Shuai Peng, a cărei situaţie personală a îngrijorat lumea întreagă începând din luna noiembrie, s-a întâlnit cu preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, sâmbătă, cu prilejul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, şi a confirmat pentru cotidianul L'Equipe că nu "dispărut niciun moment".

Shuai Peng a bifat prima apariție publică la Beijing, alături de președintele CIO, Thomas Bach

Azi, sportiva a apărut pentru prima dată în public, de la izbucnirea scandalului în care a acuzat un fost conducător chinez că ar fi constrâns-o să aibă un raport sexual. După ce aceste afirmaţii făcute într-o reţea de socializare au fost şterse, Peng, fost lider mondial la dublu, a dispărut o perioadă, situaţie care a neliniştit lumea întreagă până când a avut o videoconferinţă cu preşedintele CIO pe 21 noiembrie. Azi, Shuai Peng a apărut la Beijing alături de președintele CIO, Thomas Bach, în competiția de big air.
Beijing 2022
Beijing 2022: Cum au trăit comentatorii Eurosport cele mai tari momente de la Jocurile Olimpice
23/02/2022 LA 11:05

WTA nu renunță și își reconfirmă poziția privind-o pe Shuai Peng

Steve Simon, preşedintele WTA, instanţa care patronează circuitul profesionist feminin de tenis, şi-a reafirmat luni "preocupările" privind soarta jucătoarei Shuai Peng, în ciuda unui interviu acordat de sportiva chineză pentru cotidianul L'Equipe, şi a adăugat că menţine poziţia circuitului feminin referitor la China, unde toate turneele sunt anulate, informează AFP.
"Este mereu agreabil să vezi apariţiile lui Shuai Peng, fie că sunt în interviu, fie la Jocurile Olimpice. Totodată, recentul său interviu (difuzat luni de cotidianul sportiv francez) acordat în persoană nu atenuează cu nimic preocupările privind primul său mesaj din 2 noiembrie", a scris Simon.
"Pentru a reitera punctul nostru de vedere, Peng a dat dovadă de mult curaj dezvăluind public că a fost agresată sexual de un înalt responsabil al guvernului chinez. Aşa cum am proceda în cazul oricărei alte jucătoare din lume, noi am cerut ca o anchetă formală asupra acestor declaraţii să fie condusă de autorităţile competente, iar ca WTA să o poată întâlni pe Peng - în privat - pentru a discuta situaţie ei", a reamintit Steve Simon. "Rămânem fermi în poziţia noastră şi gândurile noastre sunt la Shuai Peng", a concluzionat preşedintele WTA.
Beijing 2022
Poveștile impresionante ale Jocurilor Olimpice de la Beijing
21/02/2022 LA 05:21
Beijing 2022
Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing au fost declarate oficial închise
20/02/2022 LA 05:10