Vis la Paris 2024 | Mălina Călugăreanu, prima sportivă din România calificată la scrimă la Jocurile Olimpice

Bianca Dumitru

Publicat 28/04/2024 la 10:20 GMT+3

Mălina Călugăreanu este prima sportivă din România care s-a calificat în competiția de scrimă de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, după ce a câștigat turneul preolimpic de la Differdange (Luxemburg). Iulian Teodosiu a ratat dramatic calificarea în proba de sabie.

Așa vor arăta medaliile de la Jocurile Olimpice de la Paris

6 români participă, în aceste zile, la turneul de la Differdange (Luxemburg), care este ultimul criteriu de calificare la Jocurile Olimpice din acest an. Biletele pentru Paris 2024 vor ajunge la sportivii care se vor impune în fiecare probă.
calificare Mălina Călugăreanu, campanie LIDL
Bucură-te de performanță alături de LIDL, sponsor al transmisiunii Eurosport din drumul spre Paris.
Prima sportivă din România care s-a calificat la Jocurile Olimpice din vară este Mălina Călugăreanu, care a câștigat ieri după-amiază proba de floretă. Românca de 27 de ani a început concursul în sferturi, unde a învins-o pe Aikaterini-Maria Kontochristopoulou (Grecia), scor 15-8.
În semifinale, sportiva noastră a trecut de Irem Karamete (Turcia) cu 15-12, iar în finală s-a impus în fața Carolinei Stutchbury (Marea Britanie), cu scorul de 10-9.
Celălalt român favorit la calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, Iulian Teodosiu, a fost învins dramatic în finala probei de sabie de Enver Yildirim (Turcia), scor 15-11, și a ratat obținerea biletului pentru competiția olimpică. Românul trecuse în sferturi de William Deary (Marea Britanie), scor 15-12, iar în semifinale de Szymon Hryciuk (Polonia).
Nu au reușit să se califice la JO nici Alexandru Sîrb și Alexandra Predescu, care au luat startul în competiția din Luxemburg vineri, în probele de floretă masculin și spadă feminin.
Astăzi, în cadrul turneului preolimpic de la Differdange, vor mai lupta pentru calificarea la Paris 2024 și Sabina Martiș, în proba de sabie, și Alex Oroian, la spadă.
De-a lungul timpului, scrimerii români au cucerit 16 medalii olimpice, dintre care 4 de aur, cinci de argint și 7 de bronz. Conform COSR, de la prima participare din 1928, țara noastră nu a lipsit de la întrecerile olimpice de scrimă decât la edițiile din 1932, 1940, 1944 și 1948.
În 2021, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, România a fost reprezentată în probele individuale de scrimă de Ana-Maria Brânză, la spadă feminin, care a cucerit medalia de argint, și de Iulian Teodosiu, la sabie masculin.
Citește și:

VIS LA PARIS 2024 | SPORTIVII ROMÂNI CALIFICAȚI LA JO 2024

ATLETISM (5): Delvine Relin Meringor (maraton), Alina Rotaru Kottmann (săritura în lungime), Andrea Mikloș (400 m), Joan Chelimo Melly (maraton), Bianca Ghelber (aruncarea ciocanului)
BOX (1): Lăcrămioara Perijoc (cat. 54 kg)
CANOTAJ (44): 8 plus 1 (feminin și masculin), dublu vâsle (feminin și masculin), patru vâsle (feminin și masculin), patru rame (feminin și masculin), dublu rame (feminin și masculin), dublu vâsle categorie ușoară (feminin)
GIMNASTICĂ ARTISTICĂ (6): echipa feminină, Andrei Muntean
GIMNASTICĂ RITMICĂ (1): Annaliese Drăgan (individual compus)
HALTERE (2): Loredana Toma (cat. 71 kg), Mihaela Cambei (cat. 49 kg)
ÎNOT (2): David Popovici (100, 200 m liber), Vlad Stancu (800, 1500 m liber)
KAIAC-CANOE (3): Cătălin Chirilă (canoe simplu 1.000 m), Ilie Sprâncean/ Oleg Nuță (canoe dublu, 500 m)
LUPTE (1): Andreea Beatrice Ana (cat. 53 kg)
POLO (13): naționala masculină
SCRIMĂ (1): Mălina Călugăreanu
TENIS DE MASĂ (3): echipa feminină
YACHTING (1): Ebru Bolat
Jocurile Olimpice de la Paris vor fi pe Eurosport și în aplicația Max în perioada 26 iulie - 11 august 2024.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo