fete și doi băieți.
16 echipe vor concura într-un format knock-out, cu patru schiori, doi bărbați și două femei, înfruntând patru schiori dintr-o altă națiune într-o competiție paralelă de slalom.Doi concurenți vor schia în același timp, unul lângă altul, pe două trasee identice într-o cursă cap la cap, fiecare câștigător obținând un punct pentru echipă. Dacă scorul este 2-2, câștigă echipa cu cel mai bun timp total.

Duelul așteptat de toată lumea, la hochei

Federația Rusă a ajuns în finala olimpică după multe emoții. Jucătorii ruși au avut nevoie de loviturile de departajare să elimine Suedia! Finlanda e singura formație din turneu care până acum a câștigat toate meciurile. A avut nevoie de Over Time cu Suedia. Trupa lui Valeri Bragin își poate apăra titlul olimpic câștigat acum patru ani, la PyeongChang, după 4-3 în prelungiri cu Germania.
Finlanda, la rândul ei, caută aurul olimpic după alte cinci medalii: două de argint și trei de bronz. Nordicii au pierdut de două ori finala, la Calgary 1988 și Torino 2006. Ar fi prea mult, spun băieții lui Jukka Jalonen să o piardă și pe a treia.
https://i.eurosport.com/2022/02/18/3322192.jpg
PROGRAM 20 FEBRUARIE
SCHI ALPIN
3:00 Slalom paralel pe echipe, mixt, optimi
3:40 Slalom paralel pe echipe, mixt, sferturi
4:09 Slalom paralel pe echipe, mixt, semifinale
4:28 Slalom paralel pe echipe, mixt, fianale
CURLING
3:05 Feminin, finala, Japonia-Marea Britanie
BOB
3:30 Masculin, 4 persoane, manșa 3
5:20 Masculin, 4 persoane, manșa 4
SCHI FOND
5:00 Feminin, start în bloc, 30 km stilul liber
HOCHEI PE GHEAȚĂ
6:10 Masculin, finala, Federația Rusă-Finlanda
14:00 Festivitatea de închidere

Clasamentul pe medalii după penultima zi a JO de iarnă

https://i.eurosport.com/2022/02/19/3323397.png
Beijing 2022
Poveștile impresionante ale Jocurilor Olimpice de la Beijing
21/02/2022 LA 05:21
Beijing 2022
Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing au fost declarate oficial închise
20/02/2022 LA 05:10