Vis la Paris 2024 | Perfomanță impresionantă! O româncă s-a calificat în competiția de yachting de la JO

Bianca Dumitru

Actualizat 27/04/2024 la 17:17 GMT+3

Delegația României pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024 a ajuns la 81 de sportivi, după ce Ebru Bolat și-a adjudecat biletele pentru competiția olimpică de yachting din vara acestui an. Va fi a treia oară în istorie când țara noastră va fi reprezentantă în această probă.

Ebru Bolat

Credit imagine: facebook

Ebru Bolat este cea de-a 81-a sportivă care va face parte din delegația României pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Tânăra de 24 de ani s-a calificat în această săptămână în competiția olimpică de yachting.
Ebru Bolat calificare, campanie LIDL
Bucură-te de performanță alături de LIDL, sponsor al transmisiunii Eurosport din drumul spre Paris.
Ebru Bolat a obținut biletele pentru Paris în cadrul ultimului turneu de calificare, care a avut loc în Franța, la Hyeres. Românca și-a asigurat prezența la Jocurile Olimpice după ce a terminat pe locul 1 la clasa Ylca 6, unde a acumulat 70 de puncte în 10 curse, fiind de două ori prima, de două ori pe locul 2 și o dată pe locul 3.
După calificarea sportivei de 24 de ani, România va fi reprezentată în întrecerile olimpice de yachting pentru a treia oară în istorie. Acest lucru s-a mai întâmplat doar în 1980 și 1996. Prima dată, la Moscova, au concurat Mihai Butucaru, care s-a clasat pe locul 15 la Clasa Finn, Mircea Carp și Adrian Arendt, care au fost pe locul 13 la Clasa Flying Dutchman, și Andrei Chiliman și Cătălin Luchian, care au ocupat locul 11 la Clasa Tornado.
Ulterior, în Atlanta, în urmă cu 28 de ani, Mihai Butucaru a terminat pe locul 28 la Clasa Finn, iar Horia Ispaș a fost pe locul 48 la clasa Laser.
Citește și:
"Visurile se împlinesc prin perseverență, așa cum a reușit Ebru Bolat. Ebru e dubla campioană europeană, ea a obținut titlul de campioană europeană la clasele Zoom8 și Optimist, precum și locul de vicecampionă mondială la Zoom8.
Anul 2015 i-a adus un loc 2 la Campionatul European Zoom8 și pe locul 5 la Campionatul Mondial. În 2016, a ocupat locul 6 la Campionatul European de Tineret la clasa 29er. În prezent, deține titlul de campioană națională la clasa Ilca 6 la senioare, o clasă olimpică, și se află în top 50 mondial.
Ebru își propune să schimbe popularitatea yachtingului în România. Vrea să inspire cât mai mulți români să descopere acest sport și să îl iubească. Ea a crezut cu tărie că poate concura la nivel internațional și a calificat România la următoarea ediție a Jocurilor Olimpice din 2024, de la Paris", se arată pe pagina de Facebook a COSR.
"Sunt fericită. Nu mă așteptam să obțin calificarea. Mă simt eliberată pentru că am făcut o mare greșeală săptămâna asta, am atins o baliză, deși am fost convinsă că nu a fost așa, și am simțit foarte multă presiune să nu mai fac și alte greșeli.
Am forțat cât am putut și am reușit să câștig. Nu-mi vine să cred că am câștigat și am obținut biletul olimpic. A fost un mare roller-coaster, dar acum sunt extrem de fericită cu ceea ce am realizat", a declarat Ebru Bolat, conform site-ului COSR.

VIS LA PARIS 2024 | SPORTIVII ROMÂNI CALIFICAȚI LA JO 2024

ATLETISM (5): Delvine Relin Meringor (maraton), Alina Rotaru Kottmann (săritura în lungime), Andrea Mikloș (400 m), Joan Chelimo Melly (maraton), Bianca Ghelber (aruncarea ciocanului)
BOX (1): Lăcrămioara Perijoc (cat. 54 kg)
CANOTAJ (44): 8 plus 1 (feminin și masculin), dublu vâsle (feminin și masculin), patru vâsle (feminin și masculin), patru rame (feminin și masculin), dublu rame (feminin și masculin), dublu vâsle categorie ușoară (feminin)
GIMNASTICĂ ARTISTICĂ (6): echipa feminină, Andrei Muntean
GIMNASTICĂ RITMICĂ (1): Annaliese Drăgan (individual compus)
HALTERE (2): Loredana Toma (cat. 71 kg), Mihaela Cambei (cat. 49 kg)
ÎNOT (2): David Popovici (100, 200 m liber), Vlad Stancu (800, 1500 m liber)
KAIAC-CANOE (3): Cătălin Chirilă (canoe simplu 1.000 m), Ilie Sprâncean/ Oleg Nuță (canoe dublu, 500 m)
LUPTE (1): Andreea Beatrice Ana (cat. 53 kg)
POLO (13): naționala masculină
TENIS DE MASĂ (3): echipa feminină
YACHTING (1): Ebru Bolat
Jocurile Olimpice de la Paris vor fi pe Eurosport și în aplicația Max în perioada 26 iulie - 11 august 2024.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo