Vis la Paris 2024 | 6 scrimeri români luptă pentru calificarea la JO de la Paris 2024! Cine are cele mai mari șanse

Bianca Dumitru

Actualizat 25/04/2024 la 18:34 GMT+3

Mai sunt 93 de zile până la startul Jocurilor Olimpice de vară de la Paris 2024, iar delegația României numără deja 81 de sportivi. Alții vor încerca să obțină calificarea la competiția din această vară în următoarea perioadă. În această săptămână este rândul scrimerilor, care vor participa la un turneu de calificare în Luxemburg.

Olympic Games 2024 : Paris 2024 Film Pictogram

Mai sunt 93 de zile rămase până la startul Jocurilor Olimpice de la Paris 2024, iar delegația României numără 81 de sportivi. Mulți alții își mai pot adjudeca, însă, biletele pentru Paris 2024 în următoarea perioadă, când sunt programate alte competiții de calificare.
scrimă calificări, campanie LIDL
Bucură-te de performanță alături de LIDL, sponsor al transmisiunii Eurosport din drumul spre Paris.
În această săptămână, scrimerii vor da ultima "bătălie" pentru obținerea unui loc în competiția olimpică. 6 români vor participa, în perioada 26-28 aprilie, la turneul de la Differdange (Luxemburg), care este ultimul criteriu de calificare la Jocurile Olimpice din acest an. Biletele pentru Paris 2024 vor ajunge la sportivii care se vor impune în fiecare probă.
Cei 6 scrimeri care vor încerca să ajungă să reprezinte România la competiția olimpică sunt Alexandra Predescu și Alex Oroian, la spadă, Mălina Călugăreanu și Alexandru Sîrb, la floretă, și Sabina Martiș și Iulian Teodosiu, la sabie.
Cele mai mari șanse la calificare la au Mălina Călugăreanu, care s-a mai impus într-un astfel de turneu în 2016, înainte de Jocurile Olimpice de la Rio, și Iulian Teodosiu, care a fost medaliat cu bronz la Mondialele din 2022.
Primii care vor intra în competiție la Luxemburg sunt Alexandru Sîrb și Alexandra Predescu, probele lor fiind programate vineri. Sâmbătă vor concura Iulian Teodosiu și Mălina Călugăreanu, iar duminică vor avea loc probele la care participă Sabina Martiș și Alex Oroian.
Potrivit Agerpres, "dacă niciun scrimer român nu câștigă vreo finală, nu vom avea reprezentant la JO 2024, pentru că este puțin probabil ca România să primească unul din locurile redistribuite de Federația internațională de scrimă".
De-a lungul timpului, scrimerii români au cucerit 16 medalii olimpice, dintre care 4 de aur, cinci de argint și 7 de bronz. Conform COSR, de la prima participare din 1928, țara noastră nu a lipsit de la întrecerile olimpice de scrimă decât la edițiile din 1932, 1940, 1944 și 1948.
În 2021, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, România a fost reprezentată în probele individuale de scrimă de Ana-Maria Brânză, la spadă feminin, care a cucerit medalia de argint, și de Iulian Teodosiu, la sabie masculin.
Citește și:

VIS LA PARIS 2024 | SPORTIVII ROMÂNI CALIFICAȚI LA JO 2024

ATLETISM (5): Delvine Relin Meringor (maraton), Alina Rotaru Kottmann (săritura în lungime), Andrea Mikloș (400 m), Joan Chelimo Melly (maraton), Bianca Ghelber (aruncarea ciocanului)
BOX (1): Lăcrămioara Perijoc (cat. 54 kg)
CANOTAJ (44): 8 plus 1 (feminin și masculin), dublu vâsle (feminin și masculin), patru vâsle (feminin și masculin), patru rame (feminin și masculin), dublu rame (feminin și masculin), dublu vâsle categorie ușoară (feminin)
GIMNASTICĂ ARTISTICĂ (6): echipa feminină, Andrei Muntean
GIMNASTICĂ RITMICĂ (1): Annaliese Drăgan (individual compus)
HALTERE (2): Loredana Toma (cat. 71 kg), Mihaela Cambei (cat. 49 kg)
ÎNOT (2): David Popovici (100, 200 m liber), Vlad Stancu (800, 1500 m liber)
KAIAC-CANOE (3): Cătălin Chirilă (canoe simplu 1.000 m), Ilie Sprâncean/ Oleg Nuță (canoe dublu, 500 m)
LUPTE (1): Andreea Beatrice Ana (cat. 53 kg)
POLO (13): naționala masculină
TENIS DE MASĂ (3): echipa feminină
Jocurile Olimpice de la Paris vor fi pe Eurosport și în aplicația Max în perioada 26 iulie - 11 august 2024.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo