Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

LIVE BLOG JO | Slovacia a obținut medalia de bronz la hochei pe gheață după ce a învins Suedia

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 19/02/2022 la 19:00 GMT+2

Bobul fetelor de două persoane și cel al băieților de patru vor reprezenta ultimele apariții în arena olimpică ale ”tricolorilor”. Sâmbătă e ziua finalei de curling, dar mai avem finale la schi fond, schi acrobatic, patinaj viteză și patinaj artistic

Players of Slovakia celebrate after defeating Sweden 4-0 in the men's bronze medal match of the Beijing 2022 Winter Olympic Games ice hockey competition, at the National Indoor Stadium in Beijing on February 19, 2022

Credit imagine: Getty Images

UPDATE | Slovacia, medalie de bronz în turneul masculin de hochei pe gheață.
Slovacia a câștigat medalia de bronz a turneului masculin de hochei pe gheață, după ce s-a impus cu 4-0 în finala mică, contra Suediei.
picture

Rezumatul partidei dintre Suedia și Slovacia din finala mică la hochei de la Beijing 2022

Aceasta este prima medalie a Slovaciei la hochei în istoria participărilor la Jocurile Olimpice. Cel mai aproape a fost în 2010, atunci când a pierdut finala mică de la Vancouver în fața Finlandei, scor 3-5.
Mâine dimineață de la ora 06:10 va avea loc finala mare a turneului masculin de hochei pe gheață, între Finlanda și Comitetul Olimpic Rus.
UPDATE | Germania, medalie de aur la bob de 2 persoane feminin. Laura Nolte și Deborah Levi sunt campioane olimpice în proba de bob 2 persoane, terminând a patra manșă cu un timp de 4:03.96. Medalia de argint a fost obținută tot de un echipaj din Germania, format din Mariama Jamanka și Alexandra Burghardt, în timp ce medalia de bronz le-a revenit reprezentantelor Statelor Unite ale Americii, Elana Taylor Meyers și Sylvia Hoffman.
Andreea Grecu și Katharina Wick a încheiat competiția pe locul 18.
picture

Manșa a patra a echipajului României de bob 2 persoane

UPDATE | Wenjing Sui și Cong Wan sunt campioni olimpici la patinaj artistic. Cei doi chinezi au obținut medalia de aur, obținând un total de 239,88 de puncte. Medalia de argint a fost obținută de rușii Evgenia Tarasova și Vladimir Morozov, care au obținut un total de 239,25 puncte, în timp ce medalia de bronz a revenit perechii formate din Anastasia Mishina și Aleksandr Galliamov, cu un punctaj total de 237,71.
picture

Wenjing Sui și Cong Wan sunt campioni olimpici la patinaj artistic

UPDATE | Echipajul României de bob 2 persoane, format din Andreea Grecu și Katharina Wick, încheie manșa a treia cu un timp de 3:06.54 minute, fiind în acest moment pe locul 17.
picture

Manșa a treia a echipajului românesc de bob 2 persoane

UPDATE | Suedia este noua campioană olimpică la curling masculin. Scandinavii au profitat de ultima lansare în extra-end-ul din finala dramatică împotriva Marii Britanii și s-au impus cu scorul final de 5-4. Britanicii au riscat totul la ultima lansare, dar au ratat și nu a mai fost nevoie de ultima piatră a suedezilor.
Așadar, Suedia câștigă în premieră aurul olimpic la curling masculin. Scandinavii mai jucaseră două finale:prima în 1924, peirdută chiar în fața Marii Britanii, iar a 2-a acum 4 ani, când au fost învinși de Statele Unite.
UPDATE | Dramatism total în finala masculină de curling, dintre Suedia și Marea Britanie. După 10 end-uri, scorul este egal, 4-4, astfel că învingătoarea se va decide în urma unui extra-end. Suedezii au fost în permanență în control, dar britanicii au ținut aropape și au trimis meciul în prelungiri după o lansare sigură în ultimul end.
picture

Finala masculină de curling, dintre Suedia și Marea Britanie, a intrat în prelungiri

Totuși, scandinavii au prima șansă la aur, deoarece au ultima lansare în extra-end.
UPDATE | Finala feminină de la mass-start nu a fost deloc mai prejos decât cea masculină. Irene Schouten s-a impus după un sprint fantastic pe ultima sută de metri, depășind-o pe canadianca Ivanie Blondin. Bronzul i-a revenit italiencei Francesca Lollobrigida.
picture

Irene Schouten a cucerit al 3-lea aur la Beijing, după un finish incredibil în proba de mass-start

Irene Schouten a ajuns aastfel la 3 medalii de aur câștigate la Beijing, după cele de la 3000 și 5000 de metri. Olandeza mai are și un bronz la urmărirea pe echipe.
Datorită performanței lui Scouten, Olanda a ajuns la 8 medalii de aur și a urcat pe locul 4 în ierarhia pe națiuni, trecând peste China, care are tot atâtea medalii din cel mai strălucitor metal, dar asiaticii au doar 4 medalii de argint, cu una mai puțin decât Olanda.
UPDATE | Spectacol total în finala masculină de mass-start la patinaj viteză. Bart Swings a făcut o cursă tactică perfectă și adus primul aur din istoria Belgiei la Jocurile Olimpice de iarnă după o pauză de 72 de ani.
picture

Bart Swings a scris istorie pentru Belgia, după o cursă fabuloasă în proba de mass-start

Dublu campion european, medaliat cu bronz la mondiale și cu argint la Pyeongchang în această probă, Swings și-a încununat cariera cu un aur olimpic, după un finish incredibil.
Pe locul doi s-a clasat sud-coreeanul Jae Won Chung, campionul olimpic de acum 4 ani. Ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de un alt sud-coreean, Seung Hoon Lee.
UPDATE | Alexander Bolshunov a fost imperial în finalul cursei de 30 de kilometri liber la schi fond. Rusul a trecut primul linia de sosire și și-a trecut în cont a 3-a medalie de aur la această ediție a Jocurilor Olimpice, după cele din probele de skiathlon și de ștafetă. Marele schior are șu un argint la stilul clasic, dar și un bronz în sprintul pe echipe.
picture

Alexander Bolshunov, al 3-lea aur la Beijing! Rusul a câștigat proba de 30 de kilometri liber

Podiumul a fost completat de un alt rus, Ivan Yakimushkin, și norvegianul Simon Egstad Krueger.
UPDATE | Cursa de 30 de kilometri liber la schi fond (scurtată de la 50 de kilometri din cauza vremii) a ajuns la jumătate. Deocamdată niciun sportiv nu s-a desprins. Rusul Alexander Bolshunov este primul, urmat îndeaproape de conaționalul Artem Maltsev și de norvegianul Sjur Roethe.
UPDATE | A început și finala masculină de curling. După 3 end-uri, Suedia conduce MArea Britanie cu scorul de 3-1.
UPDATE | A început ultima reprezentație de la patinaj viteză. Astăzi se vor decerna medaliile la probele masculine și feminine de mass start. Concursul a început cu semifinalele masculine, în urma cărora 16 concurenți au obținut biletele pentru marea finală. Ultimul act este programat la ora 9:30.
UPDATE | Vremea dă totul peste cap la Beijing. Proba de 50 de kilometri cu start în bloc de la schi fond a fost amânată cu o oră, dar mai important, organizatorii au decis ca distanța să fie redusă semnificativ. Astfel, fondiștii vor parcurge numai 30 de kilometri. Cursa va începe la ora 9:00.
UPDATE | Organizatorii au decis ca proba de slalom paralel pe echipe să fie amânată pentru duminică. Vremea nu a permis desfășurarea concursului în condiții optime, astfel că s-a ajuns la această hotărâre. problema este că mâine va fi ultima zi de concurs la Beijing, iar dacă vremea va fi din nou nefavorabilă am putea asista la o situație extrem de delicată.
UPDATE | Concursul de slalom paralel pe echipe de la schi alpin a fost din nou amânat din cauza condițiilor meteo neprielinice. Oficialii s-au întrunit într-o ședință și iau în calcul amânarea definitică a competiției pentru ultima zi de la Jocurile Olimpice.
UPDATE | Concursul de bob 4 persoane a ajuns la jumătate. După primele două manșe, românii Mihai Tentea, Ciprian Daroczi, Raul Dobre și Cristian Radu și se află pe locul 10 (din 28 de echipaje).
Echipajele germane din frunte au făcut schimb de locuri după manșa secundă, cel condus de Francesco Friedrich fiind acum pe prima poziție, cu numai 3 secunde avans față de bobul pilotat de Johannes Lochner. Canadienii conduși de Justin Kripps sunt pe locul 3, la 38 de sutimi de lider.
Manșele 3 și 4 vor avea loc duminică, de la orele 3:30, respectiv 5:20.
UPDATE | Echipajul românesc de bob 4 persoane (Mihai Tentea, Ciprian Daroczi, Raul Dobre și Cristian Radu) a avut o coborâre bună și în manșa secundă, fiind pe primul loc în clasamentul intermediar. Mai sunt 17 echipaje de evoluat în runda a 2-a, astfel că românii nu pot coborî mai jos de locul 18 la jumătatea concursului.
picture

A 2-a coborâre a echipajului românesc de bob 4 persoane

UPDATE | S-au stabilit primii medaliați ai zilei. Nici anșa a 3-a a probei de halfpipe masculin nu a produs modificări în clasament, astfel că neo-zeelandezul Nico Porteous a luat aurul grație prestației din prima manșă.
Acesta a adus astfel a 2-a medalie de aur pentru Noua Zeelandă la această ediție a Jocurilor Olimpice, după cea obținută de Zoll Sadowski Synnott, la snowboard feminin (slopestyle).
picture

Nico Porteous, aur la halfpipe, după o evoluție strălucită, în condiții meteo vitrege

Americanii David Wise, campionul olimpic al ultimelor două ediții, și Alex Perreira au completat podiumul. Competiția s-a desfășurat în condiții meteo extreme, vântul afectând serios evoluțiile sportivilor. Cu această probă s-au terminat concursurile de schi acrobatic de la Beijing.
UPDATE | Condițiile meteo sunt infernale, iar organizatorii au amânat debutul competiției de slalom paralel pe echipe de la schi alpin. Concursul trebuia să înceapă la ora 5:00, dar a fost decalat cu o oră.
UPDATE | După manșa secundă a finalei masculine de halfpipe, clasamentul rămâne neschimbat. Condițiile meteo sunt în continuare neprielnice și sportivii au mari probleme. Cel mai bun punctaj al manșei secunde a fost obținut de canadianul Noah Bowman (84,75), dar nu a fost suficient pentru a urca pe podium. În continuare, neozeelandezul Nico Porteours e primul (93 puncte), mericanul David Wise e al 2-lea (90,75), iar podiumul e completat de Alex Ferreira, un al american (85.75).
UPDATE | Prima manșă a concursului de bob 4 persoane a ajuns la final. Bobul românesc pilotat de Mihai Tentea, din care mai fac parte Ciprian Daroczi, Raul Dobre și Cristian Radu, este pe un onorabil loc 10 (din 28).
picture

Prima coborâre a echipajului de bob 4 persoane al României

Germanii au acaparat deja primele două poziții din clasament. Bobul condus de Johannes Lochner a fost cu 16 sutimi mai rapid de cel al lui Francesco Friedrich și e aproape sigur că cele două echipaje vor lupta pentru aur. Pe locul 3 e unul dintre cele două echipaje canadiene prezente la start, condus de Justin Kripps, care are 25 de sutimi de recuperat față de prima poziție.
UPDATE | Finala masculină a probei de halfpipe de la schi acrobatic a început în condiții meteo extrem de vitrege. Vântul bate cu putere și afectează evoluția sportivilor. Chiar și așa, prima manșă a fost dusă cu bine la final, iar neo-zeelandezul Nico Porteous a obținut cel mai bun punctaj: 93:00. Pe doi se află americanul David Wise, campionul olimpic de la ultimele două ediții, care a obținut 90.75 puncte.
De notat că fiecare dintre cei 12 finaliști va avea câte 3 evoluții, iar cel mai bun punctaj va fi luat în considerare.
UPDATE | Echipajul românesc de bob 4 persoane (Mihai Tentea, Ciprian Daroczi, Raul Dobre și Cristian Radu) au dus cu bine la capăt coborârea din manșa 1. Bobul pilotat de Mihai Tentea a fost cronometrat cu 58:87, al 10-lea timp după 14 evoluții (din 28).
UPDATE | Primele concursuri ale zilei sunt la bob 4 persoane masculin și schi acrobatic, halfpipe masculin
Știrea inițială
Nouă titluri olimpice vor fi decernate în penultima zi a Jocurilor de la Beijing. Una dintre cele mai noi discipline va trage cortina la schi alpin. Este vorba de slalomul paralel pe echipe.
Va fi ultima șansă la o medalie pentru starul schiului mondial, Mikaela Schiffrin. Americanca a ratat toate cele trei concursuri la care a participat până acum, neterminând nicio cursă.

Vedeta Bolshunov, a patra medalie?

Reprezentantul Comitetului Olimpic Rus, Alexander Bolshunov a fost până acum starul competiției de schi fond. Campionul olimpic de la 30 de kilometri, dar și cu ștafeta Rusiei, este liderul Cupei Mondiale și unul dintre favoriții de la 50 km, stilul liber.
Câștigător al Turului de schi 2021, el a luat argintul la 50 km acum patru ani, la PyeongChang, în spatele norvegianului Emil Iversen. Bolshunov a câștigat deja patru medalii olimpice la Beijing 2022: aur la 15 km + 15 km skiatlon, aur la ștafetă masculin, argint la 15 km clasic și bronz la sprint pe echipe.

Un singur campion la halfpipe

Americanul David Wise este singurul om din istorie care a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de halfpipe, schi acrobatic. Are șansa să se impună a treia oară consecutiv în cadrul evenimentului care a debutat la Jocurile Olimpice de iarnă la Soci 2014. Coechipierii săi Aaron Blunch, finalist cu cel mai bun punctaj, și Nico Porteus, bronz în urmă cu patru ani, vor fi concurenții feroce la vârful podiumului.
Olympia 2018: David Wise
La bob două persoane, feminin, titlul se decide între nemțoaice. Laura Nolte se află în fruntea clasamentului, iar compatriota ei Mariama Jamanka se află pe locul doi. Pilotul american Meyers Taylor a stabilit recordul traseului în manșa întâi, e pe trei și ar putea să le strice calculele germancelor.
Tot sâmbătă se va disputa finala mică la hochei pe gheață, între Suedia și

Manșe diferite ale româncelor

Mihai Tentea, Raul Dobre, Ciprian Daroczi și Cristian Radu sunt componenții bobului de 4 ai României care vor lua startul pe pista olimpică de la Yanqing. Sunt 28 de boburi la start, iar românii speră să prindă Top 20.
După ce au reușit al 9-lea timp al primei manșe, Andreea Grecu și Katharina Wick au clacat în manșa a doua. Au avut cu al 20-lea timp și au coborât pe 18, la general. Sâmbătă vor avea loc ultimele două manșe, un prilej pentru ”tricolore” de a-și îmbunătăți rezultatul. Până acum, România a obținut cel mai bun rezultat la sanie, ștafetă mixtă, locul 9.
Clasamentul pe medalii după a 14-a zi de competiții de la Beijing 2022
PROGRAM 19 FEBRUARIE
BOB
3:00 Masculin, 4 persoane, manșa 1
5:05 Masculin, 4 persoane, manșa 2
14:00 Feminin, 2 persoane, manșa 3
15:30 Feminin, 2 persoane, manșa 4
SCHI ACROBATIC
3:30 Masculin, half-pipe
SCHI ALPIN
4:00 Slalom paralel, pe echipe, optimi
4:40 Slalom paralel, pe echipe, sferturi
5:09 Slalom paralel, pe echipe, semifinale
5:28 Slalom paralel, pe echipe, finale
SCHI FOND
8:00 Masculin, 50 km start în bloc, stilul liber
CURLING
8:50 Masculin, finala, Suedia-Marea Britanie
14:05 Feminin, finala mică, Suedia-Elveția
PATINAJ VITEZĂ
9:00 Masculin, start în bloc, semifinale
9:45 Feminin, start în loc, semifinale
10:30 Masculin, start în bloc, finale
11:00 Feminin, start în loc, finale
PATINAJ ARTISTIC
13:00 Perechi, programul liber
HOCHEI PE GHEAȚĂ
15:10 Masculin, finala mică, Suedia-Slovacia
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo