UPDATE | La finalul zilei de joi s-au disputat și partidele grupei A din cadrul turneului olimpic masculin de hochei pe gheață. Canada și-a luat revanșa în fața Germaniei, după înfrângerea din semifinalele de la PyeongChang. Cea mai titrată echipă la hochei pe gheață din istoria Jocurilor Olimpice s-a impus cu 5-1.
În celălalt meci al grupei, Statele Unite ale Americii nu au întâmpinat vreo problemă în fața echipei olimpice a Chinei. Americanii s-au impus cu 8-0 și se pregătesc acum de marele duel contra Canadei. Cei doi giganți ai hocheiului își dispută supremația grupei A sâmbătă dimineață, de la ora 06:10. Cealaltă partidă a grupei, Germania-China, va avea loc tot sâmbătă, de la ora 10:40.
Astăzi au mai avut loc alte două partide în cadrul turneului masculin de hochei pe gheață:
Beijing 2022
Beijing 2022: Cum au trăit comentatorii Eurosport cele mai tari momente de la Jocurile Olimpice
23/02/2022 LA 11:05
 • Suedia-Letonia 3-2
 • Finlanda-Slovacia 6-2
În partida dintre Suedia și Letonia a avut loc un moment care a stârnit amuzamentul fanilor. Un jucător scandinav a împrumutat un procedeu din fotbal în lupta pentru puc, lovindu-l cu capul ca un adevărat fundaș central.
tweet
UPDATE | Rezultatele din a doua sesiune a turneului olimpic de curling:
 • Canada-Coreea de Sud 12-7
 • Suedia-Marea Britanie 2-8
 • SUA-Danemarca 7-5
 • China-Elveția 5-7
UPDATE | Germania cucerește medalia de aur la sanie. Ștafeta Germaniei a avut cel mai bun timp în finala pe echipe, terminând cursa cu un timp de 3:03.406 minute. Medalia de argint a fost obținută de Austria (3:03.486), în timp ce Letonia cucerește bronzul (3:04.354). România încheie onorabil această finală, ocupând locul 9 (3:07.692).

Ștafeta Germaniei a câștigat medalia de aur la sanie

UPDATE | Echipajul României la sanie a avut o prestație bună în proba pe echipe. Raluca Strămăturaru (1:01.402), Valentin Crețu (1:02.743) și perechea Marian Gîtlan/Darius Șerban (1:03.547) au încheiat cu un timp total de 3:07.692 minute.

Ștafeta României la sanie, prestație foarte bună în proba pe echipe

UPDATE | Record olimpic doborât în proba de 5000 de metri după 20 de ani! După ce a cucerit aurul și în proba de 3000 de metri, Irene Schouten a cucerit un nou titlu olimpic, doborând și recordul olimpic, cu un timp de 6:43.51 minute. Medalia de argint a fost obținută de Isabelle Weidemann din Canada (6:48.18), în timp ce medalia de bronz a fost obținută de cehoaica Martina Sablikova (6:50.09).

Irene Schouten a doborât recordul olimpic și a cucerit medalia de aur la 5000 de metri

UPDATE | Statele Unite câștigă aurul la schi acrobatic, în proba mixtă de sărituri. China a obținut medalia de argint, în timp ce medalia de bronz le revine sportivilor din Canada.
UPDATE | Finlanda începe cu dreptul turneul olimpic masculin de hochei pe gheață. Aceștia s-au impus în al doilea meci al grupei C cu 6-2 în fața Slovaciei. De la finlandezi s-a remarcat Sakari Manninen, jucătorul celor de la Ufa, care a înscris un hattrick, în timp ce cele două goluri ale slovacilor au fost marcate de tânărul de 17 ani, Juraj Slakovsky.
După primele două meciuri în Grupa C, Finlanda se află pe locul 1, urmată de Suedia, care s-a impus la începutul zilei în fața Letoniei, scor 3-2.
UPDATE | Avem rezultate finale și din sesiunea a doua la curling, din cadrul turneului masculin:
 • SUA - Suedia 4-7
 • Norvegia - Canada 5-6
 • China - Comitetul Olimpic al Rusiei 4-7
 • Marea Britanie - Italia 7-5
UPDATE | Fondista Timea Lorincz, reprezentanta României în proba de 10 km clasic, s-a clasat pe locul 86 din 98 de participante, la peste 9 minute întârziere de campioana Therese Johaug.
UPDATE | Therese Johaug a devenit prima dublă campioană olimpică la ediția din acest an.
Sportiva din Norvegia a obținut medalia de aur la 10 km clasic - schi fond. Sâmbătă a câștigat și proba de skiaton. Cursa de azi a fost câștigat dramatic, pentru doar 0.4 zecimi avans în fața finlandezei Kerttu Niskanen. Pe locul 3 s-a clasat o altă reprezentantă a Finlandei, Krista Parmakoski.

Final absolut dramatic în proba de 10 km clasic la schi fond. Cum a devenit Therese Johaug campioană

UPDATE | În primul meci de hochei al zilei, Suedia a depășit Letonia cu scorul de 3-2.
UPPADE | La câteva minute distanță, Austria a dat din nou lovitura! A câștigat titlul olimpic și la snowboard cross, prin Alessandro Haemmerle. El i-a depășit pe Eliot Grondin (Canada) și Omar Visintin (Italia).
UPDATE | Johannes Strolz este noul campion olimpic la combinată alpină, devansându-i pe Aleksander Kilde Aamodt și James Crawford. Austriacul a triumfat în aceeași disciplină ca și tatăl său, Hubert Strolz, care a cucerit aurul la Calgary 1988.
UPDATE | Nathan Chen a prezentat toată gama de cvadruple, a avut un program liber excepțional și este noul campion olimpic la patinaj artistic! Americanul a obținut 218.63 pentru programul liber, iar cu un total de 332.60 a stabilit un nou record olimpic.

Magie pe gheață cu Nathan Chen! Evoluția cu care a devenit regele patinajului artistic la JO 2022

UPDATE | Yuma Kagiyama (Japonia) are cel puțin argintul asigurat după ce a devenit primul patinator care a trecut de 200 de puncte: total 301.93 puncte.
UPDATE | A devenit o certitudine, Yuzuru Hanyu nu va deveni campion olimpic la JO 2022. El a fost depășit de Shoma Uno (Japonia) - 293.00. Yuma Kagiyama și Nathan Chen au mai rămas de evoluat.
UPDATE | Yuzuru Hanyu a urcat pe locul 1 în concursul de patinaj - 283.21 la total. Japonezul are însă șanse mici să-și păstreze titlul olimpic. Campionul olimpic din 2014 și 2018 a avut o tentativă istorică, o execuție cvadruplu axel.

Tentativa de cvadruplu axel a lui Yuzuru Hanyu. Evoluția japonezului în programul liber

UPDATE | A debutat și turneul feminin de curling din cadrul JO 2022. Prima sesiune s-a încheiat cu următoarele rezultate:

Curling Beijing 2022 | Cele mai bune momente ale partidei Comitetul Olimpic al Rusiei vs SUA

 • Marea Britanie – Elveția 5-6
 • Suedia – Japonia 8-5
 • Comitetul Olimpic al Rusiei – SUA 3-9
 • Danemarca – China 7-6
UPDATE | Daniel Grassl a avut evoluția carierei la programul liber, a obținut un personal best cu 187.43 și a urcat pe locul 1 în finala de la patinaj artistic, cu un total de 278.07
UPDATE | Aleksander Kilde Aamodt a preluat conducerea la combinate alpină, după ce a câștigat proba de coborâre. Canadianul James Crawford l-a urmat la 2 sutimi.
UPDATE | Dennis Vasiljevs este în frunte la patinaj artistic după evoluția a 10 din cei 24 de concurenți. A obținut 167.41 puncte la programul liber și conduce cu un total de 252.71.
UPDATE | Chloe Kim este prima campioană a zilei a 6-a, după ce a obținut cel mai bun scor la halfpipe – snowboard. Sportiva din SUA a avut o evoluție de 94.00 în prima din cele trei runde, rezultat care nu a mai fost depășit de nimeni până la final. Este o zi foarte bună și pentru Spania, după ce Queralt Castellet a terminat pe locul 2 – 90.25. Medalia de bronz a ajuns în Japonia, la Sena Tomita – 88.25.

SNOWBOARD | Chloe Kim, o "mână de om", a făcut senzație la halfpipe și e din nou campioană olimpică

UPDATE | După evoluția patinatorilor din prima grupă valorică în programul liber, în frunte se află Andrei Mozalev (Comitetul Olimpic al Rusiei), cu 233.33 puncte. Pentru evoluția din această dimineață el a primit 156.28.
UPDATE | 24 de patinatori sunt la primele ore ale dimineții în prim-plan. Ei au în față programul liber. Sigur, cele mai tari evoluții le vom vedea, probabil, spre final. Nathan Chen, marele favorit la medalia de aur, va intra chiar ultimul pe gheață.
Articolul inițial
O zi foarte aglomerată, din nou, la Beijing, cu multe meciuri în întrecerile de hochie pe gheață, dar și curling. În ziua a șasea a Jocurilor Olimpice de Iarnă se vor acorda 8 titluri olimpice. Până acum, în clasamentul pe medalii, conduce Germania, urmată de Norvegia și Suedia. La totalul de medalii, Federația Rusă conduce însă cu 11 medalii, urmată de Austria și Norvegia cu câte 10 fiecare.

Două probe cu români

O probă extrem de interesantă se va disputa azi, la Beijing, cu români la start. Este vorba de ștafeta de la sanie, în care România va fi reprezentată de Raluca Strămăturaru, Valentin Crețu, Marian Gâtlan și Darius Șerban. Cei doi săniori români care au luat startul la individual nu au avut cele mai bune evoluții. Raluca și Valentin au căzut, au ratat și vor acum să se revanșeze la ștafetă.
https://i.eurosport.com/2022/02/09/3310830.jpg
La dublu masculin, Marian Gâtlan și Darius Șerban au terminat prima lor cursă în China pe locul 14. Șteafeta începe la ora 15:30, iar românii vor pleca în cursă de pe poziția a 2-a. Sunt 14 echipaje în concurs. Obiectivul ”tricolorilor” ar fi acela de a intra între primii 10.
Mai devreme, la ora 9:00, va lua startul la schi fond, proba de 10 km stilul clasic, Timea Lorincz. E a doua probă la care tânăra de 29 de ani participă la Beijing. La sprint, ea a ocupat locul 78.

Meci de gala la hochei: China-SUA

SUA, o echipă care nu a deplasat în China cea mai bună formație, starurile din NHL rămânând acasă, va întâlni China, o debutantă la un turneu olimpic. Rămâne de văzut cum se vor comporta asiaticii, dar și americanii, cei care nu au mai câștigat titlul olimpic din 1980, de la Lake Placid.
Din cei 25 de jucători care vor evolua la Beijing pentru China, doar 6 sunt chinezi. Țara gazdă va avea în lot 11 jucători din Canada, 7 din Statele Unite ale Americii și unul din Rusia. Toți acești jucători au evoluat și la echipa chineză Kunlun Red Star, echipă care participă în Kontinental Hockey League (KHL), iar unii dintre ei au și experiența meciurilor din National Hockey League (NHL).
Printre aceștia se numără și Jack Chelios, fiul lui Chris Chelios, de trei ori câștigător al Cupei Stanley. "Nu mă așteptam la acest lucru", a spus Chelios când a fost întrebat dacă s-a gândit vreodată că va juca la Jocurile Olimpice, îmbrăcând tricoul Chinei. "De când suntem aici, de peste trei ani, am început să ne simțim mult mai apropiați de China. Am mâncat mâncare chinezească, am trăit în cultura chineză, așa că vom lupta pentru a câștiga pentru ei", a mai spus acesta, potrivit Reuters.

Ce întâlnire pe gheață, la patinaj: Hanyu Yuzuru versus Nathan Chen

Patinajul artistic programează joi dimineață proba masculine la invidivual, programul liber. Toți ochii vor fi, cu siguranță, pe cele două staruri: japonezul Hanyu Yuzuru și americanul Nathan Chen.
https://i.eurosport.com/2022/02/08/3309401.jpg
Dublul campion olimpic de la Soci și PyeongChang, asiaticul e pec ale să-și piardă coroana. În programul scurt, asiaticul a eșuat și se află în present abia pe locul 8. În schimb, puștiul american, triplul campion mondial, a doborât recordul mondial al lui Hanyu în programul scurt (113.97 puncte). Nathan s-a cocoțat deja în fruntea clasamentului. De la ultimele Jocuri Olimpice de iarnă de la PyeongChang 2018, patinatorul născut în Salt Lake City a terminat înaintea lui Hanyu la fiecare întâlnire face to face pe care a avut-o cu japonezul.
Finală interesantă și în competiția feminine de snowboard halfpipe. La patru ani după ce a devenit cea mai tânără campioană olimpică la această disciplină, Chloe Kim (17 ani la JO 2018), trebuie să-și apere medalia. Principalele adversare vor fi japoneza Ono Mitsuki și chinezoaica Cai Xuetong.

Proba schiorilor polivalenți

Combinata alpină va debuta în această dimineață, la Beijing. Printre starurile aflate la start se regăsesc francezul Alexis Pinturault , austriacul Marco Schwarz, elvețianul Loic Meillard, canadianul James Crawford sau germanul Simon Jocher. Cu siguranță dintre ei se va allege și campionul olimpic.
Alexis Pinturault rămâne marele favorit. El a câștigat argintul la PyeongChang 2018, dar și la Campionatele Mondiale de anul trecut de la Cortina, Italia. Polivalentul francez a câștigat șase globuri la Cupa Mondială și a fost campion mondial în 2019 la Are, Suedia.
Austriacul este campion mondial en-titre și a câștigat și bronzul în urmă cu trei ani la Are. A terminat pe locul patru la PyeongChang. Loic Meillard este medaliat cu bronz la Campionatele Mondiale din 2021.
PROGRAM 10 FEBRUARIE
CURLING, feminin
3:05 Marea Britanie-Elveția
3:05 Suedia-Japonia
3:05 Federația Rusă-SUA
3:05 Danemarca-China
14:05 SUA-Danemarca
14:05 Canada-Coreea de Sud
14:05 China-Elveția
14:05 Suedia-Marea Britanie
Masculin
8:05 Marea Britanie-Italia
8:05 China-Federația Rusă
8:05 Norvegia-Canada
8:05 Suedia-SUA
PATINAJ ARTISTIC
3:30 Masculin, individual, programul liber
SNOWBOARD
3:30 Feminin, halfpipe, finala
5:15 Masculin, snowboard cross, distribuire
8:00-9:15 Masculin, snowboard cross, optimi-finale
SCHELETON
3:30 Masculin, manșa 1
5:00 Masculin, manșa 2
SCHI ALPIN
4:30 Masculin, combinata alpină, coborâre
8:15 Masculin, combinata alpină, slalom
HOCHEI PE GHEAȚĂ, masculin
6:10 Suedia-Letonia
10:40 Finlanda-Slovacia
15:10 SUA-China
15:10 Canada-Germania
SCHI FOND
9:00 Feminin, 10 km stil clasic (Timea Lorincz)
SCHI ACROBATIC
13:00 Mixt, sărituri
PATINAJ VITEZĂ
14:00 Feminin, finală 5.000 m
SANIE
15:30 Ștafetă echipe(România)
Beijing 2022
Poveștile impresionante ale Jocurilor Olimpice de la Beijing
21/02/2022 LA 05:21
Beijing 2022
Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing au fost declarate oficial închise
20/02/2022 LA 05:10